VULIN ANTE PORTAS!

1
209
Aleksandar Vulin (foto: Đorđe Đoković)

Najava da će, ukoliko to ne učini Vučić, on biti kandidat za predsednika, ako je i od Vulina, ne zaslužuje reakciju koja je izvan njegovog kruga, samo podsmeh! Ni uverenje da mu protiv kandidata opozicije, ma ko to bio, ne bi pomogle ni kožne gaće ni tetka iz Kanade… Funkcija predsednika, bez obzira na njegova po Ustavu ne baš velika prava, nije za dovođenje u pitanje. Nigde, pa ni u njegovom i aktuelnog predsednika, krugu…

Pre svega, izvinjenje Rimljanima. Oni su ovo iz naslova govorili kad je pred Rimom stajao Hanibal, a ovde je sprdnja na račun onih koji nekim čudom ozbiljno uzimaju ono što priča Vulin! I kad bi stanje sa pandemijom, bilo mirnije… Ko neće pomisliti, ako se ne odmara od misli na nešto pametnije, kako je to samo poziv Vučiću da se kandiduje? I demonstracija odanosti, zbog čega nije iskoristio priliku da kaže kako bi bio kandidat svoje grupe građana? Obeshrabrivanje drugih, da sasvim ozbiljno, ponude kandidaturu? Druga stvar: šta i ako se Vučić povuče, i on kandiduje? Vučićevi glasači glasaće za onog koga on odredi, makar bio i Vulin. Ispravno razlikujući vlast i moć, i veći značaju druge. Kojom bi se „zadovoljio“ Vučić, bez obzira na funkciju u vlasti.

Svojevremeno: ako čujete da se predsednik opštine Požarevac zove Slobodan Milošević, da ima suprugu Mirjanu, sina Marka i kćer Mariju, znajte da je najmoćniji čovek u Srbiji, predsednik opštine Požarevac!

I konačno treće, može i prvo. Verujete li da bi Vulinova kandidatura i strah da ne bude gori od Vučića, navela ranije apstinente i „bele listiće“, da izađu na buduće izbore i omoguće nečiji uspeh? Dobro ste videli: nečiji, jednog od nekoliko sličnih! Ili baš jednog, ali opet ne Nekog? I čije je dolaženje do kandidature unutar opozicije, trajalo duže i teže od porađanja Georgine iz komedije Dušana Kovačevića…

Da Vas podsetimo:  Đavolja zamka Davovske grupe

izvor:kolubarske.rs

1 KOMENTAR

  1. Zašto i da se ne kandiduje? Odlično je igrao ulogu dvorske lude kod porodice Milošević, do savršenstva je usavršio istu ulogu kod Vučića, pa bi i dalje mogao da izigrava budalu, samo ako bude imao pravog „komandanta parade“ -a to bi mogao ipak i dalje da bude Vučić ili možda ako on više ne želi da sluša Vulinova „dupeuvlačenja“ -mogla bi to da bude i Ana Brnabić. I narodu bi se svedela nova Vulinova uloga, i u svim dolazećim sve tužnijim (i ružnijim) danima, imali bi ljudi čemu i kome da se -smeju!

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime