Vulin odbija da se izvini novinarima

0
1066

Ministar odbrane Aleksandar Vulin rekao je da je više puta objasnio nadležnim državnim organima kako je došao do stana. On je to naveo, odgovarajući na pitanje novinara Insajdera da li ga je, osim medija, neko od nadležnih institucija kontaktirao u vezi sa slučajem kupovine stana. Na pitanje da li će se izviniti novinaru kojeg je Vulinova stranka Pokret socijalista nazvala narkomanom samo zato što je postavio legitimna pitanja u vezi s poreklom novca za stan ministra odbrane, Vulin je odgovorio da se ni njemu ni mnogim drugima niko nije izvinjavao.

„Baš bih voleo i razmišljao bih u vašem pravcu da ste ovo pitanje postavili Zoranu Živkoviću koji je rekao da svakog narodnog poslanika treba testirati na drogu. Nisam primetio da ste bili tako uzbuđeni kada je Bojan Pajtić nazvao mene narkomanom i da ste tražili od njega izvinjenje. Pa, pošto već nemate jedinstvene kriterijume, kad ga budete imali sa zadovoljstvom ću odgovoriti na vaše pitanje“, rekao je, između ostalog, ministar Vulin.

Poreklo novca za Vulinov stan pod oznakom „tajna“

Većina informacija u vezi sa poreklom novca za stan Aleksandra Vulina drži se pod oznakom tajno.

Slučaj Vulinovog stana bio je u rukama nekoliko tužilaštava, ali nijedno od njih se nije bavilo proverom porekla 200.000 evra, dok je sam Vulin u izjavama nadležnim državnim institucijama, a prema pisanju KRIK-a, tvrdio da je „novac pozajmio od tetke“ iz Kanade.

Umesto odgovora na pitanja, stranka na čijem je Vulin čelu je novinara Krika nazvala narkomanomRedakcija Insajder je zato prestala da prati redovne aktivnosti ministra Vulina, a nastavili smo ministru da postavljamo pitanja za koja smatramo da su u interesu javnosti.

Da Vas podsetimo:  Krvava nedelja i za novinarstvo: Najmanje 12 ubijenih reportera i snimatelja u ratu Izrela i Hamasa

Novinari redakcije Insajder, otkrili su i da se poreklom novca za kupovinu stana bavila i Uprava za sprečavanje pranja novca. Međutim, i ovaj izveštaj nosi oznaku strogo poverljivo.

Pod istom oznakom drži se i nabavka sigurnosnih kamera za opštinu Zvečan, koju je 2012. sprovela Vladina Kancelarija za Kosovo i Metohiju u vreme kada je na njenom čelu bio upravo Vulin. Čak je i Agencija za borbu protiv korupcije u svom izveštaju ukazala na moguću vezu ovog posla s poreklom novca za Vulinov stan, a u izveštaju Agencije stoji i da nisu poverovali objašnjenju da je novac za stan dobio od ženine tetke iz Kanade.

serijalu Insajdera „Nastavak patriotske pljačke“ emitovanom još 2014. godine, objavljeno je da je posao dobila i firma DBS Konsel iz Beograda, da je posao ugradnje sistema za video nadzor u Zvečanu, prema saznanjima Insajdera, plaćen gotovo milion evra, da novac je isplaćen avansno, a cela nabavka odlukom Vlade Srbije proglašena poverljivom.

Novinari redakcije Insajder u nekoliko navrata od predstavnika države, a i samog minista Vulina tražili su detaljnije objašnjenje ovog slučaja. Sve se za sada završilo na tvrdnji ministra da je stan kupio legalno i da je istinu govorio kada je rekao da mu ženina tetka pozajmila novac za kupovinu stana.

insajder.net

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime