Vulin sa cvetom u kosi

0
1090

vulinZakon o radu očigledno je morao biti usvojen u julu, jer ga je osvedočeni JULovac Aleksandar Vulin branio i propagirao. U duhu Mire Marković, ovoga puta bez cveta u kosi, kao pravi levičar je pompezno objašnjavao koliko dobra će doneti ovaj zakon radnicima. Istovremeno je prozivao demokratske vlasti koje su svojim ponašanjem uništili praktično sve i da on sada kao ministar sa svojim drugarima iz vlade mora to da ispravlja. Izgleda da je bivša perjanica JUL zaboravio da su njegovu tadašnju stranku ne bez razloga zvali jugoslovensko udruženje lopova.

Da su članovi te levičarske grupacije toliko ojadili ovaj narod, a posebno radnike, da se nijednim, pa ni ovim ZOR (zadnja obmana radnika) nećemo oporaviti još 100 godina. Svu moć su dobijali od Mire Marković. Ona im je bila i mama i tata. Zaštitnik kakav se retko sreće. Posebno Vulinu, koji je onako dugokos bio njen mezimac. Dokazanim članovima su sve krađe bile unapred oproštene ukoliko dovoljno pokradenog novca ostave u kasi tada najbogatije stranke u Srbiji. I nisu prestajali da bezdušno otimaju puneći svoju i stranačku kasu.

Ali, to Vulinu nikada nije smetalo. Ono što nije mogao nikako da oprosti svojim drugovima u JUL to je pravljenje političkog saveza sa crnom koalicijom oličenom u Šešelju, Nikoliću i Vučiću. Zbog tog spoja demonstrativno je napustio stranku, odabacujući sve privilegije koje je imao. Smatrao je da crveno crna koalicija nije nešto prirodno, da su ideološke razlike ogromne i da to neće funkcionisati. I bio je u pravu.

Onda je principijelni Vulin svoje političko uhlebljenje za levičarske ideje pronašao kod Ivice Dačića. Sve do izbijanja afere „kofer“ i Dačićevog sve jasnijeg približavanja demokratama. Vulin to, kao onomad julovcima nije mogao oprostiti ni spsovcima. Opet zbog ideologije. Opet principijelno. Osnovao je svoju stranku i sad je na vlasti u koaliciji i sa jednima i sa drugima. Postao je Vučićeva desna, a „koferčetova“ leva ruka. Što bi pravnici rekli nepopravljivi višestruki povratnik.

Da Vas podsetimo:  PAD NA PAMET

Ovoga puta mu izgleda ništa ne smeta. Niti oni mogu bez njega, niti on bez njih. Za kompletnu sliku, ipak, nedostaje prisustvo Mire Marković. Vreme je da se i ona konačno vrati. Da kaže ono što nije stigla, da dokrajči ono što je u Srbiji preteklo. Možda paralelno sa Šešeljem. I onda, svi jedna stranka, jedna glava, jedna misao. Kao u Savezu komunista. Možda to Vulina podstakne da se još više istakne, i da u prvi plan ponovo dođe njegova politička zrelost i pre svega principijelnost.

Uostalom, više puta dokazana, a na primeru odbrane Kosova i Metohije posebno.

Kako je Vulin nekad branio Kosovo, tako danas brani Zakon o radu. Ako je Kosovo u Srbiji, onda će i ovaj Zakon obezbediti veće zapošljavanje. To garantuje niko drugi do drug Vulin i njegov Pokret socijalista. A to nije beznačajno. Uzgred, zna li još neko, osim Vulina, kako se zove ili izgleda član njegove stranke. To pitanje bi ministar Verbić mogao probno da uvede na testovima za prijemni, pa ko tačno odgovori da dobije prvu godinu besplatno, recimo, na Megatrendu. Naravno, sa unapred položenim ispitima.

Vulin je za veoma kratko vreme prešao put od ministra za Kosovo, do ministra za rad. Kad zaštiti radnike do te mere kao Srbe na Kosovu, trebalo bi mu možda ponuditi ministarstvo zdravlja. Narodu koji tako brzo zaboravlja, zdravlje i nije potrebno. Pritom, Vulin će ga brzo reformisati, da nećemo ni primetiti da smo ostali bez Kosova, posla i zdravlja. Tako ćemo lakše moći da podnesemo stvarnost i principe koje Vulin već godinama propagira. Ako ništa, on bar zna da je i srce na levoj strani. U ime te ideologije i tih principa, nema šta ovaj narod neće istrpetii. I sa cvetom i bez njega.

Da Vas podsetimo:  ZA "ISKUSTVO", KAO I "SEDU KOSU", NIŠTA OSIM POŠTOVANJA!

Srđan Škoro

srdjanskoro

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime