Vulin sa pet sekretara i sedam pomoćnika

0
2117

U Ministarstvu za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, na čijem je čelu Aleksandar Vulin, radi čak pet državnih sekretara, a ministar ima ukupno sedam pomoćnika.

aleksandar-vulin

Šta će nama onda ministar?

Vlada Srbije postavila je Nenada Ivaniševića za državnog sekretara u Ministarstvu za rad, objavljeno je danas u “Službenom glasniku”.

Ivanišević je peti državni sekretara u tom ministarstvu, a ministar Aleksandar Vulin ima čak sedam pomoćnika.

Državni sekretari u tom ministarstvu imaju platu oko 90.000 dinara, a pomoćnici ministra oko 120.000 dinara, dok ministar Vulin prima platu u visini od 100.000 dinara mesečno.

Koja je razlika između državnih sekretara i pomoćnika?

Državni sekretari se uvek postavljaju po političkoj liniji i njihov mandat traje koliko i ministrov. Pomoćnici ministra su stručnjaci čiji mandat traje pet godina i ne moraju da imaju političke veze.

Državni sekretari su gotovo uvek bliski saradnici ministra što dokazuje i podatak da je većina državnih sekretara u Ministarstvu rada došla iz Kancelarije za Kosovo i Metohiju, gde je Vulin bio direktor.

Pomoćnici ministra su ustvari ministri iz senke. Oni su ti koji obavljaju sve najvažnije poslove i najupućeniji su u rad samog ministarstva.

Onda postavljamo pitanja: “Šta će nama ministar koji je toliko nestručan da mu je potrebno toliko pomoćnika i državnih sekretara? Zašto se neko od pomoćnika ne imenuje za ministra kada su oni najkompetentniji za taj posao?” Toliko o stručnoj vladi.

DA PODSETIMO da se Srpska napredna stranka tokom predizborne kampanje 2012. godine zalagala za ustavne reforme kojim bi se ukinula funkcija državnih sekretara.

Umesto da ukidaju državne sekretare, oni imenuju čak pet bespotrebnih državnih sekretara u jednom ministarstvu.

teleprompter

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime