VULINOVA AMNEZIJA Policija ne povređuje… Samo prebija građane

1
698
Aleksandar Vulin / Foto: YouTube Screenshot

Svedoci smo svakodnevnih protivrečnih, kontradiktornih i kontroverznih izjava državnog vrha, od predsednika Republike Aleksandra Vučića, do ministara za čiji se izbor, prema priznanju premijerke Ane Brnabić, lično on pitao. Jednog dana izjave jedno, sledećeg drugo, a već za nekoliko dana treće. Da ne govorimo o zameni teza i izvrtanja činjenica od nečega što se dogodilo pre nekoliko meseci… Baš u to smo imali prilike da se uverimo danas kada je ministar policije Aleksandar Vulin kazao da „policija nikada ne izlazi na ulicu sa namerom da nekog povredi“, zaboravivši krvave glave, hapšenja, silne modrice i batinanje do nesvesti za vreme letošnjih antirežimskih protesta.

Vulin je, naime, poručio da će država učiniti sve da očuva javni red i mir i da će nastaviti sa opremanjem pripadnika posebne jedinice policije, Policijske brigade, jer „ti momci zaslužuju da budu poštovani za ono što rade, ali i da budu sačuvani“.

– Nijedan pripadnik ove jedinice nikada nije izašao na ulicu sa željom da nekoga povredi ili da se sa nekim tuče, a svi huligani koji se okupljaju preko puta njih došli su sa samo jednom željom, da nekoga povrede, da nekoga tuku – rekao je Vulin nakon obilaska pripadnika ove jedinice.

Ministar je tom prilikom zaboravio da objasni razliku između huligana, recimo na utakmicama, i građana koji protestuju protiv režima i zbog toga bivaju privedeni i dobijaju batine.

Setimo se šta se sve događalo početkom jula na protestima protiv mera Kriznog štaba i zaključavanja Beograda koje je lično doneo Aleksandar Vučić gostujući na televiziji.

Da Vas podsetimo:  SRBOCID: POJAM KAO SREDSTVO SVESRPSKOG PROGLEDANjA

Prve večeri protesta videli smo krvave glave i suzavce, a slika koja je i danas pred očima mnogih jeste brutalno prebijanje mladića u parku koji mirno sede, pričaju i piju piće.

I dalje najupečatljiviji snimak policijske brutalnosti jeste stampedo ljudi u inoformama koji su jurili građane koji protestuju, a u celokupnoj gunguli, sustigli su mladića, prebili ga, a potom nastavili da ga tuku onesvešćenog i da ga odnesu na trotoar kako im „ne bi smetao“.

Policija koja prema Vulinovim rečima ne povređuje na ulicama, takođe je brutalno prebijala i žene.

Ukoliko su ove scene koje su užasnule ne samo Srbiju i region, već i čitav svet, uzdržanost policije i nepovređivanje, onda je pravo pitanje za Vulina da da definiciju nasilja i brutalnosti i šta za njega podrazumeva policijsko povređivanje.

1 KOMENTAR

  1. “ Kada udjete u pogešan voz, onda sigurno nećete doći na zeljeno odredište , a i svaka usputna stanica biti će pogrešna“ ……….prevedeno…… Kada je Vučić jedina i najvaznija ličnost u Srpskoj politici, onda je i Ana Brnabić premijer, i Aleksandar Vulin ministar policije, i Nebojiša Stefanović ambasador u Americi………………….da ne nabrajam dalje i više……..

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime