Vulinova partija pita UNS i NUNS: Zašto ne branite novinare Pinka, Studija B, Tanjuga i Informera?

0
850

VulinScrnShtPokret socijalista upitao je danas novinarska udruženja i javnost Srbije – zašto postoje novinari prvog i drugog reda? Naravno, po Vulinu, za UNS i NUNS novinari „prvog reda“ su svi oni koji ne podržavaju aktuelnu vlast i koji „mrze Vučića“.

„Od Saše Radulovića smo se navikli da se bahati i iživljava jer se tako ponašao i prema radnicima preduzeća u kojima je vodio stečajni postupak, a tako se ponaša i sada, kada ga pitamo zašto je svoju ženu učinio bogatom zarađujući mimo zakona preko njihove zajedničke firme. To su mu dozvolili državni organi koji su se više plašili napada u novinama nego zakona“, navodi se u saopštenju PS. Ipak, teško je poverovati da se državni organi toliko boje novinara i da zbog njih nisu u stanju da pošteno završavaju svoje poslove. Srpska aktuelna vlast nikako be uspava da „odraste“ i prestane da se žali na „nepravdu“.

Ali, kako se dodaje, nismo očekivali da mu bahaćenje i iživljavanje dopuste i novinarska udruženja koja ćute i potajno navijaju za linč svojih kolega sa Pinka, Studija B, Tanjuga, Informera… Siroti ovi… Zar Tanjug još postoji? Nije li on ukinut još pre sedam meseci – odlukom Vlade Srbije? Šta reći o Pinku, Informeru, a da se ne bude nepristojan?

„Ipak, njihovo ćutanje će imati svoju cenu. Samo neka napišu istinu o Saši Raduloviću i dobiće i oni svoju dozu uvreda. A tada će čekati da neko podigne svoj glas u odbranu profesije i istine, nadajmo se ne uzaludno“, napominju Vulinovci.

PS postavlja i sledeća pitanja novinarskim udruženjima i javnosti Srbije: Zašto se neki novinari štite i kada im se ne sviđa odgovor na pitanje, a neki se ostavljaju sami i kada su izloženi brutalnim uvredama? Šta je kriterijum za zaštitu nečijeg dostojanstva? Da li to određuje stečajni upravnik kog je sopstvena profesija označila kao nedostojnog, kaznila ga i isključila iz svojih redova?

Da Vas podsetimo:  Predizborno mnjenje građana Srbije - mart 2022.

Ako je i od Vulina-Julina i njegovih „pokretnih socijalista“ – mnogo je.

Tanjug javlja / Koreni

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime