Za aferu helikopter, estradna tužiteljka nagrađena desetinama hiljada evra mesečno

0
870
Foto: printscreen

Tužilac Gordana Jovanović, koja je vodila slučaj tragedije “helikopter” i utvrdila da niko nije kriv, kao nagradu od vlasti dobila je jedan od najunosnijih poslova – postala je notar na Novom Beogradu i procenjuje se da mesečno zarađuje više desetina hiljada evra.

Do ove sramne trgovine Vučićevog režima ljudskim životima došlo je svega dvadesetak dana nakon obustave postupka vezanog za tragediju u kojoj je život izgubilo sedmoro ljudi.

Estradna tužiteljka odlučila je da se obustavlja istraga, čime su krivične odgovornosti oslobođeni političari koji su pogazili lanac komande, pre svega tadašnji ministar odbrane Bratislav Gašić i ministar zdravlja Zlatibor Lončar. Jovanovićeva je utvrdila da nisu odgovorni ni vojni funkcioneri koji su sproveli njihov nalog.

Da podsetimo, Tužilaštvo je svoju sramnu odluku objavilo 30. juna 2016, a postupajući tužilac Gordana Jovanović se već 22. jula prijavila na konkurs za notara. Na tom konkursu bilo je raspisano samo jedno mesto za javnog beležnika za područje Beograda. I dobija ga upravo Jovanovićeva. Ona prolazi na konkursu, a odlukom ministra pravde imenovana je 9. septembra. Svima je sve jasno.

U nesreći koja se dogodila 13. marta 2015. godine živote su izgubili major Omer Mehić, kapetan Milovan Đukarić, mehaničari zastavnici Nebojša Drajić i Ivan Miladinović, lekar Dževad Ljajić i tehničar Miroslav Veselinović, kao i petodnevno novorođenče porodice Ademović.

Jedan od aktera slučaja čije se ime provlačilo u mnogobrojnim navodima oko nesreće, vazduhoplovni brigadni general Predrag Bandić, takođe je nagrađen od strane režima – dobio je funkciju šefa vojnog predstavništva misije Srbije pri NATO.

Tužiteljka Jovanović, godinama je među kolegama bila poznata po intenzivnom kafanskom životu, a nadimak estradna tužiteljka dobila je i zato sto je njen suprug Srđan Jovanović, bio tekstopisac za čuvenu pesmu Miroslava Ilica “Još te nešto čini izuzetnom”.

Da Vas podsetimo:  Beogradska vlast daje više od 76 miliona za propagandu, istraživanje korupcije opet „nije u javnom interesu“

Očigledno je da je za svoju odluku tužiteljka Jovanović izuzetno i nagrađena…

Izvor: Srpska Stvar / Direktno

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime