Za Arape zakoni ne važe

0
892

2014-08-07_001916Sporazumom sa Arpim koji je potpisan između Vlade Srbije (čitaj: Aleksandra Vučića) i Vlade Ujedinjenih Arapskih Emirata eliminiše gotovo svaku mogućnost da se Arapi nađu pred srpskim sudijama ukoliko prekrše zakon.

Šta će Srbiji Ustav, zakoni, tužilašta i sudovi? Ionako ih niko ne poštuje, zašto ih ne bisimo onda ukinuli? Srbija ima samo jednog vrhovnog sudiju, a to je Aleksandar Vučić.

Kada Aleksandar Vučić donese presudu da neko nije prekršio zakon, neka se neko drugi usudui da ospori njegovu presudu. Takav je slučaj sa ugovorom imeđu Srbije i Emirata.

Zakon o potvrđivanju Sporazuma o saradnji između Vlade Republike Srbije i Vlade Ujedinjenih Arapskih Emirata, koji je potpisao tadašnji prvi potpredsednik Vlade, Aleksandar Vučić, oslobađa Arape svih mogućih odgovornosti koje bi oni mogli da imaju ukoliko prekrše zakon.

Član 6.
Sporazumi, ugovori, programi i projekti zaključeni u skladu sa ovim
sporazumom ne podležu javnim nabavkama, javnim tenderima, javnim nadmetanjima
ili drugom postupku predviđenom nacionalnim zakonodavstvom Republike Srbije.

Dakle, za Arape u Srbiji ne postoji zakon. Vlada Srbije ima potpunu slobodu da zaključuje kakve god ugovore želi sa Arapima i to bez pravnih posledica. To su prave evropske vrednosti!

Prema Ustavu Republike Srbije, “pravni poredak je jedinstven”. Vlast u Srbiji se deli na zakonodavnu, sudsku i izvršnu. Ugovorom sa Arapima, izvršna vlast (Vlada) ukinula je moć sudske vlasti da štiti zakone i pravdu u državi, što nikako nije u skladu sa Ustavom.

To dokazuje i član 8. stav 6. Sporazuma, koji glasi:

Član 8.

Svaki spor koji proizađe iz tumačenja ili primene ovog sporazuma rešavaće
se mirnim putem kroz konsultacije i pregovore između dve Strane diplomatskim
putem.

Ovim članom se stiče utisak da će Vlada (izvršna vlast) rešavati moguće pravne i sudska sporove umesto sudova. Kada kažemo Vlada mislimo na Aleksandra Vučića lično, što tek nije u skladu sa Ustavom.

Da Vas podsetimo:  ZLOČIN PROTIV BOGA I PROTIV ČOVEKA: Prikaz uništavanja srpske duhovne baštine – 18 godina od pogroma na KiM

Imajući u vidu to da je Aleksandar Vučić završio studije prava, kako on sam tvrdi, sa čistom desetom, trebalo bi da zna da međunarodni ugovori ne smeju da krše Ustav.

Možda bi trebalo preispitati Vučićeve ispite i radove tokom studija čisto da potvrdimo da nije i on možda plagirao ili prepisivao.

Teleprompter

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime