Za deset dana osvojila šest medalja

1
522

Devetogodišnja Nišlijka Sofija Rodić je u predhodnih 10 dana donela u Niš 6 medalja, jednu zlatnu, jednu srebrnu i 4 bronzane. Medalje je osvojila na dva međunarodna takmičanja u brzom klizanju koja su održana u Beogradu i u Budumpešti.

Na takmičenju Alpe Adria Trophy u Beogradu Sofija je u ponela i tutulu državnog prvaka osvojivši prvo mesto u svojoj kategoriji, a u konkurenciji takmičarka iz drugih zemalja Sofija je bila drugoplasirana. Takmičenje je održano 1.i 2. decembra.

“Sofija je u ukupnom plasmanu osvojila 2 mesto , takmičenje je međunarodnog karaktera i okupilo je takmičare iz Slovenije, Austrije, Mađarske, Hrvatske, Bosne , Bugarske i Srbije”, kaže Sofijin otac Petar Rodić.“Na takmicenju u Beogradu je učestvovala i Petra Marković koja je u ukupnom plasmanu osvojila 5mesto, dok je na državnom prvenstu osvojila srebro”.

Samo nekoliko dana nakon takmičenja u Beogradu, Sofija se našla na još jednom međunarodnom takmičenju u brzom klizanju koje je održano u Budimpešti, Mađarska.

Sofija je na ovom takmičenju, u pravom smislu te reči, zablistala osvojivši četiri bronzane medalje na takmičenju Santa Claus Budimpešta koje je jedno od najjačih takmičenja na Starom kontinentu.

“U Budimpešti je Sofija osvojila je bronzu na 500 , bronzu na 222 i bronzu na 333 metra i u ukupnom plasmanu je osvojila bronzu u svojoj kategoriji do 10 godina”, objašnjava Petar Rodić. “Za Sofiju je ovo izuzetan uspeh jer je takmičenje u Budimpešti najače takmičenje u Evropi za decu. Za medalje je klizalo 206 takmičara iz Mađarske, Česke, Slovačke, Poljske , Slovenije, Srbije , Rumunije, Velike Britanije i Kine”.

Sofija je član klub Introline iz Beograda, uspeh je utoliko veći jer Sofija ima jedan trening nedeljno u Beogradu dok ostali takmičari treniraju pet do šest puta nedeljno. I pored toga ona je jedna od najboljih u Evropi u svojoj kategoriji do 10 godina.

Da Vas podsetimo:  Žena koja je dokazala da je srpski jezik najstariji na svetu

Izvor: niskevesti.rs

1 KOMENTAR

  1. Zbog takve deci se vredi boriti do poslednjeg daha kao sto su nasi predci cinili u dva velika rata a ne lupati gluposti kako nemamo nista sa delom svoje pokrajine i svog naroda. Srbi smo sami sebi najveci dusmani a nasi politicari bi trebali svaki dan 2 sata da provode sa ovom uspesnom decom na svim poljima. Nasa deca su nasa nada, sve cestitke ovoj deci i milost Bozja da bude sa njima da ih Bog cuva od nas starih i izlapelih.

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime