ZA KOGA RADI? – Zašto se Kesić nikad ne šali na račun ZAPADNIH AMBASADORA?

3
1339

zoran-kesic-storyETO, dočekao je ovaj vredni pregalac na „visokoumnom” zasmejavanju Srba da mu anonimni i bahati, a nadasve neduhoviti pripadnici naroda, koji se toliko trudi da edukuje, priprete smrću. Jer, danas se svaki fb „post” sa sintagmom “j…ćemo ti m…r” klasifikuje kao pretnja smrću.

To ga automatski iz uloge klovna, doduše klovna sa sofisticiranim smislom za humor, ali još više dobrom merom političke korektnosti, premešta na nivo ozbiljnog novinara i borca za sve one opšteljudske vrednosti koje su već decenijama ugrožene u palanačkoj Srbiji. Ali, još je i veća njegova žrtva, jer ga pretnje i kletve sustižu zbog nečega što nije počinio. To ga dakle odlikuje, ni manje ni više, nego mučeništvom – strada ni kriv ni dužan.

Šta građanin ili građanka više može da poželi u Srbiji, već da stane rame uz rame sa Brankicom Stanković. Možda jedan pasus u godišnjem izveštaju Helsinškog odbora?

U svakom slučaju u zaštitu ga je uzeo NUNS, a to uopšte nije malo, priznaćete.

Dakle, neki mračnjak, pobegao sa stranica čuvenog priručnika za građansko vaspitanje, još čuvenijeg oca sve drugosrbijanske inteligencije u nas, R. Konstantinovića, rešio je da izmontira jednu od Kesićevih duhovitih emisija i oblati ovog divnog čoveka.

Šta je taj izrod učinio?

U jednom od Kesićevih nastupa, gde se na smešan način bavi oblikom Republike Srpske, podstičući onaj inteligentniji deo naroda na razmišljanje da li nešto što izgleda tako ima pravo da se zove državom i da postoji, mrzitelj palanačkog karaktera, dodao je i deo koji tu ne pripada.

Kesić na kraju stanovnike RS naziva budalama. A on to nije uradio. Nazvao je budalama neke druge ljude u nekoj drugoj emisiji.

Da Vas podsetimo:  Šta čeka medije u 2024: Ugovor sa đavolom ili otpor – pa šta bude?

Ponekad se zaista pitam: da li to ovi ljudi rade sami sebi, kako bi se okitili vencem stradalnika (uz dobar rad kreativnog tima za osmišljavalje takvog imidža) ili se zaista na taj korak odluči neko ko smatra da će doprineti raskrinkavanju kulturrasističkog rada upakovanog u oblandu snobovskog humora. Ako je ovo drugo, ne trudite se više.

Jer, šta je to što klovn Kesić i bez bilo kakvih montaža nije popljuvao, a tiče se svih onih vrednosti koje drugosrbijanci smatraju za užasni talog naše zaostalosti i iracionalne mitomanije?

Možda naš odnos prema Rusiji – setite se samo emisije posle vojne parade i mnogih drugih u kojima elaborira naše ushićenje dolaskom Putina ili pak izbora u Donjecku na kojima je prisustvovao neko iz SNS-a.

Ili propasti Južnog toka, za koji je komičar uspeo da optuži Ruse, parodirajući našu bezuslovnu ljubav za njih uprkos svemu.

Možda situacije oko neulaska Kosova u Unesko, sa aluzijom na „vekovne”  prijatelje i sugestiju da bi svoje letovanje morali da usmerimo ka tim državama.

Pada mi na pamet i emisija kada nas je posetio Edi Rama, u kojoj Kesić mic po mic, i pošto je priznao da nas je dotični uvredio, završava svoj prilog sa osvrtom na primitivizam domaće štampe, koja to naglašava, umesto da miri balkanske države.

Primera je svakako podosta.

Ali, neko će reći da je ovo ipak div po hrabrosti, jer niko tako smelo ne ismeva ovu vlast. U tolikoj diktaturi, neviđenih razmera, Kesić pljuje vlast! Zanimljivo.

Zanimljiva je diktatura i cenzura medija od strane vlasti u kojoj jedan čovek izrekne toliko gadosti o njoj i nastavlja to da radi bez bilo kakvih sankcija. Pa sad ili je o diktaturi reč ili on laje na mediju koji je uvek prednjačio u stvaranju „prave” slike o srpskom primitivizmu i odgovara nekim drugim gazdama za to.

Da Vas podsetimo:  Važni medijski trenuci 2023. iz perspektive Raskrikavanja

A da li smo nekada čuli ovog komičara glasa „vapijućeg u pustinji” da u svoje skečeve ubaci ambasadore zapadnih zemalja? Da satirično obradi njihovu arhitekturu obojenih revolucija ili pak suptilnost pritisaka na vlasti, njihovu finansijsku i uređivačku umešanost u domaće medije, njihovo kadriranje po ministarstvima?

Ja se ne sećam. Možda grešim.

Tako, bilo kako bilo, sada je i on upisan u hol slavnih građanista kojima zbog slobodnog i istinoljubivog duha mračna palanka preti smrću. I ko će sada da kaže kako Kesić pljuje Srbe, a da mu ne prilepe etiketu glupana. Pa čovek je demantovao da je Srbe od preko Drine nazvao budalama. On ih i voli, jer naglasio je da su zlikovci iz emisije isekli i njegov pozdrav Banjaluci. Pozdrav svakako demantuje sve zlurade tvrdnje.

A da vole i oni njega, stigla je potvrda od izvesnog Banjalučanina, koji se u duhu slične satire obraća svom drugaru:

„Mi nismo budale zato što imamo Milorada Dodika, premijera, koji je postao predsjednik, a koji je gazda košarkaškog kluba, koji je opet mesar političkih nauka (ima i diplome za sve to). Nismo budale zato što za političkog mesara, sve jednako glasamo sa pauzama jedno 20 godina. Nismo budale, što nam je predsjednik, mesar Dodik u privatizacijama raskućio „našu kuću” Republiku Srpsku. Nismo budale, što je privredu poput jahača apokalipse zbrisao, prodao Rusima, Litvancima, Česima i ostalim…”

Ono jeste da mu drugari iz RS nekako liče na Čedu, Latinku, Dinka i sve one iz kruga Dvojke i Vojvođanske akademije nauka, koji vole da citiraju Filosofiju palanke (ne i da čitaju), ali kakve to veze ima. To je valjda najjači dokaz da Kesić voli svoj narod i ništa nema protiv njega s ovu ili onu stranu Drine.

Da Vas podsetimo:  Vesić od UNS-a tražio da javno osudi urednika portala Nova.rs, Rakočević ga uputio na Savet za štampu kao mehanizam u koji UNS veruje

Nebojša Petković

Fakti.org

3 KOMENTARA

  1. Kesic – covek (svakako talentovan i humorom nadahnut), zeljan glumacke slave, tako da karijeru gradi na ponizavanju i pljuvanju u lice narodu, Srbima. Onim misaono aktivnijim glavama je jasno da zarad necijih ideja, novca, popularnsti… Cak ni mizerija i ponizavanje srpstva ne predstavlja nepreskok-sponu! Zalosno je sto na onakav nacin pljuje REPUBLIKU SRPSKU (za koju neki i poginuse, a sada neki upisanci na toj paloj krvi prave svoju „glumacku karijeru“). Malo je reci FUJ!

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime