Za lučanskog pukovnika u penziji propisi ne važe?

0
938
Automobil direktora Milovanovića / Foto: printscreen

Sve više je primera da vlast u Srbiji selektivno primenjuje kontrolu i sankcionisanje kršenja propisanih mera u vreme vanrednog stanja. Evo primera iz Lučana.

Nakon što mu je istekla mera prinudne izolacije tj. obaveznog boravka u stanu, generalni direktor MB Namenska u Lučanima, Radoš Milovanović (75), inače pukovnik u penziji, došao je u fabriku na posao. Milovanović je u martu prinudno priveden sa svog radnog mesta u porodični stan u Lučanima, jer je utvrđeno da je bio u kontaktu sa licem koje je zaraženo virusom Covid-19, koje je kasnije bilo hospitalizovano u Kliničkom centru u Kragujevcu.

Kako nije svojevoljno otišao u samoizolaciju, po rešenju nadležnog sanitarnog inspektora u stan ga je sprovela policijska patrola. Naknadno mu je odobreno da iz porodičnog stana u Lučanima, ode u izolaciju u porodičnu kuću na selu.

Uprkos tome što je stariji od 65 godina, Milovanović koji ima 75 godina,  je kao privrednik dobio dozvolu nadležnih organa da može da se kreće do 17:00, ali samo na relaciji kuća – fabrika i u vreme dolaska i odlaska sa posla.

Uprkos tome Milovanović je, kako su nas danas obavestili čitaoci iz Lučana, primećen kako pred kraj radnog vremena parkira svoj automobil iza hotela u Lučanima i ulazi u hotelski restoran.

– Uobičajeno je da džip parkira na parkingu ispred hotela, ali eto danas je parkirao iza zgrade, valjda da ne bi bio primećen – kažu naši sagovornici.

Nakon sat i više vremena boravka u hotelu primećeno je da Milovanović odlazi iz hotela / Foto: printscreen

 Ja razumem predsednika Vučića kada kaže da smo kao narod nedisciplinovani, da ne poštujemo propisane mere vanrednog stanja i da time stvaramo uslove za širenje epidemije. Evo i konkretnog dokaza za to, ali kako da običan građanin poštuje naredbu, kad je ne poštuje vojno lice, makar to bio pukovnik u penziji – komentar je jednog od Lučanaca sa kojim smo razgovarali.

Da Vas podsetimo:  Ako se po jutru dan poznaje...

Revnosna lučanska policajka Marija Pantelić, koja je nedavno pisala prijavu i načelnik PS u Lučanima Dragutin Nedović, koji je podneo Zahtev za pokretanje prekršajnog postupka, protiv Nele i Mirjane Milivojević, danas ili nisu bili na poslu, ili nisu primetili Milovanovića, ili … šta god bilo, danas nisu službeno reagovali kao nedavno.

Prijava Pantelićke i Zahtev za prekršajni postupak Nedovića, protiv Nele i Mirjane, podneti su zbog njihovog navodnog kršenja zabrane kretanja u vanrednom stanju, ali je Prekršajni sud u Čačku utvrdio da i jedna i druga imaju uredne dozvole za kretanje, pa ih je oslobodio prekršajne krivice.

Inače policijska službenica Marija Pantelić je snaja prijatelja direktora Radoša Milovanovića, koji je bio zaražen virusom C-19, zbog čega je Milovanović morao u samoizolaciju, a načelnik Nedović je u kumovskim odnosima sa sekretaricom direktora Milovanovića.

Nela je majka, a Mirjana je sestra Milomira Milivojevića, radnika MB Namenska koji je u junu 2017. godine smrtno stradao na radnom mestu u MB Namenska u eksploziji baruta, po osnovu čega se u ivanjičkom Osnovnom sudu vodi sudski proces u kome je direktor fabrike Radoš Milovanović prvooptuženi.

Izvor: ozonpress.net

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime