Za socijalno ugrožene stiglo brašno sa „spornim“ rokom

0
1236

Neuobičajna nedoumica se dogodila s jednim džakom brašna u Nišu. Gospođa Slavica S. iz Niša korisnik socijalne pomoći javila je u jutranjem programu Niške televizije da je dobila džak brašna od 50 kilograma gde rok ističe 7. 11. 2017. godine. Tu ona postavlja pitanje šta da čini u roku od četiri dana sa tolikim brašnom. Iz Crvenog krsta iz Niša kažu da takvu namirnicu, s takvim rokom, uopšte nemaju.

„Kada sam iz Crvenog krsta uzela onaj džak brašna jedna žena je rekla da je brašno neupotrebljivo. Ja ga nisam otvarala jer što bih ga otvarala kada ili ne valja ili će rok da mu prođe za nekoliko dana – kaže ova korisnica socijalne pomoći koja nije u centrali CK uzela brašno nergo iz jedne iz ispostava.“

Ona dodaje da su još neki ljudi dobili iste džakove, ali ranije, tako da su ih do sada iskoristiti.

Sanja Stanković, direktorka iz Crvenog krsta kaže da oni jesu delili brašno, ali ne sa tim rokom i od tog proizvođača.

Meni jedino preostaje da novinare i zainteresovanu javnost pustim u magacine i da pregledaju rokove proizvodnje. Poslednji rok neke namernice koje imamo je 26.9. 2018. godine. Otkud to brašno kod naše sugrađanke, ja stvarno nemam odgovor na to pitanje jer zaista ono što prvo uradimo kada nam stigne bilo koji artikl, gledamo rokove – kaže Stankovićeva.

M.S.

gradjanin.rs

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime