Za štrajk u „Gorici“ krivi radnici!?

0
871

Jutarnji program niške televizije. Štrajk u Gorici. Radnici mesecima nisu dobijali svoja primanja. Neka pokuša neki privatnik to, da vidimo kako će proći kod inspekcije. Ovde toga nema. Direktor Igor Novaković, daje izjavu, ustvari otkriva gledaocima svoju moralnu veličinu, „radnici su oštetili Goricu“!!! Tužili Goricu, tražili da im se isplati ono što im zakonom pripada. Zašto im nije isplaćeno, zašto direktor Novaković nije izvršio svoju obavezu?

Naučilo to da sedi, troši i kada više nema para, uzme kredit ili zovne partijske drugove iz grada. Oni prebace pare i „vozi Miško“. Šta sada, tamo još sposobniji, sve pare potrošili i kredit više nema gde uzeti. Nalazimo rešenje, komisija. Dotle radnicima predlažemo „radite i dalje besplatno“.

2015-09-08_062708

Sledi, a ko drugi, sveznajući Slavković. Nastavak sprdnje sa narodom, on, koji je nezakonito uzimao funkcionerski dodatak, da radnicima objasni šta je zakonitost. Neko, ko neće da radi za 70.000 dinara, da objasni radnicima kako treba da rade besplatno! Neko ko jedino ume da napravi problem da reši problem! Zemlja čuda. „Ima prevelik broj zaposlenih“, „gde su radnici bili kada su se zapošljavali“… Nećemo o tome, to su njihovi „teški porodični problemi“. Postoji li veći nemoral? Neko ko je zapošljavao, neko ko je učestvovao u pražnjenju gradske kase, neko ko je napravio dug prema Gorici i svima ostalima, daje moralna predavanja i rešava problem!

Pitam sve gradske rukovodioce, šta ste to u svom mandatu uradili za grad, a da iz toga rada nije nastala šteta? Da to nije iz kredita ili sistema „uzmi jednom, daj drugom“. Ko je to vršio zapošljavanje u Gorici? Da li ćete preduzeti neke mere protiv odgovornih za nastalu štetu i uništenje jednog gradskog preduzeća? Pored Gorice, koliko njih je još u blokadi zbog Vaših neizmirenih obaveza? Stigao sam sa brojanjem do 30 firmi ili ustanova i odustao od daljeg brojanja. Izleda da je lakše izbrojati ko nije u blokadi. Zar Vam nije niko rekao, ako već sami ne vidite, koju štetu nanosite građanima Niša?

Da Vas podsetimo:  O virusu AV1+ i kako se izboriti

dipl. ing Milosav Jukić

gradjanin.rs

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime