Za ubicom Darje Dugine raspisana međunarodna poternica

0
55

Rusija je raspisala međunarodnu poternicu za Natalijom Vovk koja se tereti za ubistvo ruske novinarke i politikologa Darje Dugine.

Foto: Privatna arhiva, Mediji

Kako je saopšteno Sputnjiku, moskovski gradski sud odredio je da, nakon hapšenja na teritoriji Rusije ili ekstradicije, Nataliji Vovk bude određen pritvor od dva meseca.

Vovk se tereti za ubistvo koje je počinila grupa lica, motivisana političkom ili drugom mržnjom. U Rusiji joj preti kazna zatvora od osam do 20 godina.

Darja Dugina poginula je 20. avgusta kada je eksplodirao automobil kojim je upravljala. Ona je preminula na licu mesta. Automobil je eksplodirao kada je detonirana eksplozivna naprava postavljena na njemu.

Federalna služba bezbednosti Rusije saopštila je da iza ubistva ruske novinarke stoje ukrajinske specijalne službe, a počinilac je državljanka Ukrajine Natalija Vovk, koja je sa ćerkom doputovala u Rusiju 23. jula.

Prema informacijama FSB, nakon što je automobil u kome se nalazila Dugina dignut u vazduh, Natalija Vovk i njena ćerka otputovale su u Estoniju preko Pskovske oblasti.

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime