Za Zapad Rusi su neprijatelji, a Srbi mali Rusi

4
2238
Rasmusen i Skaparoti/ Foto: ceopom-istina

Putin je napokon skinuo rukavice. Obelodanio je da je Rusija po snazi svog oružja bez premca u svetu. Domet i vreme leta ruskih projektila izazvali su ozbiljan šok kod protivnika Rusije, pa su počeli davati nediplomatske, prizemne i nesuvisle izjave. Ali, ni u Moskvi nisu predvideli tako velik stepen uznemirenosti kod ciljane publike, pa je ruski predsednik pokušao objasniti da će novo oružje biti upotrebljeno samo u odbrambene svrhe, odnosno u slučaju napada na Rusiju i njene saveznike. Nije pomoglo, panika se nije stišala. Da, teško se pomiriti da se više ne mogu nekažnjeno napadati države po izboru, razarati gradovi, sejati smrt, stvarati izbeglice.

A dovoljno je da volite Ruse, da vas s Rusijom veže vekovna istorija, jezik i vera, i već ste potencijalna meta „demokratskog sveta“. Zapovednik američke komande za Evropu i komandant NATO trupa u Evropi general Kertis Skaparoti, govoreći pred američkim Senatom o izazovima povezanim sa „lošim uticajem“ i „manipulacijom“ Rusije u Evropi, a „posebno u Srbiji i na Balkanu“, bio je više nego jasan: Srbi, kao nekada Jevreji, su problem koji se mora rešiti.

Skaparotiju treba odati priznanje na iskrenosti i zahvaliti što je Srbima otvorio oči, jer sada i „neverne Tome“ znaju da su Srbi za NATO samo „mali Rusi“ i da se taj odnos ne menja bez obzira na broj vojnih vežbi koje je Vojska Srbije izvela sa NATO vojnicima. Taj odnos ostaje nepromenjen i kada je vlada većim delom ili potpuno prozapadna. Za SAD i Britance Srbi više nikada neće biti partneri niti saveznici kao u dva svetska rata.

Antiruska histerija na Zapadu je dosegla takve razmere da se otvoreno zagovara izbacivanje Rusije iz Saveta bezbednosti, a nije daleko ni dan kada će Putin biti proglašen za teroristu. Predsednik Srbije Vučić je obraćajući se naciji izneo da su pregovori o Kosovu pet godina laži, jer je Srbija ispoštovala sve tačke Briselskog sporazuma, a tzv. Kosovo nijednu. Rekao je i da ga nisu lagali samo pregovarači sa albanske strane već i njihovi strani mentori. A prevara se ne odnosi samo na Kosovo, već i na Republiku Srpsku i Vojvodinu. Da li zaključak o pet godina laži o Kosovu ukazuje da su laž i višegodišnji pregovori o ulasku u EU? Da li je i u tom slučaju ista situacija – Srbija je ispunila sve što se od nje tražilo, a druga strana davala prazne reči i imaginarna obećanja o datumu? Srbima se nudi samo ulazak u NATO, kako bi Alijansi put prema Rusiji bio otvoren.

Da Vas podsetimo:  Voljena Srbija… (2) Udaranje puškama u potiljak…

Udaljavanje Srbije od Dunava je već u fazi realizacije. Ako Srbija nastavi da popušta u vezi Kosova svest će se na Beogradski pašaluk. Nije samo Skaparoti bio jasan. Jasan je bio i Putin: Rusija će štititi svoje saveznike i prijatelje. Što se tiče puta u EU i politike „EU nema alternativu“, veliko je nepoznanica da li će EU opstati u sadašnjem kapacitetu jer su kod zemalja članica toliko vidljive razlike u pogledima na zajedničku perspektivu, da je pravo pitanje kako EU uopšte funkcioniše. Italija, Mađarska, Poljska, Češka i Slovačka otvoreno ukazuju da je potrebno transformisati EU i uvesti konsenzus povodom migranata.

Kad je reč o perspektivi EU, treba imati u vidu i podele u Nemačkoj po tom pitanju. Iako svesni da bez ruskog gasa EU ne može opstati, državnici poput francuskog predsednika Makrona prete Damasku, tj. Rusiji. Žele otvoriti front protiv Hezbolaha koji bi vodio do Irana, žele zapaliti Donbas, Nagorno Karabah, Kavkaz, Balkan. Podstiču ponovne sukobe na Bliskom istoku s ciljem da se prenesu na Kavkaz. Ratnici Islamske države su već u Albaniji, Bosni, na Kosovu.

Ali oni koji su opkoljeni u Istočnoj Guti ne mogu se prebaciti. Zato se insistira na prekidu vatre kako bi se evakuisali svi koji su i dalje potrebni, i kako bi se uništili tragovi koji bi mogli otkriti mentore. Sirija od Balkana nije daleko. Ni u geografskom ni u geopolitičkom smislu. Kako bi oslabili rusko prisutstvo na Bliskom istoku, američka „duboka država“ i njeni saveznici u Evropi nastoje Rusiji stvoriti probleme na niz tačaka, već pobrojanim. Na Balkanu su u fokusu Srbi, odnosno Srbija i Republika Srpska.

Od Dana Republike i veličanstvenog svečanog defilea pokrenuta je lavina optužbi protiv Srpske i njenih institucija, prvensteno MUP-a. Jedna za drugom lansirane su neistine: Srpska formira paravojne jedinice: maloletnici se bez znanja roditelja odvode u Rusiju na vojnu obuku: policija se ilegalno naoružava, kupuje dve i po, pa posle i čitave četiri hiljade pušaka, a sve kako bi se vlast obračunala sa neistomišljenicima i slično. Lanser za navedene medijske projektile je SDS-ov kadar, ministar bezbednosti u Savetu ministara BiH, Dragan Mektić. Za očekivati je da Mektić Srpsku optuži da poseduje oružje za masovno uništenje, pa bi je, valjda, „koalicija voljnih“ trebalo da okupira poput Iraka. Neće biti iznenađenje ni da se Dodiku spočita da planira Srpsku otcepiti i poput Krima pripojiti Rusiji. Zašto je proslava Dana Republike unela toliki nemir u Savez za promene, u SDA i dve ambasade u Sarajevu? Zato što je aplauz predsednika Dodika pratio od Palate Republike do Trga Krajine.

Da Vas podsetimo:  Zašto Anna Lindh ćuti o Nato bombama

Svima je postalo jasno da široka paleta hibridnog rata koji se godinama vodi protiv Srpske „ne pije vode“ i da će na predstojećim izborima Dodik i njegov SNSD ponovo dobiti poverenje birača. Stoga je Mektić dobio dodatno punjenje, ali je SDS, zaklonjen iza njegovih leđa, nastavio gubiti svoje članove. Ovoga puta SDS je napustio i poslednji narodni poslanik iz Krajine, Borislav Bojić. Šta reći za poslednju inovaciju, široku listu bezbednosnih pretnji po BiH, u kojoj dominiraju srpske patriotske i ruske nevladine organizacije? Još malo, pa će Republiku Srpsku proglasiti pretnjom po nacionalnu bezbednost BiH. Rusiju, takođe.

Predarag Ćeranić

ceopom-istina.rs//Izvor: Analitički forum

4 KOMENTARA

 1. Šta je tebi Ćeraniću trebalo da plasiraš ovakve nebuloze kroz svoje konferencije za štampu? Za koga si ti tada radio da mi je znati? Da li si ti tada, davne 1997. godine optuživao nekadašnjeg predsednika Republike Srpske, dr Radovana Karadžića da je kupio lažno atomsko oružje? Da li si ti Ćeraniću tada bio „mali Rus“, ili si se ponudio onima kojima su Rusi neprijatelji? To ti najbolje znaš, ali su tragovi ostali zabeleženi:

  https://www.danas.rs/dijalog/licni-stavovi/karadzic-kupio-lazno-atomsko-oruzje/

  Lični stavovi
  1997 VREMEPLOV DANAS 2007
  Karadžić kupio lažno atomsko oružje

  Na jučerašnjoj koferenciji za štampu rukovodilac resora državne bezbijednosti u MUP-u RS lojalnom Biljani Plavšić, Predrag Ćeranić, saopštio je novinarima senzacionalnu informaciju. Prema njegovim riječima, u martu 1995. godine, nekadašnji predsednik Republike Srpske, dr Radovan Karadžić, sa grupom saradnika bio je, u pokušaju da preokrene ratni sukob, odlučio da kupi nuklearno oružje, čije radioaktivno dejstvo prestaje nakon 12 časova.

  Istinomer

  0Piše: M. Šipka21. novembra 2007. 00.00

  Na jučerašnjoj koferenciji za štampu rukovodilac resora državne bezbijednosti u MUP-u RS lojalnom Biljani Plavšić, Predrag Ćeranić, saopštio je novinarima senzacionalnu informaciju. Prema njegovim riječima, u martu 1995. godine, nekadašnji predsednik Republike Srpske, dr Radovan Karadžić, sa grupom saradnika bio je, u pokušaju da preokrene ratni sukob, odlučio da kupi nuklearno oružje, čije radioaktivno dejstvo prestaje nakon 12 časova.

  Karadžić i njegovi saradnici su se pouzdali u vještinu, iskustvo i ruske veze liberijskog trgovca oružjem Omana Nikolasa, koji je slične poslove obavljao i za Bošnjake i za Hrvate – saopštio je juče Predrag Ćeranić.

  Vrijednost ukupnog posla ugovorena je na 60 miliona dolara i za garanciju je, u Osnovnom sudu u Derventi, 28. februara 1995. godine, stavljena hipoteka na rafineriju u Srpskom Brodu. Avans za trgovca iz Liberije u iznosu od 10 miliona njemačkih maraka iz Narodne banke podigao je sadašnji ministar odbrane u Vladi Republike Srpske, Milan Ninković – rekao je Ćeranić, ustvrdivši da o tom Ninkovićevom postupku postoje dokumenti u Narodnoj banci. Kontejner sa navodno razornim oružjem je, stigavši iz Zagreba, prešao Savu i stigao do dr Karadžića, na Pale. Razorno nuklearno oružje trebalo je da bude u obliku i veličini ping-pong loptica.

  • Ko je „mali Rus“ Predrag Ćeranić, koji se sada lažno ogrnuo srpskim patriotizmom? Za koga radio kada su on i Dragan Lukač uz asistenciju NATO transportera osvojili zgradu MUP-a Republike Srpske u centru Banje Luke (prilikom dolaska Dodika na mjesto premijera u Dodikovom prvom premijerskom mandatu, na koje ga je kao mandatara predložila Biljana Plavšić kada je došla na mesto Radovana Karadžić) – „Uklonjen jer sam ustanovio da neće da nađu haške optuženike“, govorio je Predrag Ćeranić.

   http://www.glassrpske.com/novosti/vijesti_dana/Uklonjen-jer-sam-ustanovio-da-nece-da-nadju-haske-optuzenike/lat/8205.html

   Vijesti dana

   http://sveosrpskoj.com/wp-content/uploads/2018/02/ceran_9jm56.jpg

   Uklonjen jer sam ustanovio da neće da nađu haške optuženike

   02.06.2008 22:00 | N. Tomašević

   BANjA LUKA – Predrag Ćeranić, smijenjeni sa dužnosti u Obavještajno bezbjednosnoj agenciji BiH, rekao je da je uklonjen iz OBA jer je ustanovio da su neki pravci rada u pronalasku haških bjegunaca pogrešni, zbog čega je postao opasan.

   – Iznio sam viđenje zasnovano na realnoj procjeni, kojim bi se eliminisale mnoge nepotrebne mjere koje su se tada primjenjivale prema širokom krugu lica. Metodologija koju sam predložio bila je prihvaćena, a ja sam postao opasan i neko koga treba ukloniti, rekao je on na pres-konferenciji u Banjoj Luci.

   On je istakao da je malo kome stalo da se haški bjegunci pronađu, nego je cilj da se u nedogled traže, a da je on samo kolateralna šteta u obavještajno-birokratskim igrama.

   – Zašto ostati bez ogromnih fondova za plaćanje stvarnih i fiktivnih troškova, zašto se lišiti fondova za isplatu naduvanih troškova? Zašto ostati bez metoda zastrašivanja i poluga za politički pritisak – upitao je Ćeranić.

   Rekao je da između haških bjegunaca i onih koji ih navodno traže postoje „strašne tajne, zbog kojih su neki platili visoku cijenu“.

   Ćeranić je kazao da je on „obični operativac koji nije smijenjen, nego istjeran sa posla“ i za to optužio zamjenika direktora OBA Ristu Zarića, čijom voljom je, kako je rekao, iz OBA udaljen 31. decembra 2004. godine.

   – Nakon pravosnažne presude Suda BiH, koju je potvrdio Vrhovni sud BiH, vraćen sam na posao 1. aprila ove godine. Tada su me rasporedili na problematiku ratnih zločina i to u Banja Luku, iako živim u Bijeljini. Od strane rukovodilaca uvršten sam u tim koji radi na potrazi za haškim bjeguncima. Zašto, ako ranije nisam prošao provjere i ako se sumnjalo u mene? Zar nije bilo logično da me prate i uhapse i mene i one kojima odajem informacije – upitao je Ćeranić.

   On je rekao da je priča o njegovoj smjeni počela kada je u medijima objavljena fotografija na kojoj je zajedno sa Stojanom Župljaninom i Nenadom Novakovićem, snimljena još 1998. godine na Hilandaru, mnogo prije nego je Haški tribunal podigao optužnicu protiv Župljanina.

   Visoki predstavnik u BiH smijenio je Predraga Ćeranića sa dužnosti u Obavještajno-bezbjednosnoj agenciji BiH u petak, 30. maja, jer se, ukoliko ostane u službi, „dovodi u pitanje sposobnost OBA da ispunjava svoju zakonsku obavezu saradnje sa Haškim tribunalom“.
   Poziv Komisiji za kontrolu nad radom OBA

   Ćeranić je pozvao Zajedničku komisiju za kontrolu nad radom OBA Parlamenta BiH da ostvari uvid u predmet na kojem je u protekla dva mjeseca radio u ovoj agenciji.

   Član Komisije za nadzor rada OBA agencije BiH Slavko Jovičić je rekao da će Komisija, ukoliko Ćeranić zatraži da preispitaju njegov slučaj, to razmatrati.

   On je istakao i to da Ćeranića niko ne može vratiti na posao, jer su odluke visokog predstavnika neprikosnovene.

   – Sumnjam da bilo koja komisija, pa i ona u Parlamentu BiH, može da promijene odluku visokog predstavnika – rekao je Jovičić.

   Degutantno je bilo gledati Milorada Dodika i slušati njegov govor u Aleksincu na komemoraciji žrtvama NATO zločinaca u Srbiji 24. marta 2018.

   https://www.b92.net/news/pics/2018/03/24/2476898375ab6c3f9d7fd4441711591_v4_big.jpg:

   http://nebojsavukanovic.info/kako-su-dodik-i-vasic-1999-zabranjivali-rts-i-zabili-noz-u-ledja-srbiji/

  • Veliki izdajnik Vučić poručuje Srbima na Kosovu šiftari ne smeju da vas biju??? Ali oni biju i još kako i i fućka im se za kukavicu Vučića narod trpi a pomoći od kukavičke Srbije nema.Bože veliki kako će na kraju da završi ovaj veliki opsenar i izdajnik opet malo plaši i umiruje narod koji je tučen na Kosovu.Veliki izdajnik Vučić stalno ponavlja šta on i Srbija ne smiju a svi ostali smiju jer njegovi prijatelji i večiti srpski neprijatelji eu, vatikan i ameri uvek stoje iza svojih čeda i miljenika hrvatske sljednice ndh i neonacizma i kosova mafijaške države na otetoj srpskoj zemlji. Ovaj naš izdajnik i jadnik umesto da zove hitno Ruse u pomoć on će da izdaje narod do poslednjeg Srbinna i Srbiju do poslednjeg pedlja zemlje. Ajde bedo i jade sad će Mogerinijeva malo da te ponizi i ismeje i bit ćeš manji od makova zrna bedo. Hrvatska koja je ušla u eu baš zbog svega šta navodi Vučić. Nema rešen problem granica sa komšijama, gazi sva manjinska prava Srba, ističu otvoreno svoj ustašluk i neonacizam, i ne boje se kao Vučko eu jer ona ih hrani. Velika i jaka NDH neoustaška država napla na malu i bednu Rusiju: http://www.index.hr/black/clanak/hrvatska-protjeruje-ruskog-diplomata/1034714.aspxNema ni a od Vučićevi prijatelja iz eu, vatikana i amera kad Hrvati divljaju ali njega je opet strah: https://net.hr/danas/hrvatska/i-washington-post-pise-o-prosvjedima-u-zagrebu-sve-je-vise-hrvata-koji-negiraju-holokaust-i-slave-ustase/Uči bedo izdajnička od jakih ti si ponizio Srbiju i Srbe kao niko do sada. Stalno obmanjuješ narod i jedno mu pričaš dok sprovodiš izdaju. Slušaš naredbe trećerazrednih eu činovnika toliko si bedan. Šta ćeš poduzeti bedni izdajniče Kosovo je sila a šta si ti učinio od Srbije kolloniju zadnjeg reda bedo jedna:https://net.hr/danas/svijet/neredi-na-kosovu-uhicen-direktor-ureda-za-kosovu-i-metohiju-albanci-urlali-pogrdne-rijeci-na-srpskom-policija-bacila-sok-bombe/I na kraju te nije stid po 1.0000 put pozivati Srbe na mir i trpljenje, nove poraze i nove ustupke bedo. P.S. Širite ovu istinu po fejsu, tviteru, portalima, forumima i gde god stignete.

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime