Zabrinuti smo za sudbinu Subotičkih novina

0
653
Foto: pixabay.com

Udruženje “Slobodan grad” saopštilo je danas da je Lazarela Marjanov, dosadašnja urednica Novih subotičkih novina, proglašena za tehnološki višak, nakon što je, pod nezakonitim okolnostima i bez obrazloženja, sa uredničkog premeštena na novinarsko radno mesto.

“Apsurdno je da novinarka u maloj redakciji, kakva je redakcija Novih subotičkih novina, bude proglašena za tehnološki višak. Slobodan grad smatra da su nekadašnje Subotičke novine, koje su zbog blokade računa izdavača do ovog petka izlazile kao Nove subotičke novine, bile jedan od najupečatljivijih simbola Subotice.

Pozivamo Vladu Tomića, direktora Novih subotičkih novina, da javnosti obrazloži smenu urednice i njeno kasnije proglašenje za tehnološki višak, naročito imajući u vidu pritiske kojima je redakcija Novih subotičkih novina bila izložena proteklih meseci.

Slobodan grad poziva Udruženje novinara Srbije i ostala novinarska udruženja da zaštite urednicu Lazarelu Marjanov i novinare Novih subotičkih novina koji su se takođe našli na udaru neodgovornog poslovodstva ove medijske kuće.

Izvor: slobodnasubotica.rs

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime