Zajebavanje na srpski način

1
1434

Blagojevic - blago nama

Ko god je mislio da će sve kuće poplavljenih u majskoj kataklizmi biti obnovljene do kraja ove godine – bio je naivan. I dozvolio je da ga zvaničnici ove države – zajebavaju.
Može to vama biti nepristojno do sutra. Ali, ovo nije ništa drugo do – zajebavanje.
A još veća količina zajebavanja ovog naroda se ogleda u izjavi Marka Blagojevića, nekadašnje „alfe i omege“ Centra za slobodne izbore i demokratiju. Isti je rekao da će „gro posla će biti završen do kraja godine, 85 odsto porodica koje su ostale bez kuća biće zaista zbrinuto do kraja godine, a ono što bude preteklo biće gotovo u prvim danima 2015. godine“.
„One porodice koje će čekati duže nego ostale, čekaće daleko bolje kuće, solidnije, zidane, kuće koje će biti veoma komforne i imaće, između ostalog, i grejanje. Svima onima koji su investirali jako puno strpljenja, to strpljenje će im se isplatiti“, naveo je on.
Dobro, bre, šta to znači???
Da su se oni, koji su se uselili u kuće pre Nove godine, u stvari zajebali?
Da ste im (kako narod kaže) uvalili kajlu?
Da su kuće koje ste sagradili parama iz donacija naših velikih prijatelja (kojekakvih šeika i sličnih) – straćare, koje imaju samo zidove, vrata, prozore i krov, a unutra ništa?
A ovi koji će da sačekaju (a čekaće barem do Srpske nove godine, ako ne i duže) dobiće „ol-inkluziv“? Zidano? Od cigle? A ove su od papira? Ne razumem… Da će oni koji odluče da se još više strpe, pa kažu „nema veze, useliću se ja u maju“ – dobiti zgrade?
Koliko da vas podsetim: 18 novembra je Heroj od Feketića, prvi čovek vlade Srbije, dao izjavu na RTS-u koja je glasila:
„Sve kuće, koje se grade, biće gotove do 20. decembra, uzmimo i da bude kašnjenja, maksimalno do 27. decembra će sve biti gotove“. Tada je dodao da su „rezultati obnove zemlje posle poplava impresivni, bez ijedne afere i mrlje“.
E, pa evo vam mrlje.
Pre njega je onaj Mali, znate ga, odaziva se na ime Siniša i na funkciju gradonačelnika Beograda, u septembru, obilazeći Obrenovac, izjavio:
„Cilj nam je da sve kuće u Obrenovcu koje su uništene u majskim poplavama budu obnovljene do zime“…
Cilj ste promašili.
Samo me interesuje – koliko je to porodica ostavljeno po strani. Koliko će njih čekati da Deda Mraz zakuca i na njihova vrata.
Interesuje me da li će poslušnici vladajućeg SNS-a i tom prilikom sakupljati po beogradskim opštinama aktiviste, koji će autobusima doći u Obrenovac i Krupanj, da sa oduševljenjem kliču Vođi?
Ne razumete o čemu pričam?
O tome da su do sada svaki put lokalni odbori naprednjaka slali svoje aktiviste da (kao u vreme Slobe Miloševića) mašu zastavicama i aplaudiraju Heroju od Feketića, koji dolazi da ispuni još jedno obećanje… Sa zakašnjenjem, doduše, ali ko te pita…
Ah, kako s nestrpljenjem očekujem izveštaje na Javnom servisu sa oduševljenim građanima koji Vučića dočekuju u ekstazi, sa sendvičima dobro skrivenim u džepove svojih zimskih jakni…
Godina koja je iza nas donela nam je previše jada.
Godina koja je pred nama – nažalost – neće nam doneti previše rada.
A vi? Vi – verujte u predizborne slogane naprednjaka i ostalih partija koje vladaju zemljom i koje se zalažu za boljitak dok se voze u luksuznim limuzinama.
Ja odavno u Deda Mraza ne verujem.

Da Vas podsetimo:  Otkrivamo kako su se mačevali srpski hajduci: "Srpski mač" bio popularan i u Evropi, a evo kako je on izgledao

Aleksandar Bećić

Kolumnista

1 KOMENTAR

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime