Zaječar na ivici haosa

2
1297

Mirković zabranio proteste protiv vlasti

Zbog brojnih protesta i demonstracija protiv naprednjačke vlasti u Zaječaru, predsednika Skupštine, Saša Mirković (SNS), uspeo je da kroz Supštinu progura akt kojim se zabranjuju javna okupljanja i protesti protiv vlasti. Građani su ogorčeni i traže raspuštanje lokalne skupštine.

odluka1

Na današnjoj sednici Skupštine grada Zaječara, odbornici su sa 30 glasova ‘za’ i šest glasova ‘protiv’ izglasali zabranu okupljanja na glavnom trgu. Ova zabrana je usledila nakon najave opozicije i ogorčenih građana da će 9. marta organizovati “veliki protest” protiv Saše Mirkovića i njegove apsolutističke vladavine.

Imajući u vidu to da je slobodno okupljanje građana zagarantovano Ustavom, to nije sprečilo Mirkovića da u Odluci napiše da svako ko hoće da organizuje javni skup mora prvo na račun Grada da uplati 30.000 dinara. U odluci su takođe navedene izdvojene ulice u kojima je dozvoljeno okupljanje.

odluka

“Zvanični” mediji ne pišu mnogo o napetoj situaciji u Zaječaru. Građani su se već nekoliko puta masovno okupljali u znak protesta protiv bahatog “apsolutnog vladara” Saše Mirkovića, inače, po struci jedan obični menadžer koji je muzičku industriju zamenio sa političkom funkciju. Više plaća.

Pre par dana na glavnom trgu u Zaječaru okupilo se, prema nezvaničnim procenama, nekoliko hiljada građana koji su zahtevali raspuštanje lokalnog parlamenta.

zajecar

– Protesti se nastavljaju, nećemo odustati. Hoćemo da Saša Mirković ode iz našeg grada zauvek! Ovo je šesti protest u nizu ali najmasovniji do sada. Gradjani Zaječara traže raspisivanje izbora na lokalnom nivou. Svi su skandirali protiv Mirkovića i Vučića, kažu Zaječarci, a prenosi portal “Inforcentrala.rs”.

Teleprompter

2 KOMENTARA

  1. U kojoj to demokratiji, osim u dikatorskim rezimima moze gradjanima da se zabranjuje javno i ustavom garantovano pravo da javno iskazu svoje misljenje ??
    Predaleko idete muzicari, predaleko. Odsviracete svoje fajront brzo, brze no sto mislite.

  2. Ova zabrana je OK jer se odnosi na POLITIČKI OLOŠ a ne na GRAĐANE.Građani ne priznaju sednice pod pokroviteljstvom turbo-folk menadžera i odborničkih diletanata kao ni Ničićeve garaganske vratolomije.Ovo je još jedan dokaz kako u Srbiji vladaju monopolski podzakonski akti i doskrecione odluke lokalne vlast koja ne služi ničemu a najmanje narodu.

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime