Zakari Heris

Vučićev savetnik, da ili ne?

3
886

 

Savetnik za „specijalne projekte“

Mediji su objavili da je premijer Srbije dobio novog „savetnika“ Zakari Herisa (Zachary Harris) i da je zvanično samo jedan dan bio zvezda u medijima u Srbiji.

Dete Zakarije (Heris)
Zakarije (Heris)

„Po prvoj informaciji Heris je definisan kao savetnik za „specijalne projekte“ a onda je „nestao“ kao savetnik. Pitanje je da li je Zakari Haris savetnik premijera ili ne? Navodni Vučićev „savetnik“ promenio je podatke na svom LinkedIn profilu (a u međuvremenu ga i ugasio) i sada više nije savetnik u Vladi Srbije. Heris je i dalje angažovan kao jedan od pet analitičara Wikistrata koji istražuju uticaj radikalnog islamizma na Balkanu. Na njegovom profilu je pisalo da je angažovan u Vladi Srbije od februara 2015. godine. Opšti podaci govore da je Heris koji ima 28 godina, radio na konsultantskim i savetničkim poslovima za institucije iz Rusije, Turske, Saudijske Arabije i BiH.

harris
Na internet stranici srpskog konzulata u Čikagu piše da je Zakarije Heris savetnik predsednika Vlade Srbije, A. Vučića

Zakarijem Heris je navodno iznajmljen kao savetnik za specijalne projekte. Navodi se da je njegovo prvo zvanično pojavljivanje u svojstvu savetnika premijera bilo u našem konzulatu u Čikagu 12. oktobra, na poslovnom forumu „Srpske firme i srpski proizvodi u SAD – iskustva, izazovi i uzajamna podrška“. Heris je završio fakultet za međunarodne studije na istraživačkom univerzitetu „Džon Hopkins“ u Baltimoru. Radio je mnoge studije iz oblasti privrede, ekonomije, energetike. U kabinetu kod premijera Vučića je planiran za uspostavljanje kontakata s američkim investitorima i vlastima, ali i za definisanje srpske strategije o nekim važnim privrednim i ekonomskim pitanjima. Ovi podaci ne bi bili toliko problematični da Zakarija Heris nije angažovan kao analiitčar Vikistrata iza kojeg u mreži savetnika i rukovodstva stoje ključne ličnosti američke CIA i NSA i nacionalne bezbednosti SAD. Među njima su zvučna imena koja ukazuju da Zakarija Heris ima ulogu analitičara, eksperta na polju nacionalne bezbenosti SAD i svih strateških pitanja. Postavlja se suštinsko pitanje o potrebi ili značaju da vlada Srbije čija je politika neutralna u odnosu na NATO i u vremenima velikog sukoba SAD, NATO i Rusije angažuje Herisa kao savetnika za „specijalne projekte“. Ako je reč o borbi protiv terorizma, islamskog ili drugog plaćaju se analize i ekspertska mišljenja ali se ne uvlači i državnu politiku insajder CIA u državni sistem Srbije. Da li je Heris savetnik ili ne, nije više suština već potreba ovakovog radijalnog nastupa državne politike u času kada se sukobljavaju interesi Zapada i Istoka preko Balkana.

Da Vas podsetimo:  Politička glupost ili jevtina letačka propaganda

Srpsko-američke „poslovne veze“

Na sajtu Minstarstva spoljnih poslova Srbije 25.10.2016. godine piše “U Generalnom konzulatu 6785647657456Republike Srbije u Čikagu održan je, u saradnji sa Srpsko-američkom privrednom komorom, poslovni forum na temu Srpske firme i srpski proizvodi u SAD – iskustva, izazovi i uzajamna podrška“. Na forumu su govorili Zakari Heris, savetnik u Kabinetu predsednika Vlade Srbije, Zoran Golubović iz Srpsko-američke privredne komore Srbije i predstavnik za SAD u Poslovnom savetu dijaspore pri Privrednoj komori Srbije, kao i Dejan Radulović, konzul-žeran.

Istaknut je značaj koji Vlada Republike Srbije pridaje privlačenju investicija i unapređenju ekonomskih veza sa SAD, i izražena podrška inicijativama koje doprinose jačanju ekonomske saradnje, kao i plasiranju srpskih proizvoda i usluga na američkom tržištu. Ponovljena je spremnost Generalnog konzulata da pomogne zainteresovanim investitorima i poslovnim ljudima u realizaciji inicijativa.

Ova prilika za susret poslovnih ljudi, prezentacije, razmenu iskustava u plasiranju srpskih proizvoda i usluga na američkom tržištu, iskorišćena je za predstavljanje kompanija koje posluju u Čikagu ili su povećale obim poslovne saradnje sa Srbijom, odnosno SAD (JPS Chicago – JPC iz Beograda, DES d.o.o. iz Subotice i Lav Imports iz Čikaga).“ Koji su državno nacionalni i bezbednosni razlozi vlade Srbije za izbor savetnika koji rade za interese vlade druge države i eksperti su u sistemu bezbednosno obaveštajnog aparata SAD. Ako su savetinici Vikstrata iz vrha CIA, NSA i vojni savetnici predsednika SAD koji pokriva više od 2000 analiza i analitičara.

Tomislav Kresović

www.vidovdan.org

3 KOMENTARA

  1. Srbi probudite se izumiremo pojede nas bela kuga. Danas Hrvati vode narod od oko 4 miliona stanovnika i rađaju 46.000 beba . Hrvata se sada rađa samo 7.000 godišnje manje nego ih umire a Srba oko 35.000 znači Srpski minus je 500 % veći od hrvatskog pa dobro razmislite o posljedicama. Dok naš narod s manjinama koji je skoro duplo veći daje tek oko 68.000 od toga 56.400 beba Srba s daljnjom tendencijom pada . Tako da ako ovako nastavimo izjednačit ćemo se s brojem rođenih Hrvata . A to će biti kraj mita o najvećem narodu bivše Jugoslavije . Mesto Srba koji se ne žele rađati preuzet će vitalniji narodi Hrvati ili Albanci . Našem narodu treba velika biološka obnova i jedino tako možemo mirnim putem vratiti sve srpske krajeve srpskom narodu. Ali taj narod mora biološki ojačati na oko 10.000.000 Srba i tada će procvetati privremeno okupirana Republika Srpska Krajina, Republika Srpska, Srpska Crna Gora, Kosovo , i stara Južna Srbija ( Makedonija ) Nastavimo li mi Srbi sa nerađanjem neće nam trebati niti Beogradski pašaluk , nego ćemo da živimo u Velikoj Albaniji. Europska unija i Amerika centar satanizma na sve načine želi uništiti srpski narod ne smemo to dozvoliti. Moramo ući u savez sa Rusijom jedini je garant da će srpski narod preživeti. Najbolji Srbin kojeg sada imamo je Dodik drugo su sve nesrbi, petokolonaši i vazali zapada . Srpski se narod treba pokazati zrelim , ljubavlju i potomstvom osigurati našu Republiku Srpsku , Srbiju, Vojvodinu , Srpsku Crnu Goru i staru Srbiju ( Makedonija ) kao trajnu državu Srpskog naroda. Srpski narod mora naučiti lekciju od šiftara “ čije su ovce onoga je i livada “ niskim natalitetom jedincima i sa dvoje dece gubimo teritoriju za teritorijom i to će se nastaviti. U Hrvatskoj delom zbog proterivanja ali puno većim delom zbog izumiranja izgubljen je srpski teritorij i ljudstvo. Nekada su Srbi bili 35 % hrvatske. To piše u hrvatskim novinama Gospodarski list a danas ? Samo hrpa nemoćnih bakica i dekica bez potomstva. Kosovo smo isto tako izgubili kao i Makedoniju. U Crnoj Gori Srbi prizovite se pameti i svaki par minimalno petero dece i nedajte se. Republika Srpska će kao i Kosovo i Hrvatska biti izgubljena baš zbog velike površine a premalog broja srba. BH federacija na istoj površini godišnje ima oko 25.000 beba a Srpska od 9.000 do 10.000 i sve je jasno da bi zadržali taj teritorij moramo imati minimalno beba kao i druga polovica države. U Vojvodini isto tako Srbi treba da puno više rađaju jer samo ako brojčano ojačaju mogu spriječiti secesiju. Naročito pomagati Srbima u Drvaru, Petrovcu, Grahovu i Glamoču taj deo povezuje Republiku Srpsku i privremeno okupiranu Republiku Srpsku Krajinu. Znači ako si rodoljub, Srbin, Srpkinja prihvatite se ljubavi . Izgovor da se ne rađa zbog siromaštva je neopravdan najviše dece se rađa u najsiromašnijima državama sveta . I na kraju treba ispuniti Božju zapoved Srbi idite i MNOŽITE se .

  2. Narod nema dileme 100% smo uz braću Ruse a vlast je postavio zapad i oni su samo eu službenici u Srbiji. Pomažite braćo Rusi ovaj bolesnik Aleksandar Vućić vodi Srbiju u nestanak opet njegov igrokaz za narod kao atentat na njega kako providno.. Gledajte Srbi kako se ponaša narod a ne kukavice kao Srbi. U Orašju uhapšeno nekoliko hrvatskih ćasnika cela Hrvatska skočila na noge a kapetan Dragan u hrvatskom kazamatu ne interesuje eu činovnike koji vode Srbiju u propast i nestanak. Ali još gore ne interesuje ni kukavički srpski narod nema mitinga podrške Draganu. Nema ni protesta za skidanje od zapada na nameštenim izborima nametnutih bolesnika i glumaca koji vode Srbiju. Dok drugi narodi ustaju protiv nepravde moj kukavički narod samo ćuti zabili glavu u pesak ko nojevi. Stidim se šta sam Srbin zbog Vas takovih kukavičkih bednika. Baš zato Hrvati imaju hrvatsku vojsku, hrvatske autoceste, hrvatske šume itd. A kukavički narod ima vojsku Srbije ne srpsku vojsku, koridore Srbije ne srpske koridre, šume Srbije ne srpske šume. Hrvati imaju državu Hrvata a ostali su manje mi Srbi imamo zemlju svih građana samo ne Srba. Bolesnik na vlast postavio je granicu s Kosovom, predao Trepču, savetnici, prijatelji i nalogodavci su mu oni koji su nas bombardovali. Šiftari su mu glavni prijatelji za pregovore s Kosovom po naredbi njegove majčice Merkelice. Za privremeno okupiranu Republiku Srpsku Krajinu i Srbe u Hrvatskoj ni ne pita o njima odlučuje eu koja ih je pomažući Hrvatima genocidno proterala s njihovih vekovnih ognjšta. Sve me to ne čudi nego me čudi srpski narod takve kukavice i bednike nigde majka ne rađa. Šta se čeka opet da nas oslobađaju braća Rusi jer smo kukavice narod bez obraza. I nije vas stid vašeg ćutanja srpski narode?????

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime