Zamenik Lavrova se sastao sa Vučićem: Nastavljamo sprsko-rusku saradnju!

0
62

Zamenik ministra spoljnih poslova Rusije Aleksandar Gruško tokom posete Beogradu sastao se sa predsednikom Srbije Aleksadrom Vučićem, ministrom spoljnih poslova Nikolom Selakovićem i ministrom unutrašnjih poslova Aleksandrom Vulinom, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova Rusije.

Foto: Predsedništvo Srbije

„Tokom boravka u Beogradu 13. i 14. oktobra, zamenika ministra spoljnih poslova Rusije Aleksandra Gruška primio je predsednik Srbije Aleksandar Vučić. Razgovarao je sa ministrom spoljnih poslova Nikolom Selakovićem, a sastao se i sa ministrom unutrašnjih poslova Aleksandrom Vulinom“, precizirano je u saopštenju, piše portal IN4S.

Tokom sastanaka reči je o bilateralnoj saradnji s akcentom na jačanje rusko-srpskog strateškog partnerstva u uslovima rastuće globalne krize. Takođe je konstatovana usmerenost na zajednički rad na osiguranju stabilnosti na Balkanu i na prevazilaženju posledica konfrontacionog kursa Zapada.

Strane su potvrdile obostrano nastojanje da se poboljša saradnja u širokom spektru oblasti, da se nastavi intenzivni politički dijalog i saradnja preko spoljnopolitičkih resora, navodi se na sajtu ruskog Ministarstva.

„U kontekstu rešavanja kosovskog problema, imajući u vidu predstojeću sednicu Saveta bezbednosti UN, naglašena je potreba poštovanja međunarodnog prava na osnovu rezolucije SB UN 1244, poštovanja suvereniteta i teritorijalnog integriteta, legitimnih prava Srbije“, precizirano je u saopštenju, prenosi Sputnik.

Takođe su sadržajno razmotrena regionalna i međunarodna pitanja koja su od obostranog interesa.

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime