Zapad uništava dokaze o trgovini ljudskim organima

0
1099

trgovina organimaIako trgovina ljudskim organima otetih Srba na KiM prema međunarodnim standardima spada u zločin protiv čovečnosti koji ne može da zastari Euleksa ima nameru da uskoro okonča istragu zbog navodne zastarelosti predmeta. Specijalnim timom Euleksa rukovodi DŽon Klint Vilijamson predstavnik SAD, države koja je glavni zaštitnik terorista «OVK» i čija obaveštajna služba prema pisanju britanskih listova uništava dokaze o zločinima Šiptara na KiM. Upravo tokom suđenja Haradinaju u Haškom tribunalu uništeni su dokazi o «Žutoj kući». Euleks na kraju istrage ima nameru da optuži sporedne ličnosti kako bi sačuvao svoje najvažnije saradnike poput Hašima Tačija i Ramuša Haradinaja čije ruke su krvave do lakata. Takođe postoji mogućnost da optužnica bude zasnovana na «nestanku civila» umesto na ilegalnoj trgovini ljudskim organima. Naprednjaci i socijalisti čija vlada još uvek upravlja Srbijom ništa ne rade kako bi sprečili Euleks da sabotira istragu o trgovini ljudskim organima. Naprotiv Aleksandar Vučić u javnosti optužuje Srbe za neke od najtežih zločina na KiM iza kojih stoji Haradinaj. Jedini koji pokušavaju da spreče SAD i EU u njihovom užasnom naumu da zataškaju još jedan zločin nad Srbima su Rusi.

Ministar inostranih poslova Rusije Sergej Lavrov ponovo je upozorio svetsku javnost da je istraga o trgovini ljudskim organima kidnapovanih Srba u opasnosti i da se ne obavlja na odgovarajući način. Govoreći nedavno o Kosovu i Metohiji ruski ministar je posebnu pažnju skrenuo na težak položaj Srba. «Nažalost, vidimo da teškoće s kojima se svakodnevno susreću građani Srbije u pokrajini, posebno u enklavama, nisu iščezle. Kao i ranije, u opasnosti su objekti srpskog duhovnog i kulturnog nasleđa – nedavno je uz rusku podršku završen rad na obnovi srpskih svetinja u pokrajni, pod okriljem Uneska, i smatramo da to nije bilo uzaludno. Treba na najsavesniji način istražiti slučaj trgovine ljudskim organima. Uznemirenost izaziva i nezakonita trgovina oružjem i narkoticima. Ostaju i druge pretnje, uključujući i teritorijalne» objasnio je Lavrov. (1) Podsetimo se da je ruski ministar prošle godine upozorio da je EU uzurpirala istragu o trgovini ljudskim organima. «Na žalost, nailazimo na nekonstruktivni stav Evropske unije, koja je uzurpirala istragu. Istraga nikako ne napreduje, i, čini mi se, da krišom pokušavaju da je zatvore», – rekao je tada Sergej Lavrov. Ono na šta je ruski ministar upozorio početkom 2013. godine potvrdio je ove godine Žoao Souza portparol šefa Specijalnog tima Euleksa Amerikanca DŽona Vilijamsona. Souza je izjavio da su on i njegove kolege svesni moguće zastarelosti predmeta. (2) Još 2013. godine direktor kancelarije Stejt departmenta za južnu i centralnu Evropu DŽonatan Mur izjavio je da u junu 2014. godine ističu zakonski rokovi za istragu o eventualnim zločinima u predmetu «trgovine organima» dokazujući na taj način da Vašington potpuno upravlja istragom. (3)

Da Vas podsetimo:  Srbija je jedina država u Evropi u kojoj je prvi bezbednjak označen kao osoba umešana u šverc oružja i droge

Prema međunarodnim standardima nasilno oduzimanje ljudskih organa i ilegalna trgovina ljudskim organima spadaju u zločin protiv čovečnosti. Primera radi visoki državni funkcioneri SAD kao i američki sručnjaci za međunarodno pravo, čak smatraju da zločin protiv čovečnosti nije dovoljno jak termin kojim može da se opiše ova vrsta «monstruoznih zločina.» (4) Prema Evropskoj konvenciji o nezastarevanju krivičnih dela protiv čovečnosti i ratnih zločina od 25. januara 1974. godine «neophodno je preduzeti sve potrebne mere kako bi se obezbedilo da se zastarelost neće primenjivati na zločine protiv čovečnosti.» Međutim gore citirani stav predstavnika SAD se odnosio na trgovinu ljudskim organima u Kini. Za Srbiju važe druga pravila jer okupiranim KiM vladaju saveznici SAD koje Vašington i Brisel predstavljaju kao demokrate i ugledne političare na putu u EU i NATO. Zato je jedina koliko – toliko nezavisna istraga o ovom zločinu mogla da se vodi u UN. Još 2011. godine Beograd je uz podršku Moskve tražio da slučaj preuzme međunarodni tim koji bi radio pod okriljem UN-a (za šta je bio i sam Dik Marti), dok su SAD, Velika Britanija, Francuska i Nemačka tražile da istragu vodi Euleks. Sve ove zapadne države su bile protiv istrage u organizaciji UN jer su želele da potpuno kontrolišu krivično gonjenje kao i u Haškom tribunalu. Na taj način one odlučuju ko će biti optužen. Sve ovo dalo je za pravo šiptarskim listovima da otvoreno napišu kako će specijalni američko-evropski tim podići optužnicu, ali ne za trgovinu organima već za nestanak jednog broja civila na KiM pre i tokom agresije na SRJ 1999, piše dnevnik Tribuna. „Optužnica neće imati pretenzija da dokaže da su to žrtve trgovine organima, kako je napisao u izveštaju Dik Marti, pošto se na osnovu istrage tako nešto ne može dokazati. Može biti drugih optužnica o drugim krivičnim delima kao što su ilegalna trgovina naftom, narkoticima i oružjem“, navodi list. Trogodišnja istraga koju vodi američki tužilac Klint Vilijamson će se prema dnevniku okončati u martu ili junu ove godine. (5) Optuženima bi mogao da sudi novi sud koji bi takođe kao i specijalni istražni tim bio pod kontrolom EU i SAD. (6)

Da Vas podsetimo:  Vučiću, povuci se, spasi Srbiju i region!

Tokom istrage vodeće zemlje Zapada su se potrudile da što više dokaza bude uništeno. Još 2006. godine Haški tribunal je za vreme suđenja Ramušu Haradinaju uništio sve materijalne dokaze o monstruoznoj trgovini organima Srba koji su tokom rata oteti na KiM! Upućeni sumnjaju da su dokazi uništeni posle pritiska zapadnih moćnika da Ramuš Haradinaj bude oslobođen optužbi. Haradinaja je, naime, nekoliko svedoka tokom istrage označilo kao jednog od organizatora stravičnih zločina! (7) Observer je takođe objavio u septembru 2000. godine da je američka obaveštajna služba uništavala forenzičke dokaze o zločinima Ramuša Haradinaja. (8) Podsetimo se da je i Aleksandar Vučić pokušao da «opere» Haradinaja do kojeg je dovela istraga za zločin u kafiću Panda u Peći. (9) Koji je motiv Zapada da uništava dokaze o ovom monstruoznom zločinu?

Najpre treba istaći da su žeteoci ljudskih organa deo industrije smrti koja donosi ogromne prihode. Oni posećuju svetska ratišta gde žrtvama nasilno odstranjuju organe i prodaju ih bogatim kupcima na Zapadu i u petrolejskim monarhijama. Iako tužioci Euleksa u svojim aktima govore pre svega o odstranjivanju bubrega, pri čemu donatori ostvaruju prihode od desetak hiljada evra i ostaju živi, postoje informacije o tome da industrija smrti samo od jednog tela može da ostvari prihod od čak 2 miliona evra. Savijer Gotije novinar Figaroa pisao je među prvima o ovim zločinima. On je objasnio da žeteoci organa vode računa da njihove žrtve ne izgube «ni kap krvi» kako bi sve što mogu odstranili i prodali.

Pored toga, treba napomenuti još jednom da trgovina ljudskim organima otetih Srba nije počela na KiM. Industrija smrti je započela svoj rad u Tuđmanovoj Hrvatskoj gde su otetim Srbima vađeni organi. Vukovarska bolnica je bila jedan od centara za ove operacije. Zatim je zločin nastavljen u BiH. U maju 1996. godine pomenuti Savijer Bernar Gotije, novinar «Figaroa» i stručnjak za Balkan pronađen je obešen u svom stanu u Španiji. Na zidu kuće su bile ispisane reči: «Izdajica» i «Crveni Đavo», što je bio nadimak Roberta Dele Favea, italijanskog plaćenika koji se borio u BiH za hrvatske snage i koji je Gotijeu otkrio detalje o trgovini ljudskim organima. Jedan francuski novinar je rekao štampi da je Gotije pisao članak rizičan po njegov život o «ratnim zločincima iz bivše Jugoslavije, ali i o važnim italijanskim ličnostima». (10)

Pored Dika Martija i DŽerard Galuči bivši šef Unmika za Sever KiM, tvrdi da su SAD, Velika Britanija, Nemačka, Francuska i Italija znale za trgovinu ljudskim organima otetih Srba na KiM. Galuči je upozorio da su neki od visokih zapadnih funkcionera umešani u ovaj zločin. «Bez obzira na to znali mi ili ne šta se događalo, zemlje `kvinte` su gotovo sigurno znale. Oni su imali informacije, sredstva i dugu istoriju rada sa `OVK`. I bez obzira na to šta je istina o trgovini organima, svi znaju da se postavljalo pitanje umešanosti nekih od najviših lidera u međunarodni kriminal i korupciju», objašnjava Galuči. On je još 2011. godine predvideo da će Tači bez obzira na izveštaj Dika Martija, opstati kao «premijer» jer ga štite SAD i druge zapadne sile. (11)

Da Vas podsetimo:  Uhvati ih ako možeš: Tajno trošenje javnog novca u RTS-u

Na kraju, pravo mesto za istraživanje zločina trgovine ljudskim organima otetih Srba na KiM je vojna baza SAD Bondstil. Dik Marti je u svom izveštaju, čini se nimalo slučajno, pomenuo Bondstil koji «prevazilazi regionalni značaj». (12) Predstavnici Evropskog parlamenta su još 2006. godine predstavili nacrt izveštaja u kojem se zaključuje da NATO pakt nije dozvolio pristup istražiteljima Komiteta za prevenciju torture u bazu Bondstil na KiM, u kojoj se nalazi tajni zatvor CIA. To je jedino mesto u Evropi u kojima je inspektorima bio zabranjen pristup. Tokom 2008. godine su se pojavile informacije u javnosti prema kojima je žetva organa, otetih i kidnapovanih Srba sa KiM obavljana u specijalnim NATO bolnicama, dok je iz baze Bondstil u jednom periodu organizovano između 6 i 14 letova transportnih aviona koji su prevozili ljudske organe na Zapad, gde je jedan deo završio i u Kraljevskoj bolnici u Londonu. Prema istim navodima bivši francuski ministar i rukovodilac NVO Lekari bez granica, Bernar Kušner je umešan u ovaj zločin. Da su Fort Breg i Bondstil centri SAD za crne operacije, kroz koji prolaze droga, ali i ljudski organi kidnapovanih Srba sa KiM, potvrđuju i transkripti presretnutih razgovora generala Veslija Klarka i generalnog sekretara NATO Havijera Solane od 15. avgusta 2001. godine. U tim razgovorima Vesli Klark je govorio o hitnosti isporuke «tovara» sa KiM u Fort Breg, da bi kasnije potvrdio da se radi o ljudskim organima, dok je Solana upozorio da Haški tribunal ispituje umešanost Bernara Kušnera u trgovinu ljudskih organa otetih Srba. (13)

Kao što vidimo u trgovinu ljudskim organima otetih Srba umešani su pored Tačija i Haradinaja i njihove gazde – najviši funkcioneri SAD, NATO i EU. Upravo iz tog razloga Zapad predano i sistematski uništava dokaze o ovom monstruoznom zločinu.

Boris Aleksić

nspm

like-button.net here

wordpress-themes.org here

 

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime