Zaposleni u opštini neće ostati bez posla

0
1341

SpiricSvi koji su zaposleni u opštini Kosovska Mitrovica, kao i preduzećima čiji je osnivač opština, neće ostati bez posla. Opština će uskoro dodeliti stanove za 24 porodica, a biće raspisan i novi konkurs za dodelu stanova za mlade bračne parove. U toku je saniranje udarnih rupa u gradu, orezivanje zelenila, počeće i uređenje zelenih površina, a očekuje se i izgradanja mini tržnog centra u Kosovskoj Mitrovici, dok je izrada projekta za veći tržni centar u pripremi, potvrdio je predsednik Privremenog organa opštine Kosovska Mitrovica, Aleksandar Spirić, na konferenciji za medije.

„Ono što moram da istaknem kao značajno i važno, jer se uvela bespotrebna pometnja među građanima i zaposlenima – da nijedan radnik opštinske administracije, odnosno opštine Kosovska Mitrovica, kao i radnici koji su indirektni korisnici opštine Kosovska Mitrovica, neće ostati bez posla, već ćemo jačati svoje institucije i upravo uspeti da radimo u korist građana, za dobrobit, za bolje prilike, za egzistenciju,“ izjavio je predsednik Privremenog organa opštine Kosovska Mitrovica.

„Na nama je da svi zajedno, u ovim teškim i turbulentnim vremenima, očuvamo mir, jedinstvo i geografsku poziciju kada je u pitanju i sever Kosova i sever Mitrovice, kao i same institucije države – kao oslonac opstanka vidimo i kroz ZSO i naše težnje su da ZSO treba da bude u što kraćem roku formirana, kako bi ojačala i dodatno omogućila ljudima opstanak na ovim prostorima,“ dodao je Spirić.

Predsednik Privremenog organa je govorio i o tome šta Privremeni organ trenutno radi u svojoj opštini, najavivši useljavanje 24 porodica u nove stanove, te i novi konkurs za dodelu stanova.

„Ovih dana 24 porodica biće useljeno u novosagrađene stanove – dve zgrade od po 12 stambenih jedinica i dobiće krov nad glavom. Takođe raspisan je konkurs za mlade bračne parove do 10 godina braka, sa dvoje i više dece, sa prebivalištem u Kosovskoj Mitrovici od tri godine,“ rekao je Spirić.

Da Vas podsetimo:  Voljena Srbija... (13)Tužno i sramno, nažalost istinito (3)

On je govorio o otvaranju novih tržnih centara u gradu:

„U skorije vreme očekujemo i izgradnju mini tržnog centra, a projekat za veći tržni centar je i dalje u pripremi. Taj manji od 300 kvadrata će relativno brzo videti svetlost dana.“

Planirano je da manji tržni centar bude izgrađen kod Poleta, dok će veći biti u blizini zgrade Metohija, na mestu gde se sada nalazi takozvana brvnara.

Što se tiče uređenja grada, Spirić je objasnio da je u toku orezivanje zelenila, te saniranje udarnih rupa.

„Ono što su još aktivnosti koje su evidentne u gradu jeste orezivanje zelenila koje se uspešno sprovodi u saradnji sa hortikulturom, zapravo sa preduzećem ‘Standard’ iz Kosovske Mitrovice. Aktuelno je saniranje udarnih rupa. Takođe, izdvojili smo 3 miliona dinara za saniranje udarnih rupa, tako da ćemo uspeti da značajan broj rupa revitalizujemo i da rešimo taj problem u našem gradu,“ rekao je predsednik Privremenog organa, dodajući da će Direkcija za građevinsko zemljište uskoro početi sa realizacijom projekta uređenja zelenih površina, stepeništa i osvetljenja.

On je istovremeno pozvao privrednike da koriste javne pozive NSZ-a kada su u pitanju pripravnici, jer je pripravnički staž preko ove službe planiran da se ostvari kroz privatan sektor, podsetivši da se očekuje realizacija javnih radova kroz koje će biti otvorena radna mesta.

KoSSev

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime