Zar je Srbija Američka kolonija?!

8
1399
Foto: unsplash.com

Čitam i ne verujem – u našu zemlju stigao je izvesni Tomas Zarzecki, šef ,,Radne grupe Biroa za međunarodnu bezbednost i kontrolu naoružanja” u Stejt departmentu.

On je, kako se navodi, u Beograd došao radi “konsultacija” u vezi sa Zakonom o suprotstavljanju američkim suparnicima kroz sankcije, usvojenim od strane američkog Kongresa. Svrha njegove posete – ispitati, da li Srbija treba da se nađe na udaru sankcija zbog saradnje sa Rusijom.

Postavljam pitanje državnim zvaničnicima – od kada je to Srbija deo državne teritorije SAD, pa da Stejt department sprovodi američke zakone na njenom tlu?! Koliko se sećam, svakog dana nas uveravate da je Srbija suverena zemlja, koja svoje odluke donosi samostalno i koja vodi nezavisnu spoljnu politiku.

Pa kakva je to samostalnost, kada neko dođe u vašu kuću i naređuje vam kako da se ponašate u sopstvenom domu?! Kakva je to suverenost, kada neko iz strane zemlje njene zakone postavlja iznad vašeg ustava i volje vašeg naroda?

Kakva je to nezavisnost kada svaki trećerazredni službenik Stejt departmenta može da dođe na vašu teritoriju i da traži od vas ono što jedino može da traži u svom dvorištu, od svojih građana?!

Uskraćivanje slobode i nezavisnosti kao spoljašnjeg vida državnog suvereniteta klasičan je instrument hladnoratovske politike SAD.

Zar je Srbija zemlja ograničenog suvereniteta koja podilazi pretnjama i ucenama nacije koja je iznedrila najviše ratnih zločinaca u čitavom 20. veku, koji su iza sebe ostavili žrtve koje se broje ne desetinama i ne stotinama, već milionima, od Vijetnama, Koreje i Avganistana, preko Iraka, Libije i SR Jugoslavije pa do Sirije i Ukrajine?!

Zar je Srbija običan protektorat, u koji kolonijalni upravnik može da dođe kad mu se ćefne i da bez ikakvog razloga ustrahuje njene zvaničnike i građane i da im preti sankcijama?!

Da Vas podsetimo:  Referendum u klopci Briselskog sporazuma

Takav se ne prima u goste, takvom se pokažu vrata!

Danijel Igrec
Izvor: Vidovdan

8 KOMENTARA

 1. Srbija naravno nije suverena država. Mi Srbi imamo pomalo romantičnu viziju suvereniteta, na svetu postoje samo dve, možda tri suverene države. Male državice poput Srbije ne mogu biti suverene, pogotovo ne u Evropi. Vodja koji to ne vidi biće surovo kažnjen poput mučenog nesnalažljivog Slobe a i nas u paketu.
  Zbog toga ne mogu zameriti ovoj nakaradnoj vlasti, ali joj mogu zameriti na tome da je nivo medjunarodne komunikacije srozala na nivo zamenika zamenikovog zamenika sto je ponižavajuće.

  • Sve je relativno , “ sloboda, demokracija, suverenitet “ ,…….. inace “ mučeni nesnalazljivi Sloba “ je Ostvario apsolutno više koristi svojim stavom i spremnošću da brani teritoriju, suverenitet, dignitet, slobodu, Naroda i Drzave…….od štete i “ surove kazne “ koja je sprovedena !! Srbija još postoji !!!
   Da su ovi današnji bili na njegovom mjestu, ne bi ostalo ni S…. od Srbije !!!!

   • Sloba na žalost nije ostvario ništa u svom životu, sve sto je gradio se raspalo. Uključujući dve države, zajam za Srbiju i naročito uključujući njegovu sopstvenu porodicu. Znam mnogo ljudi kojima nije išlo u životu ali tako nesposobnog kao sto je bio Milošević nisam video.

    • Specifično jaka je zapadna, posebno američka propanganda! Neke su ubjedili, uvjerili da mi Srbi na KiM u “ nemamo Više ništa “ što već prerasta u to i da nikada nismo ni imali ništa svjega………….. a druge su ubjedili da su njihovi ( američki ) neprijatelji ( neposlušnici ) ustvari i srpski neprijatelji, i ponajviše “ NESPOSOBNI “ u svakom pogledu, prvatno i poslovno…………. zanimljivo je i to koliko je “ Gebels “ sveprisutan u propangandi, još uvjek…….ništa novo!!! Uzalud činjenice, izjave vidjenih ljudi, stvari koje se mogu i vidjeti i opipati……….na neke propanganda djeluje poput hipnoze………………

  • Slobodana Milosevica nije ubio srbski narod vec americka CIA koja izvrsava ubistva po Svetu. U knjizi William Blum „Killing Hope“ je naveo deo ubistava, atentata i pokusaja ubistava od 1949. – 2011.god (Gadafi i njegova familija) Na Gadafija je bio pokusaj atentata i 1980.god. nekoliko pokusaja.Pa su opet pokusali nekoliko puta i 1986.god. Svake godine za redom a u nekim godinama su izvrsili i vise atentata. Na primer, u 1961.god. su ubili cetvoricu predsednika i pokusaj atentata na Fidela Kastra (638 puta!!!). Kad ga je Putin, prilikom posete Kubi pitao, kako je preziveo, odgovorio je, da ga je sam Bog spasio, a bio komunista!! Nisu uspeli u tri pokusaja da ubiju kineskog Premijera ZHOU En-lai. Svi oni koji pruzaju otpor i prepreka AMERICKOM KOLONIJALIZMU, su meta SAD Vlade. Zar nismo svedoci venecuelanskog predsednika Madura, nekoliko puta su pokusali da ga ubiju. Ima informacija da su na Putina pokusali 5 puta (srecom neuspelo!). U slucaju bivseg filipinskog predsednika Markosa, otkupio je svoju glavu jer im je predao 40.000 zlatnih poluga. U ovaj spisak nisu uvedeni i ukljuceni atentati i ubistva izraelskog Mosada, koji su izvrsavali po naredjenju SAD vlade i njihovih specijalnih sluzbi! SAD i Izrael su dve nacije koje najvise izvrsavaju ubistva i atentate o Svetu. Na tom krvavom spisku je i ime Slobodana Milosevica! Nas narod nema veze sa tim sramnim i strasnim kidnapovanjem i ubistvom u Haskom „Gvatenamu“. Ali, jos uvek nisu uhapseni i osudjeni domaci izdajnici i tkz. „peta kolona“ koja je bila instrument CIA izvrsenja. Iako se zna!

   • Po USTAVU SRJ a potom i SRBIJE našim gradjanima moze suditi samo domaći sud !!!……..Gradjanima …… a tek bivšem predsedniku ?!!!!! Nije došao RAMBO u Srbiju da kindapuje Miloševića………On je predat ili tačnije rečeno prodat , od strane najvišeg drzavnog rukovotstva Srbije!! Poslije su „otpremljeni “ i generali i ostali ………….. SVI PROTUUSTAVNO ,!!! Izmedju ostalog i to je razlog zašto je i danas USTAV “ mrtvo slovo na papiru“ ,!!!
    U HAGU IM JE SUDJENO JER SU BRANILI I BILI VRLO USPJEŠNI U ODBRANI DOMOVINE !!? .????
    Tko je veći krivac……..plaćeni ubica ili naručioc ubistva ??
    Tko je ubio Slobu………. ???? Da li smo i mi obični smrtnici, u neku ruku saučesnici!!!!
    To da Amerikanci ubijaju po svetu, je svima poznato, kao i to da će i tome doći kraj………!!!

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime