Zastava – (zlo)upotreba

1
1357
Foto: kmnovine

Zastava, steg ili barjak simbol je nezavisnosti zemlje i državne pripadnosti. Svaka država ima svoju zastavu, a svaka zastava svoju istoriju.

Pojedine pokrajine, gradovi, organizacije, društva, ustanove i sl. takođe mogu imati svoje zastave. Zastava je najčešće komad jednobojne ili višebojne tkanine, katkad i s ukrasnim znakovima. Pričvršćuje se na uspravno koplje ili jarbol.

Sa leve strane od ulaza u novosagrađenu zgradu opštine Kamenica (na mestu stare zgrade opštine Kosovska Kamenica) nalazi se pet jarbola i na njima zastave.

1. Zastava Republike Albanije sa crnim dvoglavim orlom na crvenoj podlozi. Šta ta zastava ovde predstavlja? Predstavlja komad jednobojne tkanine sa ukrasnim znakom.

2. Zastava samoproklamovane „države Kosovo“ koju je kreirala tzv. međunarodna zajednica a predstavlja siluetu srpske pokrajine Kosovo i Metohija zlatne boje na plavoj podlozi sa 6 zvezdica iznad koje simbolizuju 6 najvećih nacionalnih zajednica koje žive na Kosovu.

3. Zastava SAD. Šta ona predstavlja ispred jedne opštine? Predstavlja komad šarene tkanine. Simbolično, ona je ovde da bi Albanci pokazali svoj vazalni odnos prema svom kolonijalnom gospodaru.

4. Zastava EU. Šta ona predstavlja kad tzv „Kosovo*“ iako teži ka članstvu ali još uvek nije ni član UN? I ovo je samo još jedan komad šarene tkanine. Simbolično, to je priznavanje još jednog gospodara i prihvatanje vazalnog odnosa.

5. Zastava „opštine Kamenic“ kreirana pod okriljem UNMIK-a. Na njoj se nalazi grb opštine sa belom lentom na kojoj su tadašnji opštinski čelnici hteli da upišu datum 18.06.1999. godine, dan kada je KFOR umarširao u Kosovsku Kamenicu. Albanci taj dan smatraju danom oslobođenja od Srbije a Srbi danom početka najbrutalnijeg etničkog čišćenja u novijoj istoriji. Lenta je ostala bez datuma jer su se tome usprotivili tadašnji predstavnici Srba.

Da Vas podsetimo:  Evo koliko ljudi godišnje odlazi iz Srbije: POLA MILIONA SRBA ŽIVI U NEMAČKOJ!

A gde je šesti jarbol? Da li Albanci kao „veliki pobornici demokratije“ treba da prihvate da u „opštini Kamenica“ živi druga po veličini nacionalna zajednica, srpska, pa kad se na jarbole kače različiti komadi šarenih tkanina da se tu nađe i zastava Srbije? Ovako ispada da Albanci imaju nekoliko a Srbi ni jednu zastavu. Pa dobro, da ne sitničarimo baš. Imaju jednu zvezdicu iznad mape Kosova i to onu drugu.

Autor: Bogoljub Milošević

kmnovine.com

1 KOMENTAR

  1. Sve ste prodali i izdali pa se onda kao čudite za naivan i blesav narod koji u sve vaše laži veruje. Nema Srbima spasa dok nas vode izdajnici vojni ministar Vulin javno propagira ustašku crnu uniformu zloglasne koljačke crne legije koju poruku šalje srpskom narodu i porodicama žrtvava koljačke ustaške crne legije?Samo napred braćo Rusi uništite fašistički zapad ceo slobodarski svet to jedva čeka. Dok neonacistička amerika i katoličko-protestanska evropa sprema treći svetski rat do uništenja pravoslavnih naroda naš izdajnik vučić gura Srbiju u trulu neonacističku eu link: https://net.hr/danas/svijet/trump-i-ludi-pas-uskoro-krecu-u-napad-na-siriju-rusija-prijeti-ozbiljnim-posljedicama-izdano-upozorenje-za-europski-zracni-prostor/ Vučić kao jedan od hrvatsko-ustaških lobista u Srbiji brani da ispliva istina o zločinima hrvata-ustaša nad Srbima pre prvog svetskog rata, u I svetskom ratu, u II svetskom ratu i ovom zadnjem kojeg oni zovu domovinskim gde su po treći put izvršili genocid i proterivanje Srba s vekovnih ognjišta. I to sve pod pokroviteljstvom eu, vatikana i amera kao i uvak do sada link: https://net.hr/danas/hrvatska/na-danasnji-dan-proglasena-je-nezavisna-drzava-hrvatska-ovih-11-cinjenica-svjedoci-o-najmracnijoj-epizodi-hrvatske-povijesti/
    Dok ceo svet vidi koje zlo se sprema izdajnik i sluga vučić sanja o ulasku u eu i potpunom zatiranju Srba link: https://net.hr/danas/svijet/dramaticno-upozorenje-bivseg-ruskog-generala-na-rubu-smo-posljednjeg-rata-u-povijesti-covjecanstva/ , Dok svi vide da u eu jača desnica, nacizam i fašizam a u hrvatskoj ustaštvo izdajnik vučić dogovara ćutanje s hrvatskom slednicom ustaške ndh u svemu. Samo da zajedno s ustašama sakrije od sveta i naivnih Srba u Srbiji zločine ustaša nad našim narodom koje čine neprekidno svaku put kad im se ukaže prilika link: https://net.hr/danas/svijet/ugledna-agencija-analizirala-jacanje-krajnje-desnice-u-istocnoj-europi-spomenuta-je-i-hrvatska-u-nimalo-lijepom-kontekstu/ , Dok izdajnik vučić poziva na ćutanje kao i 99% medija u pokorenoj i porobljenoj Srbiji koje kontroliše lično on, hrvati .ustaše i dalje teraju po svom od jutra do mraka u svim medijima srboćetnici link: https://net.hr/danas/crna-kronika/kazneno-prijavljen-ubojica-francuskog-heroja-vukovara-drzavljanin-srbije-prijavljen-zbog-mucenja-i-ubojstava-civila-i-zarobljenika-s-ovcare/
    Dok najveći izdajnik na svetu vučić poziva Srbe na ćutanje o ustaškim zločinima u svim ratovima ustaše marširaju Zagrebom, Splitom i ostalim ustaškim gradovima u svojoj nezavisnoj državi hrvatskoj ndh u kojoj kako kažu otvoreno za Srbe nema mesta. Zamislite kako se osećaju Srbi u toj NDH i privremeno okupiranoj Republici Srpskoj Krajini.I TO NA SAM PRAVOSLAVNI VASKRS NJIHOVA POLICIJA SE KAO I UVEK PRAVILA DA NIŠTA NE VIDI, Kao i državni vrh predsednica Kolinda, predsednik vlade anemični Plenković i ostali ustašoidi a ti vučiću ćuti link: https://www.vecernji.hr/vijesti/keleminec-postrojio-ljude-u-crnim-uniformama-ovo-je-katolicka-drzava-1237784 , Kažu ustaše ndh je katolička država i za druge tu mesta nema ćuti izdajnik vućić, ćuti vatikan, ćute nacistička evropa i amerika sve vekovni srpski i pravoslavni neprijatelji niko ni da pisne sve sami neonacisti, fašisti i ustaše baš divan skup. Link: https://net.hr/danas/hrvatska/crnokosuljasi-notornog-keleminca-na-pravoslavni-uskrs-marsiraju-u-centru-zagreba-ovo-je-katolicka-drzava/
    I za kraj veliki izdajnik i bednik vučko ma zamislite ovo proziva Srbe da su odgovorni za sve zločine koji su izvršeni nad našim narodom??? Mi smo po njemu krivi za gubitak Kosova jer je eto po njemu Milošević mučio šiftare??? Pa šta ne pitaš kako ustaše imaju pravo na privremeno okupiranu Republiku Srpsku Krajinu u kojoj su počinili genocid nad Srbima nekažnjeno u I i II svetskom ratu, poslednjem kojeg zovu domovinskim a zločine nad Srbima tamo su činili i pod austrougarskom monarhijom. Setite e pokatoličavanja Srba oko manastira Marče, pa Srba po Žumberku, u Podravini Grabrovnica i okolna sela gde je rođen pokatoličeni Srbin Petar Preradović itd. Oni i dalje imaju pravo da kolju Srbe jer su istureni križarski pijuni u stalnom napadu i zatiranju pravoslavlja kao i njihovi zapadni gospodari kojima nas vučić gura da nestanemo kao narod i država link: https://www.vecernji.hr/vijesti/vucic-srbija-danas-placa-cijenu-pogresnih-odluka-u-proslosti-1234384 , Širite ovu istinu po fejsu, tviteru, portalima, forumima, među sobom i gde god stignete, jer Srbija je u medijskom mraku okupirana i pokorena izdajničkim i plaćeničkim medijima zapada..

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime