Zašto baš ja?! Zbog Kosova, naravno

0
107

Dakle, zašto baš moja malenkost?

Ja ne vidim drugog razloga, osim da toj – ne toliko gospodinu Spasiću, jer pošteno govoreći on to i ne razume – nevidljivoj ruci koja g. Spasića vodi i usmerava poslednjih godina po trgovima, ulicama i opozicionim skupovima u Beogradu, smeta moje kontinuirano i dosledno delovanje na liniji odbrane ustavnog statusa Kosova i Metohije i teritorijalnog integriteta Republike Srbije.

Smeta moja odmerena, ali uporna i, kao što rekoh, kontinuirana kritika politike vlasti i politike Aleksandra Vučića prema Kosovu i Metohiji. Počev od potpisivanja Briselskog sporazuma, preko svih katastrofalnih poteza koji su usledili, uključujući i kritiku onih čuvenih „pobeda“ Marka Đurića (koje su počele sa „5:0“, a sada je već naraslo na ne znam već koliko nula tobože za nas), uključujući i ovaj poslednji, ponižavajući ishod spora oko tablica na vozilima, koje iz centralne Srbije ulaze na teritoriju Kosova i Metohije. Zaključno sa onim stikerima koji se moraju lepiti na srpske tablice, a koji su predstavljeni kao, takoreći, još jedna „pobeda srpske stvari“.

Takođe, i zaključno sa ovih dana raspisanim referendumom o izmeni Ustava, a koji ja doživljavam i kritikujem kao neku vrstu „probne vežbe“, ili uvoda u drugu i važniju promenu Ustava – onu koja bi se ticala ustavne preambule i sad već i formalnog odricanja srpske vlasti i države od Kosova i Metohije.

 Dakle, ta vrsta kritike i ta vrsta mog angažmana na odbrani teritorijalnog integriteta, kao i kritika aktuelne vlasti zbog njene kosovske politike jeste, rekao bih, razlog koji je vodio, usmeravao i navodio gospodina Simu Spasića na moju malenkost. Kao i neke druge moje kritičare, s tim da ovde nije reč o kritici – već je reč o pretnjama životu!

Da Vas podsetimo:  Ćutanje (ni) je zlato

Ne vidim drugi razlog. Jer ima glasnijih, ima atraktivnijih, ima uticajnijih kritičara vlasti. Ali nema, ili bar nema mnogo, onih koji tako uporno i dosledno kritikuju vlast sa ovih pozicija – nacionalno-demokratskih i patriotskih pozicija. I prozivajući ih argumentovano za sve ono što su činili, ili nisu činili po pitanju Kosova i Metohije, prethodnih devet, evo, skoro i deset godina vlasti.

Zato je bilo važno diskvalifikovati, igrati „presing“, javno kompromitovati, a evo, sada i pretiti mojoj malenkosti, odnosno Đorđu Vukadinoviću.

Drugog razloga i drugog kriterijuma koji me je izdvojio i „počastvovao“ ovom posebnom pažnjom i interesovanjem gospodina Spasića i, posebno naglašavam, njegovih mentora – ja ne vidim i ne verujem da postoji. Ovo je, stoga, razlog više da neću odustati, niti od svog delovanja, niti od ovog, kako bih rekao, pokušaja da dam svoj skromni doprinos makar malom, higijensko-sanitarnom raščišćavanju srpske medijske, javne i političke scene.

Hvala.

(Iz izlaganja Đorđa Vukadinovića u Medija centru 3. decembra 2021. godine)

autor:Đorđe Vukadinović

http://www.nspm.rs/

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime