Zašto Čomićka ne sme postati član vlade

1
1036
Dragomir Anđelković / Foto: printscreen (vidovdan.org)

Gordana Čomić – nekadašnji visoki funkcioner DS i prethodnog režima čiju potku je činila ta partija – pre nekoliko godina je o sadašnjoj vlasti rekla sledeće: „Srbija je imala priličan broj loših vlada u istoriji, ali ova je najlošija. Zato – dole vlada!“

Taj stav je, sudeći po njenom kooperativnom delovanju u odnosu na aktuelni državni vrh, promenila. Ili ga je samo relativizovala zbog ličnih interesa. Očito je sa vladajućim strukturama već napravila neki „dil“, a sada nastoji da ga produbi. Navikla na državne i sistemske jasle, prvo se borila da ostane blizu njih i zadovoljni svoje „osnovne potrebe“, a sada pokušava da bude među onima koji tu imaju ključnu ulogu u raspodeli „resursa“.

Verovatno dotična gospođa polazi od Vučićevih reči da će u novu vladu biti primljeni i neki predstavnici lista koje su učestvovale na izborima te na njima nisu prešli cenzus. I u skladu sa tim se nada da će to biti baš ona. Možda i bude, ali to bi bilo sramno, što ne znači da bi bilo manje poražavajuće da tu bude i neko od drugih lovaca na političke i druge sinekure tipa Čedomira Jovanovića.

Uistinu, sramno i poražavajuće bilo bi bilo šta od toga, i za Srbiju, i za one koji su pobedili na izborima pa bi svojom voljom dali nešto onima kojima su građani to uskratili. Jedna stvar je ekspertski koncept vlade ili uključivanje u njene redove većeg broja ljudi koji nisu ni u jednoj stranci ali su stručnjaci za određene oblasti. Druga stvar je praviti od vlade skladište propalih političara, uz to poznatih po svojoj nekompetentnosti za bilo šta osim političko šibicarenje.

To bi bilo brutalno ponižavanje birača i čitave nacije. Tako je načelno, a tim pre ako se u sastav vlade – a ona je po našem ustavu nosilac izvršne vlasti u Republici Srbiji – uključe deklarisani antinacionalni elementi. Onih koji su to na ćutljiv način, uzgred budi rečeno, u njoj sigurno i sada ima. Ali oni koji su javno ispoljavali svoje antinacionalne stavove predstavljali bi nešto novo i bili bi simbol svima, od Srbije do inostranstva, da dižemo ruke i od ono malo nacionalnih interesa koje još branimo.

Da Vas podsetimo:  Aleksandar Vučić vređa napore Srba da pomognu bolesnoj deci putem SMS poruka

Time bismo ohrabrili neprijatelje da ih dodatno napadaju, a Srbiju demoralisali da ih i kako-tako brani. A Gordana Čomić je više puta demonstrirala da je zagovornik nacionalnog mazohizma. Njen odnos prema ljudima koji su branili sprski narod od pokušaja ponavljanja genocida iz 1941. zapadno od Drine, odnosno 1999. od NATO agresora kojoj je bio cilj otmica Kosova od Srbije – najbolje govori ko je i šta je ona. I da li je onda takvoj osobi mesto u vladi Srbije? Da li ako se desi da se tamo nađe, za njene nove ali i stare stavove ubuduće moramo da krivimo i one koji su je primili u sastav vlade? Zar primajući nju u redove vrha izvršne vlasti ne primaju i njene antisrpske ideje?

Dragomir Anđelković
Izvor: Vidovdan

1 KOMENTAR

  1. Из те жене ( нека се не љути ако се не сматра женом) вири сирово зло и подмуклост. Уосталом то је народ рекао чак и на овим намештеним изборима.

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime