Zašto je premijer ubeđen da je u pravu

0
963

Otkako je zaseo na vrh Srbije, Vučić gotovo neprestano vređa domaću pamet i sposobnost.

restruktura-konzorcijum-1

To je uradio i kada je plan da se Železara proda Esmarku propao.Hladno i bez premišljanja je izneo sledeće: “Nismo sposobni da zarađujemo… Nikada nismo umeli da napravimo nabavku kako treba, da prodajemo kako treba, i niko u Srbiji to nije znao da radi. Pokušaćemo da nađemo najbolje ljude u svetu i očekujem da do kraja marta Železara počne da radi.”

Odakle mu, neko bi rekao: tolika drskost, a mi ćemo reći: ubeđenost da je u pravu, kada vređa domaću pamet i sposobnost?

Ima li to ikakve osnove u realnosti?

Ima, i to u političkoj. Prvo: on je od strane skoro dva miliona njih izabran da bude prva ličnost, bez obzira na svoje već dokazane sposobnosti da simulira, najavljuje, ne ispunjava obećano i najavljeno i sl.Šta da čovek misli o tih dva miliona? Da su u posedu pameti i sposobnosti?Naravno, ne.

Dobro, ali skoro polovina nije ni izašla na izbore, neraspoložena da bilo kome da podršku. Jeste, ali kome je svojevremeno davala podršku? Smušenom “fireru” Miloševiću, evromanekenu Tadiću… Da li je to možda dokaz imanja pameti? Dakle, tu polovinu je shvatio kao razočarane frajle, koje se više ne bi ni sa kim dohvatale, a ne kao masu aktivnih ljudi.

Naravno, ima domaće pameti.

Ali je još isuviše van politike. Kad na nju naiđe, simulant Vučić vešto zažmuri i ostaje pri svom vređanju pameti i sposobnosti čitavog naroda.

Ne bi začudilo da u neko dogledno vreme predloži da mu naslednik na političkom tronu, kad on više ne bude mogao ili ne bude imao volje da se bavi najavama i obmanama, bude neko od “najboljih ljudi na svetu”.

Da Vas podsetimo:  Pohvala starom kalendaru

Ionako se okružio njima.

Još samo da se nekom od njih dodeli i državljanstvo.

Inače, na slici koja prati ovaj tekst je dat primer domaće pameti, na koju je, uprkos pokazu u čemu je rešenje, sa čime se tada složila čak i Svetska banka, Unija poslodavaca, pa i neki predstavnici Agencije za privatizaciju, Vučić, kako bi ostao pri svojoj tezi o nedostatku domaće pameti, reagovao “širom zatvorenih očiju”, što nam je bio poslednji znak da se domaća pamet mora aktivno uključiti i u politička dešavanja, što je i rezultiralo osnivanjem Asocijacije za obnovu i razvoj “Restruktura”.

Dragan Atanacković Teodor

Srpski kulturni klub

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime