Zašto je važna trudnoća LOTO devojke

0
921

Magazines on a stand in a newsagents. Image shot 09/2009. Exact date unknown.Koliko znate detalja iz privatnog života prve dame srpskog novinarstva Mire Adanje Polak? Da li imate informaciju kako izgleda život Olje Bećković kada hor „Viva voks“ otpeva poslednje strofe pesme „Utisaka puna glava“? Prisetite se – da li su Aleksandar Tijanić i Bogdan Tirnanić u javnosti ikada odškrinuli vrata svog porodičnog života?

A sada zamislite koliko biste poena osvojili na kvizu pod radnim nazivom – koliko poznajete privatni život najavljivačica TV prognoze, devojaka koje izvlače dobitnu kombinaciju brojeva iz LOTO bubnja i voditeljki kvizova. Da poentiramo, o privatnom životu direktorke B92 ne znamo ništa, ali zato o „prezenterkama“ vremenske prognoze na ovoj televiziji znamo gotovo sve – gde letuju, zimuju i prolećuju, kada su stale na ludi kamen i gde su otputovale na medeni mesec, da li je njihov suprug prisustvovao porođaju i ko njihove mališane uči tehnici oslikavanja uskršnjih jaja.

Iz nekog nepoznatog razloga najveće interesovanje novinara ženskih magazina vlada za trudnoće, porođaje i rođendane naslednika TV starleta. U nedelji u kojoj je na naslovnoj strani jednog licencnog magazina izašao princ Džordž – prestolonaslednik britanske krune, naš magazin je objavio sliku naslednika voditeljke kviza i na srednjim stranima objavio reportažu iz rođendaonice, u kome je dečak proslavljao rođendan. Oni koji su izdvojili 90 dinara za časopis mogli su, između ostalog, da saznaju u kojoj se igraonici dogodio ovaj značajni socijalni događaj, kakve je poklone dobio mali slavljenik, ko je dečaku pravio tortu, kako su prezaposleni roditelji uspeli da u svom prenatrpanom rasporedu pronađu slobodno popodne i proslave detetu rođendan, ko im sve pomaže u „nemogućoj misiji“ zvanoj odgajanje jednog deteta, šta je detetova baka po profesiji, koje kolače najčešće pravi unuku…i tako u nedogled.

Da Vas podsetimo:  Iz gradske skupštine samo afirmativne informacije stižu do javnosti

Tekstovima o proslavi dečjih rođendana ozbiljno konkurišu trudnoća i porođaj TV voditeljki, pa intervjui sa (budućim) mamama obiluju copy paste pitanjima tipa – ko vam vodi trudnoću, odnosno ko vas je porodio-anestezirao-pripremao za porođaj, ko je odabrao ime za naslednika, na koga liči tek rođeno dete, da li će biti televizijski voditelj kad poraste ili će se baviti zanimanjem oca, ko roditeljima pomaže oko čuvanja bebe (tačan odgovor glasi: sve je stvar dobre organizacije) i za koliko će se nedelja (kod TV voditeljki porodiljsko odsustvo uvek se meri nedeljama, a ne mesecima, ili, ne daj Bože zakonskim rokom za povratak na posao, koji iznosi godinu dana) vratiti na mali ekran.

Moram priznati da sam fascirana nadprosečnim interesovanjem medija za privatni život jednog ispodprosečnog autora emisije o crnoj hronici o čijem se bračnom životu zna više detalja nego o intimnosti sestara Kardašijan. Hteli to ili ne, čitaoci se iz broja u broj informišu kada je dotični shvatio da je njegova supruga „žena za sva vremena“, u kom butiku je kupila venčanicu njegova draga, gde su otišli na medeni mesec, oko čega su se prvi put posvađali, kako se osećao kada je saznao da će postati otac, kako su izgledale njegove „porođajne muke“ (njegove – ne njene)…I taman kad je javno mnenje došlo do zaključka da su „Orkanski visovi“ petparački roman u odnosu na ovu ljubavnu priču stiže drama….Počinju problemi u raju, on se iseljava iz ljubavnog gnezda, prolazi kroz pakao krivice i samostalnog života, pre podne obilazi kćerku, popodne terapeuta…konačno shvata da je porodica svetinja, odlazi na Svetu goru da bi okajao grehe i vratio se čiste duše supruzi i kćerki….

Da Vas podsetimo:  Judita Popović: Roditelji formiraju sistem vrednosti kod dece. Ako decu vaspitavaju preko Pinka i Hepija šta možemo da očekujemo od njih?

Jedva čekam sledeći broj mog omiljenog časopisa da otkrijem sadržaj sledeće „epizode“. I potajno se nadam da Šotra čita ženske magazine.

Katarina Đorđević

medijasfera

like-button.net here

wordpress-themes.org here

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime