Zašto je Vučić telefonom zvao Tačija?

5
1559
A. Vučić / printskrin Youtube (Pink)

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je telefonom sa Hašimom Tačijem o ubistvu lidera Građanske inicijative SDP Olivera Ivanovića.

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je telefonom sa predsednikom privremenih institucija Prištine, Hašimom Tačijem, navedeno je u saopštenju kabineta predsednika.

“Dvojica sagovornika saglasila su se da je dijalog Srba i Albanaca, kao i zajednički rad na smirivanju i stabilizaciji prilika na Kosovu i Metohiji, od ključnog značaja za obe strane”.

Takođe, Vučić i Tači razgovarali su o ubistvu Olivera Ivanovića, i zajednički izrazili žaljenje i složili se da je otkrivanje i privođenje pravdi počinilaca tog užasnog krivičnog dela od ključnog značaja za očuvanje mira i poverenja među ljudima.

Predsednik Vučić, još jednom, zatražio je od Tačija da prihvate učešće srpskih državnih organa u provođenju istrage o ubistvu Ivanovića, kako bi taj gnusni zločin u najkraćem mogućem roku bio razrešen, rečeno je u saopštenju.

Oliver Ivanović ubijen je u utorak ispred svoje stranke u Kosovskoj Mitrovici. Predsednik Srbije taj čin nazvao je terorističkim aktom i zatražio je da srpski organi učestvuju u istrazi.
Građani Kosovske Mitrovice oprostili su se od Ivanovića, a kovčeg s telom dopremljen je na Novo groblje u Beogradu, gde će sutra biti sahranjen.

Podsećamo, Vučić je ranije izjavio da je ubistvo Olivera Ivanovića teroristički akt i da će se Srbija prema tom aktu tako i odnositi.

“Počinioci ovog akta biće uhvaćeni, ako ih ne pronađu oni koji to moraju da učine, učinićemo mi”, naveo je Vučić.

Kako je rekao, na sednici Saveta je dogovoreno i upućeno je pismo organima Euleksa i Unmika sa zahtevom da državni organi Republike Srbije učestvuju u sprovođenju istrage na teritoriji Kosova i Metohije.

“Zato što smo uvereni da bi to značilo i otkrivanje istine o ubistvu Olivera Ivanovića. Pronaći ćemo ubicu ili ubice. Nemam ovlašćenja da u ovom trenutku govorim o saznanjima kojim raspolažemo. Neću da spekulišem, ali ima interesantnih detalja koji ukazuju na moguće počinioce“, dodao je Vučić.

Da Vas podsetimo:  Politička stabilnost kao glavni adut SNS

Međutim, kosovski ministar pravde Abeljad Tahiri naveo je da će istragu o ubistvu Olivera Ivanovića voditi jedino institucije Kosova.

Tanjug

5 KOMENTARA

  1. Vučić je zvao Tačija,a možda u tajnosti i Haradinja, da mu se izvini što su Šiptari ubili Ivnovića i što je oko toga nastala velika buka u Srbiji!

  2. Do kad će više srpski izdajnici ponižavati Srbe i Srbiju? Szalo se ponavljaju šta bi eu i ameri da smo mi ko hrvati, šiftari ili bošnjaci, pa možda bi nas neko cenio ovako ljigave i odvratne slabiće ne ceni baš niko u svetu. Kolinda popljuje Srbe Vučić kaže ja neću ko ona ja nju poštujem? Bedna eu mu naredi liži du..e Tačiju i on kaže moram naredili ovi iz eu moji veliki prijatelji. Hag oslobodi Nasera Vučić kaže moramo poštivati odluku Haga jer smo slabi, Rama dolazi u Srbiju šiftari ga dočekuju abanskim zastavama u zemlji Srbiji? Nije ni čudo jer nismo država pogledaj Vučiću Hrvatsku proterali Srbe iz Krajine izvršili genocid nad njima i nagrađeni ulaskom u eu. Za malo Piranskog zaliva svi skočili na zadnje noge. Izmislili novi naziv savudrijska vala tako se brani država. A ne u Srbiji izdajnici Rašku zovu Sanđak kao i šiftari? Hrvatska je pojam države za Srbiju ona je država samo hrvatskog naroda svi su ostali manjine s pravima na papiru u stvarnosti bez ikakvih prava. A šta je Srbija prvo nije država drugo nije srpska već sve manjine imaju veće pravo od srpskog naroda u zemlji Srbiji. Ali tako i treba “ hrabri“ Srbi smiju se hrvatima, šiftarima, bošnjacima a oni naše izdajnike vuku za nos dok naš kukavički narod samo ćuti i ćuti pa do kada kukavice? Neprijatelji Srbije su i u samoj zemlji Srbiji jači i hrabriji od Srba to su dokazali petog oktobra od kad je Srbima i Srbiji sve gore. No nažalost Srbi su kukavice i u samoj Srbiji jer rodoljubi srpski nikad se neće podići na ustanak kao izdajnici i neprijatelji Srbije petog oktobra.

  3. Moja predpostavka je da je Vucic od Tacija trazio direktno dozvolu za predstojecu posetu Kosovskoj Mitrovici stoce Taci sigurno iskoristiti da tu posetu preokrene u svoju korist. IIspasce kao da je Vucic otisao u prvu zvanicnu posetu drzavi Kosovu i Metohiji.

  4. Veliki Vučićevi prijatelji sa zapada i još veći neprijatelji Srba i Srbije kuhaju novi rat Srbiji. Srbija je dno dna sramota od zemlje a tako daleko od države s izdajnicima na čelu i kukavičkim narodom. Eto Vučićevi prijatelji ameri, eu i vatikan već stolećima rade na uništenju Srbije. Od poraženih ustaša i NDH do novih ustaša koje su ponovno po ko zna koji put podržali zapadnjaci u genocidu i proterivanju Srba iz Krajine i Hrvatske. Kad su počistili Srbe pozivali su na mir Srbe jer mir nema alternativu. Kad su počistili pola Bosne od Srba onda su Srbe proglasili zločincima. Svim silama su radili na odvajanju Srpske Crne Gore i Stare Srbije ( Makedonije ) od Srbije. Oteli su Kosovo pa onda opet pozivaju Srbe na mir. Isti ti Vučićevi prijatelji su u Hagu oslobodili hrvatske zločince Gotovinu, Čermaka i Markača, pa Tačija Zmiju, pa Nasera Orića i mnoge druge ubice Srba. Pa onda opet samo Srbe pozivaju na mir. Srbe na Kosovu tamane ko golubove a onda opet samo Srbe pozivaju smirite se pa do kada više do zadnjeg Srbina i gubitka države i državnosti? Mada je Srbija i sada sve samo ne država srpskog naroda. Ali narod ćuti i trpi izdaju kukavički kako to samo “hrabri” Srbi znaju. Ajde bedni narode probudi se više jednom i završimo s izdajnicima ili nas uskoro neće ni biti.

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime