Zašto nije bilo svečanog početka gradnje metroa i ko su zgubidani koji blokiraju radove na Makišu?

1
242
Foto: AKCIJA – Otvorena građanska platforma

Počela je gradnja metroa, nego parkinga za vozove na Makiškom polju, beogradskom vodoizvorištu. Danas je počela izgradnja depoa za metro, odnosno garaže za vozove. Kada je reč o izgranji metroa, izgradnja depoa odvija se na kraju, a ne na ‘završetku jednog velikog početka’, kako kaže ministar Tomislav Momirović.

Na površini od 72 hektara kopaće, podrazumeva se, Kinezi, ali smo danas videli da kapitalne državne investicije ne prolaze bez Milienijum tima, tima koji sve radnje radi.

Milenijum tim je nakon Beograda na vodi, stanova za bezbednjake, gasifikacije Srbije, kupovine banje, vinograda i Instituta za vodoprivredu Jaroslav Černi, bez tendera dobio posao na izgradnji metroa kao podizvođač kineske kompanije.

Zašto nije bilo svečanog početka radova, kineske ambasadorke koja stiska dugmiće i nasmejanih lica visokih funkcionera?

Podsećamo, ambasada Kine već nedelju dana ne odgovara našoj redakciji na pitanja o vijetnamskim radnicima kompanije Linglong, koju je svečano otvorila sa predsednikom A.V.

Prva betonjerka grada Beograda, Goran Vesić i predsednik Srbije A.V. nisu došli da zabiju prvi ašov u beogradsko vodoizvorište, ili makar da se slikaju, da svečano preseku vrpcu i puste beogradsku pijaću vodu niz vodu.

Tolike najave kapitalnog projekta, izgradnje metroa, koji ama baš niko do Naprednjaka nije umeo da nacrta kako valja, a od svečanosti ništa!

Umesto ružičastih i srećnih televizija i visokih funkcionera, na Makiš su zapucali neki drugi ljudi.

Za njih predsednik kaže da su zgubidani koji ne znaju šta će sa sobom u 10 ili 11 sati ujutru.

– Ništa ne rade pod milim Bogom, ne znaju šta će sa sobom po ceo dan. Ova jedna se prebacila sa gađanja murala, ovaj drugi ne zna šta će sa sobom koga da kandiduje, ovaj treći ne zna kako da prevari svog partnera u koaliciji, ovaj četvrti ne zna šta će tu. Tako oni mogu da se skupljaju svaki dan. Pošten narod mora da radi – objasnio je predsednik oskudnim rečnikom.

Da Vas podsetimo:  ŽIV JE NIKOLA...

Svečanom otvaranju početka radova na parkingu za vozove nije prisustvovao, a kako sam kaže, nije se ni uplašio.

– Nisam ni bio planiran za taj događaj, već za ovaj u Novom Sadu. Nisam se uplašio. Ići ću uskoro, dobićete najavu i sa ponosom ću da obiđem ne samo to, nego svako gradilište u Srbiji. Jedva čekam da odem da vidim koliko vredno rade, i ako to uspemo da završimo za šest godina to će doneti ogroman rast ne samo Beogradu nego celoj Srbiji – rekao je A.V.

Aleksandar Jovanović Ćuta, jedan od dokonih koji su organizovali protest na Makišu, kaže da su radovi “fejk”.

– Ovo ovde je sve fejk, oni kao nešto rade, oni nisu počeli da rade, niti će početi da rade. Ovo se rešava masovnim protestima u Beogradu i zna se gde, na izborima – rekao je Jovanović.

To objašnjava zašto se čak ni Goran Vesić danas nije pojavio na Makišu, ko još ide na kobajagi otvaranja radova na garaži za vozove.

autor:Julija Vojinović

https://luftika.rs/

1 KOMENTAR

  1. Ivan Ivanovic pre neki dan rece da bi trebalo da strajkujemo protiv semafora jer oni ugrozavaju nasu slobodu, nase pravo na slobodno kretanje, ogranicavaju nam slobodu….
    Strajk svakog protiv svih
    Sto kaza jedan covek Beckovic, ceracemo se…
    Dok nas neko ne otera…

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime