Zašto niški naprednjaci ismevaju Vučića?

0
1048
Foto: Vanja Keser, printscreen

Da sam ja na mestu predsednika Srpske napredne stranke ozbiljno bih se naljutio na niški odbor koji iz vikenda u vikend, iz poteza u potez ismeva svaki napor i sve što se poslednjih nedelja dešava sa prvim čovekom naprednjaka Aleksandrom Vučićem. A dešava se dosta toga.

Poslednji u nizu je “protest” koji su Nišlije organizovale protiv NIN-a i Danasa zbog naslovnih strana. Da iza svega stoje naprednjaci, potvrdila je i televizija po vlasničkoj strukturi bliska njima – Zona plus. Oni su, drugim rečima, protestovali protiv slobode medija za koje se Vučić, kako svakoga dana čujemo, toliko zalaže i ističe da je u Srbiji ima u izoblju. Na slobodu mislim, za one koji je nisu primetili.

Na stranu što su, pišu oni koji prate spoljnu politiku, posle Irana, Niš i Srbija bili jedini grad i država na svetu gde se vlast odlučila za takav spin – da protestuje protiv opozicije, jer je za sve naslovne strane zapravo optužen lider SSP Dragan Đilas. Protesti se sada šire Srbijom, ali i dalje bez ijednog konkretnog dokaza da je on zaista naručio ili nacrtao te naslovne strane. Bez ijednog dokaza o vlasničkoj strukturi pomenutih medija i povezanosti sa Đilasom, niški naprednjaci su se ostrvili na lidera SSP suštinski gušeći slobodu medija. Napravili su svetski presedan i svrstali nas u zemlje trećeg sveta marširanjem protiv opozicije koja, kako je pisalo, ubija Srbiju. Kako i zašto ubija, verovatno ne znaju ni oni sami.

Ismevanju Vučića tu nije bio kraj, nego su koji dan pre toga pustili sve same preletače da ga “brane”. Ispred Vučića i snajpera su u niškoj Skupštini stali, kako oni vole da kažu – “žuti”, ali sada u SNS dresu. Na čelu sa nekadašnjom vedetom niškog DS i bivšom većnicom Dušicom Davidović i dojučerašnjom odbornicom DS Marinom Dejanović.

Da Vas podsetimo:  PRIPREMA ATENTATA NA MENE

Uključio se u odbranu i jedan o nekadašnjih lidera niških naprednjaka Boban Džunić, koji već više od 2 godine čeka svoju optužnicu zbog, kako je pisalo u policijskom saopštenju, pronevere 3 miliona dinara u Opštini Palilula. Ljubav prema Vučiću, koja je primetno porasla nakon njegovog izlaska iz pritvora, pokazao je i ovog puta za govornicom niškog parlamenta. Ali zar da predsednika brane naprednjaci koji su hapšeni?

Nije izostao, naravno, ni gradonačelnik Darko Bulatović koji je tvit podrške imao prvi, i to pre ponoći. On se usudio, u te kasne sate, i novinare da prozove, misleći valjda da je to sada “in” i u opisu posla jednog javnog funkcionera. Ali zar Vučića da brani tako kontradiktoran čovek? Čovek koji novinare toliko ceni da mu u Kabinetu jedan “pomaže” neprijavljen i bez bilo kakvog ugovora. Takav čovek se usuđuje da priča o medijima i novinarima, a one koji, kako su sami rekli, nešto rade za njega, ne poštuje. Pritom ne poštuje ni ovu državu, ni njene zakone, jer je i za pomaganje u Kabinetu gradonačelnika neophodan ugovor, a takvog dokumenta nema. Sve to više liči na ismevanje, nego na podršku Vučiću.

Da se podsetimo malo i zdravstvenih problema prvog čoveka SNS od pre nekoliko nedelja, koje su niški naprednjaci opet iskoristili za ličnu promociju.

Na akciju podrške predsedniku, na glavnom gradskom Trgu, odazvala se, kako voli da kaže još jedna vedeta ove stranke prof. dr Zoran Perišić – “šaka jada”. Da je tako bilo pokazuje ovaj poslednji skup, gde ih je, kako su sami rekli bilo 6.000. Izgleda da svi oni nisu bili toliko zabrinuti za Vučićevo zdravlje pre nekoliko nedelja.

Ismevanje su upotpunili omladinci SNS Niš koji su predsedniku za ozdravljenje snimili video poruku. Pored toga što podseća na reklamu za Megatrend, mladi napredni članovi spot završavaju aplauzom i uz smeh, dok je, kako smo čuli od doktora Lončara, lider njihove stranke bio u teškom stanju, a lekari sa VMA mu spašavali život. Možda je to bio aplauz za doktore, ali kome su se smejali?

Da Vas podsetimo:  „Međunarodno pravo“ i sila – licemerje kao princip

Apsurd u kojem živimo je, kao što vidimo, zahvaljujući režimu sve veći.

Neko napisa na Tviteru da će, ako naprednajci nastave sa protestima, opozicija na kraju podneti ostavku. Ali šta ćemo sa građanima?

To se izgleda kod naprednjaka niko i ne pita, jer šteta koju svojim jeftinim, nebuloznim spinovima i aferama nanose našem društvu je neprocenjiva i njena sanacija trajaće dugo.

Posle 7 godina vlasti je više nego jasno da građani nikada nisu ni bili bitni.

Važan je bio Vučić i stvaranje piramidalnog sistema u kojem će onaj ko ga najviše puta pomene, možda i moći da napreduje.

Sistema u kojem vladaju poltronstvo, strah, lični interesi i laž.

Sistema koji je, kao što vidimo, počeo da jede samog sebe.

Aleksandar Stankov
Izvor: juznevesti.com

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime