Zašto REM nema izveštaj o izbornoj kampanji 2016.

1
700

rem_foto_jana_nikolic_scf-6“Obaveštavamo vas da ne posedujemo ‘Izveštaj o nadzoru nad radom emitera tokom predizborne i izborne kampanje za parlamentarne izbore održane 24. aprila 2016. godine’ iz kog razloga nismo u mogućnosti da vam označeni dokument stavimo na uvid”, navodi se u odgovoru Regulatornog tela ze elektronske medije (REM) dostavljenom NUNS-u.

Odgovor je usledio nakon naloga Poverenika za informacije od javnog značaja da REM dostavi Izveštaj koji je NUNS zatražio još 29. avgusta, a što je bio dužan da učini bez odlaganja, najkasnije u roku od 15 dana.

Zanimljivo je da su REM-u za ovako kratak i jednostavan odgovor na legitiman zahtev NUNS-a bila potrebna čak tri meseca i nalog Poverenika.

Ipak, mnogo značajnije je to što REM (ranije RRA) nije napravio izveštaj o nadzoru programa emitera tokom predizborne kampanje. Prvi put od kada је u Srbiji zakonom ustanovljena nezavisna regulatorna organizacija za elektronske medije sa javnim ovlašćenjima.

Takvi izveštaji, u zakonom propisanoj nadležnosti Regulatonog tela, izrađeni su za kampanje u svim parlamentarnim, predsedničkim i lokalnim izborima u Srbiji od 2003. godine. Ali, ne i za izbore održane 24. aprila 2016. godine?

Zašto – pitanje je od javnog interesa, na koje REM duguje javno objašnjenje.

NUNS

1 KOMENTAR

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime