Zašto se skrivaju vesti da je Srbija preduzela retorzione korake prema zemljama koje su zabranile prelet aviona Sergeja Lavrova?

1
191

Evo svuda gledam i pretražujem i nikako da pronađem vesti o tome da je Srbija preduzela bilo kakve korake, retorzione ili blaže, prema trima susednim zemljama koje su zabranile prelet aviona koji je trebalo da doveze Sergeja Lavrova u Beograd i koje su na taj način ugrozile suverenost naše zemlje u vezi sa vođenjem spoljne politike.

Piše Vladan Vukosavljević

Piše Vladan Vukosavljević, Foto: Privatna arhiva

Da li mi je pretraživač loš ili neko sklanja te vesti?

Ne znam šta bi treće moglo da bude? Mi nismo banana država a ni dominion EU koji nema prava da samostalno vodi politiku, toliko bar svi znamo, zar ne?

Srbija je sigurno povukla neki oštar diplomatski potez prema agresivnim uzurpatorima iz Bugarske, Crne Gore i Autokefalije. Ako ništa drugo, sigurno su ambasadori tih zemalja pozvani u MSP i tamo im je uručena protestna nota i izražena naša zabrinutost.

Ili su naši ambasadori pozvani na konsultacije. To je najblaža moguća reakcija i to se sigurno desilo.

Jedino što nikako ne mogu da pronađem takve vesti. Baš čudno.

Nastaviću intenzivno da pretražujem…

https://politicki.rs/

1 KOMENTAR

  1. Sarkastičan naslov !!
    Svima nam je jasno pod kakvim uslovima djeluju zemlje koje su zatvorile zračni prostor , da bi spriječile dolazak Ruskog ministra vanjskih poslova Lavrova u Srbiju !! Te zemlje , tim potezom, demonstrirale su vlastiti jad, tugu, nemoć, bespomoćnost, pokornost, podaništvo, beznačajnost,
    Kukavičluk, ulizništvo, strah………….. Ukoliko znamo, a znamo, da su isti naredbodavaci –
    Bugarima zabranili izgradnju plinovoda kroz Bugarsku iz Rusije, koji bi im obezbjedio bar milijardu $ godišnje samo od tranzita u druge zemlje, energetsku sigurnost i privilegiranu cijenu plina, onda nam je sve jasno. Treba li da ponavljam šta je sve obećano Makedoncima “ ako učine“ ……i sve su učinili ….. i ništa dobili. Situaciju u Crnoj Govori obijašnjava činjenica , tko obnaša premijersku funkciju sa koliko % osvojenih glasova na izborima. Da li prema nekome koga zališ zato što je jad i bijeda, treba poduzimati retrozivne mjere ??? Ne znam ??? Koji bi potez bio bolji, inteligentniji , dalekosezniji ??
    Mi iz svega moramo izvući korisne zaključke . U kakav su se polozaj dovele male zemlje ulaskom u NATO, osim što su legitimne mete svakom NATO protivniku ??? Što se vojne sigurnosti tiče, za već pomenute zemlje, i mnoge druge, takve , jedino se moze reći da su „kupile“ sigurnost da su sigurne od vojnog udara NATO snaga ( kojim sada pripadaju ) . Koliko to košta i da li se isplati, vidimo upravo iz pomenutih primjera !

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime