Zašto Srbi nestaju: Ovih 10 uzroka bele kuge u Srbiji zabrinjavajući su i alarmantni!

1
190

Srbi spadaju među najstarije populacije na svetu, jer se više od pola veka suočava s nedovoljnim rađanjem. Svake godine u našoj zemlji nestane jedna opština veličine Ćuprije. Ako se tako nastavi i ostvare pretpostavke demografa, broj stanovnika Srbije bi 2060. godine bio sveden na 4,9 miliona, odnosno za trećinu manje nego sada, kao što je bio slučaj 1927. g.

Koju su glavni uzroci bele kuge kod Srba? Mi vam predstavljamo 10 razloga srbokalipse –

Loš životni standard, nezaposlenost i nemogućnost kupovine vlastitog stana osnovni su razlozi zbog kojih parovi danas odlučuju da imaju manji broj dece, ili čak ne stvaraju potomstvo i bračnu zajednicu uopšte. Međutim, ako imamo u vidu da su naši stari još u vreme onolikih ratova i siromaštva uvek brinuli o broju potomaka kojih je moralo biti bar troje, svakako da danas ekonomski aspekt nije presudan. Ipak, ovo bi mogli da budu jedni od glavnih:

1. Fizički genocid nad Srbima nezabeležen je u svetu. Saberite sva stradanja zapadnih naroda u poslednjem veku zajedno i opet će patnje srpskog naroda biti veće.

2. Masovni abortusi – Prema podacima Svetske zdravstvene organizacije Srbija je prva po broju abortusa u Evropi. Stručnjaci procenjuju da se godišnje u Srbiji obavi između 40.000 i 80.000 prekida trudnoće.

3. Vekovne seobe Srpskog naroda u evropske i prekookeanske zemlje. Srbi su zbog čestih ratova i lošeg životnog standarda odlučivali da napuste svoju domovinu. Devedesetih godina migracije su bile vrlo zastupljene.

4. Nemanje razvijene nacionalne samosvesti o pripadništvu srpskom nacionalnom biću. Ne znamo ko smo, ko su nam preci, šta se sa nama dešava i šta će sa nama biti na posletku.

5. Demografska katastrofa na selu, gašenje sela i imigracija stanovništva iz sela u gradove. Seoska naselja čine oko 97 odsto od ukupno 7392 naselja u Srbiji. Preko 72 odsto već su demografski ispražnjena.

Da Vas podsetimo:  Prijedor, 360 kilometara od Beograda

6. Rušenje porodice kao osnovnog stuba društva rušenjem tradicionalnog patrijarhalnog morala. Ovde se ubrajaju i preterane slobode koji su mladi sebi dozvolili: po broju pušača treći smo u Evropi, među vodećima smo po konzumaciji i proizvodnji alkohola, a narkomanija poprima oblike epidemije. Nezdravi roditelji ne mogu rađati zdravu decu.

7. Nedovoljna podrška države u borbi bračnih parova sa sterilitetom. I sve češći sterilitet zbog kog parovi, koji se reše tek u poznim godinama na formiranje porodice, najčešće ostaju bez potomaka.

8. Emancipacija žena i njihova težnja da se što bolje profesionalno ostvare odlaže rađanje za poznije godine. Takođe, ni muškarci nisu opravdani zbog toga što sve više beže od odgovornosti i žele udoban momački život oslobođen svake vrste obaveze prema drugom biću.

9. Narastajući egoizam među parovima – Mladi bračni parovi češće će se odlučiti za kupovinu neke nekretnine, automobila,putovanja… nego da novac iskoriste za proširenje porodice. Tako decu doživljavaju kao teret, a ne kao blagoslov i dar.

10. Nedostatak adekvatne populacione politike – Ova oblast našim političarima nikad nije bila prijemčiva. Bez aktivne populacione politike trend drastične depopulacije samo će se ubrzati.

Preživljavamo danas, a sutra kao da ne postoji. A to je najgora situacija koja se jednom narodu može dogoditi. Kažu da ćemo izumreti, kažu da je budućnost umiranja već počela… A mi i dalje čekamo i dopuštamo da se stvari odvijaju mimo nas.

https://borbazaistinu.rs/

1 KOMENTAR

  1. Рађање је за жену здраво – њене гуди с дојењем развијају и статистички је доказано да оне ЖЕНЕ КОЈЕ РАЂАЈУ РАНО И ДОЈЕ СВОЈУ ДЕЦУ остају здраве у старијем добу јер је дојење протективно за груди и за кости које чувају калцијум и у најдубљиј старости.

    kmnovine(tacka)com/2021/06/4.html

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime