Zašto treba izaći na protest 21. marta

5
1892

27-protest-dveriZašto treba izaći na protest 21. marta?

Pozivamo sve koji su nezadovoljni ovom vlašću, bez obzira na partijsku pripadnost, a posebno opozicione patriotske političke stranke i udruženja, da nam se pridruže u subotu, 21. marta u 13 časova ispred zgrade Vlade Srbije.

Danima, nedeljama i mesecima unazad veliki broj ljudi koje svakodnevno srećem širom Srbije, a posebno komentatori na društvenim mrežama, pitali su me istu stvar: kada će krenuti demonstracije protiv vlasti, kada će se sa opozicionih reči i saopštenja preći na dela protesta? Pokret Dveri odreagovao je na ove zahteve opozicione javnosti i zakazao prvi protest ispred Vlade Srbije za subotu, 21. mart. To je ono što je bilo do nas – da pokrenemo talas stvaranja nove opozicione energije i građane oslobodimo straha od ove vlasti.

Krajnje je vreme da započnemo sa protestima protiv Vučićeve vlasti, i narodu ponudimo alternativu – da niko više ne mora da bira između Tadića i Nikolića, Vučića i Pajtića, Čede Jovanovića i Dačića, Nenada Čanka i Velimira Ilića, već da postoji treći put, put istinske patriotske opozicije koja ne služi interesima Zapada u Srbiji. Posebno u svetlu onoga što Zapad priprema u Srbiji u trenutku kada Vučić postane dovoljno islužen, kao što je to postao Tadić. Tada će nam pod maskom opozicije ponovo prodavati nove zapadne sluge, i to moramo da sprečimo na vreme.

Vladu Srbije treba rušiti sa narodom, a ne sa stranim ambasadama. Zato Pokret Dveri za protest 21. marta traži podršku građana Srbije, a ne Pajtića i stranih centara moći. Nema razlike između SNS i DS. Jedina razlika među njima je u utrkivanju ko će bolje i više poslužiti stranim gazdama. Nećemo da budemo deo takve politike. Hoćemo da se Srbi i građani Srbije ponovo pitaju u sopstvenoj državi kako će živeti, a ne da o tome odlučuju EU, NATO i MMF. Ali za to se moramo izboriti sami. Prvi korak je 21. marta, na dan početka proleća i rađanja nove srpske opozicije.

Da Vas podsetimo:  MUP: U srbiji nema kineskih policijskih stanica

Zašto treba izaći na protest 21. marta?
Zato što je Vučićeva vlast gora od Tadićeve. Ne samo da su nastavili Tadićevu politiku, već su otišli dalje u izdaji Kosova i Metohije.

Zato što svakoga sekunda zadužuju Srbiju za novih 192 evra.

Zato što su nastavili da hrle u EU po svaku nacionalnu i državnu cenu.

Zato što puze u NATO i za savetnika u Vladi Srbije uzimaju osvedočenog NATO zločinca Tonija Blera.

Zato što umesto Vlade Srbije o poskupljenju struje u Srbiji odlučuje MMF.

Zato što su ukinuli carine na uvoz strane robe i uništili domaću privredu i poljoprivredu.

Zato što su smanjili plate i penzije, umesto da je punjenje budžeta izvršeno naplatom nenaplaćenog poreza tajkunima, dodatnim oporezivanjem ekstraprofita stranih banaka koje imaju najveće kamatne stope u čitavoj Evropi ili otpuštanjem partijskih vojski iz javnih preduzeća.

Zato što je njihova borba protiv kriminala i korupcije jedna velika laž. I posle tri godine njihove vlasti nije završen niti jedan sudski proces i na višegodišnjoj robiji na osnovu pravosnažne presude ne nalazi se niti jedan kriminalac, tajkun ili političar koji je opljačkao Srbiju u poslednjih 25 godina.

Zato što je 2015. godina od strane Vlade Srbije oglašena kao godina totalne rasprodaje Srbije. Na prodaju su svi preostali domaći prirodni i privredni resursi. Posebno je alarmantna najava prodaje Telekoma, najvažnijeg srpskog državnog preduzeća na Balkanu.

Zato što su zatvorili sve medije za javnu raspravu i sučeljavanje vlasti i opozicije. Zato što Nikolić, Vučić i Dačić već pune tri godine nisu učestvovali niti u jednoj televizijskoj emisiji u kojoj bi sa druge strane bio neko ko drugačije misli od njih.

Zato su što su na svakom koraku nastavili partijsko zapošljavanje, lično i stranačko bogaćenje.

Da Vas podsetimo:  Uhapšena majka koja je tukla trogodišnju ćerku, oduzeta joj deca

Zato što je dogorelo do nokata, jer su SNS i SPS prekršili sva svoja predizborna obećanja i vladaju strahom i medijskom torturom.

70-protest-dveriZato što je Vučićeva Vlada vrhunac 5. oktobra i DOS-a koji razjeda i uništava domaći ekonomski interes i državu u celini.

Zato što ako protiv ove vlasti ne ustanemo mi, srpski rodoljubi, opet će nam otporaše pripremiti stranci i poslati ih u nove revolucije i prevare.

Zato pozivamo sve koji su nezadovoljni ovom vlašću, bez obzira na partijsku pripadnost, a posebno opozicione patriotske političke stranke i udruženja, da nam se pridruže u subotu, 21. marta u 13 časova ispred zgrade Vlade Srbije. Ovo nije samo protest Dveri, već svih srpskih rodoljuba, svih prevarenih i ojađenih, poniženih i uvređenih građana Srbije koji više ne žele da trpe Vučićevu samovolju, već su spremni da se suprotstave i javno iskažu svoj opozicioni stav.

Počelo je!

Vidimo se!

dverisrpske

5 KOMENTARA

  1. Таман тако јужњак, мени није јасно: како је то Новак Ђоковић први рекет света, кад оволики квислинзи и компрадори више зарађују од њега, а приде ни порезе не плаћају.
    Није фора само у цени, но више је у количини безакоња!
    Докле, бре више?

  2. Podrzavam protest jer ovako vise ne moze da se zivi od Vucica i njegovih reketasa koji imaju zadatak da skinu narod do gole koze!SRBIJO USTANI

  3. Zadnji je čas da jedan po jedan pa do sedam miliona i jedan državljanin SRBIJE stane uz STUB PONOSA i dignute glave konačno da svoj glas protiv vladajućog sistema koji nas je doveo na stub srama i ivicu provalije pa počeo jednog po jednog a nato grupno gurati korak napred a taj korak je pogibija za sav Srbski narod.

  4. Lepo i podrzavamo/…..ali…opozicija treba da bude celovita, ne delite se odmah i pre pocetka revolucije…svi su dobrodosli. To je formula za uspeh.

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime