Zašto vrana vrani nikad ne vadi oči

0
2883

zuta-kuca-610x330Turistička agencija Srpske Akademije Nauka i Umetnosti organizuje za svoje zaposlene, ali i za druge zainteresovane, posebno drugosrbijance, novu, tek otvorenu turističku turu Beograd – Priština – Tirana sa posebnim razgledanjem novog svetskog građevinskog čuda, autoputa Priština – Tirana. Tačka.

Zašto je taj autoput čudo? I misterija istovremeno? Prvo, zato što se ne zna izvor finansiranja. Novac od prodaje droge, oružja, belog roblja ili delova tela otetih i ubijenih Srba? Drugo, u kojoj državi, ili državama, se nalazi? Srbiji i Albaniji, kao što najviše legalističkih izvora kazuje. Srbiji, Kosovu i Albaniji, jer Srbija nije priznala Kosovo a desetine država jesu. Kosovu i Albaniji, jer je put od glavnog grada pokrajine-države do glavnog grada države koja liči na pokrajinu. Velikoj Albaniji jer je to želja, pored arbanasa i velikih država Amerike, Nemačke i ostalih. Ili Prirodne Albanije jer je to kao kulturnija varijanta te iste Velike Albanije.

Đavo bi ga znao. A ko s đavolom tikve sadi…zna se šta posle biva.

Ekskluzivni turistički vodič na ovoj izuzetno atraktivnoj pro-evropskoj turi je ni manje, a ni više nego akademik Dušan Kovačević. Maratonac koji trči svoj poslednji moralni krug. Ko god sanja o nemoralnoj avanturi, neka mu se pridruži. Doživljaj je neponovljiv. Mislim, ako arbanasi koji ljubomorno čuvaju svoj prvi i jedini (što ova rečenica liči na Vučićeve „prvo“, „jedino“, „nikad do sada“) autoput, pa jedini i žive s obe njegove strane, saznaju da se njime voze Srbi, mogu automatski, ili po automatizmu, da im podare besplatan izlet do Žute kuće, sa takođe besplatnim i vađenjem i razgledanjem sopstvenih organa, iliti delova tela. To je tzv. transplatorni turizam, čedo albanske turističke ponude. Mrtvo doduše, ali čedo.

Da Vas podsetimo:  EU prepoznaje licemerje vlasti u Srbiji

Zato taj oblik medicinskog turizma najbolje, a moguće i jedino, razume, i propagira srpski medicinar, neurolog i slučajni predsednik SANU dr Vladimir Kostić.

Sa dva takva akademska turistička radnika ova tura ima sve preporuke da postane „žila kucavica“ ne samo Balkana već i Evrope. Žila kucavica nekog otetog ili ubijenog Srbina ili Srpkinje.

Pa i svetska tura, što ona, u stvari i jeste. Njujork – London – Pariz – Berlin – Brisel – Beograd – Priština – Tirana. Vau, pa ovo zvuči baš svetski. Mondijalistički. Pomodarski. Pa kad Srbi i Srpkinje navale na arbanaško more tim istim autoputem…Jer je u modi?

Ma ne. To će biti potpuno – patriotski. Zašto? Pa zato što neće više ići na tako lepo ustaško, pardon hrvatsko more.

Putujući ovim velelepnim arbanaško-arbanaškim auto-putem u turističom autobusu otvorenog krova, kao kad se razgleda bivši glavni grad Srbije Beograd, znatiželjni turisti će od svoja dva izuzetna turistička vodiča saznati i ovakve pojedinosti.

Dr Vlada će im objasniti zašto je Kosovo i de fakto i de jure nepotrebno Srbiji a Dule će to argumentovano podržati ovako:

Vozite se autom sa beogradskim tablicama po Kosovu, bivšoj srpskoj zemlji, i niko vas ne dira, ne doživljavate nikakvu neprijatnost, jer ste stranac. Zvuči malo glupavo, ali ovo je bitan argument za Duleta.
E, onda – autogol. Veli Dule „Manastiri i kulturna baština bili bi pripisani državi koja je zapravo nastala u ratu otimačinom“, kad komentariše frku oko UNESKA.
A onda, crveni karton. Reče Dule i ovo, pa osta živ: „Vozio sam autoputem koji ide od Prištine za Tiranu. Dobar autoput, autoput jedne države. Tačka“.
Zbog ove rečenice Dule može da zaglavi i ćorku, jer prekraja međunarodno priznate granice, srpsko-albanske ili kosovsko-albanske, kako se kome sviđa, izaziva političke tenzije i diplomatske nesporazume, jer od dve-tri države pravi jednu, bez konsultacija u UN.

Da Vas podsetimo:  Pismo našoj javnosti iz srpskog sela Jalovika

Ponižavajuće umovanje. Tačka.

Valjda zato ima razumevanje i za najvažnijeg među vranama, tj. turističkim vodičima modernim putevima beznađa, Aleksandrom Vučićem. Elem, reče Dule „da ne zavidi premijeru Aleksandru Vučiću na trenucima velikog poniženja“. Ko razume – shvatiće. Uvek bilo tako.

Kao što je oduvek i bilo da vrana vrani oči – ne vadi.

Златко Богатиновски

FSK

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime