Zatezanje situacije

1
1132

Globalno gledajuci političku situaciju u Srbiji, može se videti da je ona sve vise i bise zategnuta posle najave ovih vanrednih izbora. Istovremeno dok se opozicija osvećuje kritici neko izvlači profit iz jedne takve, reklo bi se, haotične situacije. Haotična situacija, gde strani predstavnici jure da nametnu svoj uticaj, u kojoj strani mediji interpretiraju politiku jednih i drugih u sopstvenim interesima. I dok se Srbija po milioniti put svadja i kritikuje sve i svašta, drugi profitiraju i rade sve za svoje interese.

Prvo bih spomenuo ostatke komunističkog rezima, naslednike nekadašnjih vladara, pripadnika KP, koji i dan danas zauzimaju važna mesta i koji se tretiraju jao najkompetentniji u skoro svim domenima. Crnobrnje, Gligorovi, Kardelji, Brozovi, koji  reklo bi se vladaju u senci. Isto tako i njihovi mediji, koji se lažno baziraju na tako zvanim evropskim standardima, u stvari na vec dobro poznat i uvežban nacin propagiraju ono sto je uvek dobro prolazilo kod radnicke i proleterske klase.  I dok Srbija zaboravlja svoje nacionalne interese u koje ne ulazi samo ekonomija, drugi profitiraju . Primera radi, da li je Srbija, videla na YouTube dokumentarni film Hrvatske, “ Ustaše (Dok-Film) (2017), Serbianfeeling „?

Okom kraljevine SHS, Hrvatska je bila zrtva srpskog terora,  četnici su vrsili teroristicke akte u Zagrebu, pa je čak i Albert Ajnštajn morao da intervenise u tom smislu kod međunarodnih humanitarnih organizacija.  Neko će reci da je sve to samo glupost, ali povezano sa tihim usponom ostatka socijalo-komunista i takvom vrstom propagande, ponovo se stvara loša slika Srbije u svetu. Gde su NVO? Sta rade te organizacije ? Dijaspora ili ćuti ili se posvećuje jedino kritici vlade, i ne vidi šta se radi u okruženju. Niko ne traži neku agresivnost ili neku diktaturu, već jedino stav u interesu nacionalnih interesa.

Da Vas podsetimo:  Stefan Nemanja u raljama Gordane Čomić

D. Rakić

Nice-France

1 KOMENTAR

  1. I kod komunista, kao i sada u EU postoje komesari. Kod prvih je bilo bratstvo-jedinstvo, sada se to zove tolerancija. Komunisti su sankcionisali verbalni delikt, EU osuđuje svako narušavanje političke korektnosti. Primera je mnogo. Zajednički imenitelj jedne i druge ideologije jeste to, da nam je mozak izvan Srbije; nekada je bio u Moskvi, sada u Brislu. Obe ideologije su protiv duha srpskog naroda ili, kako bi se reklo, srpskog nacionalnog bića. Što se tiče formulisanja srpskog nacionalnog interesa, to još nismo učinili, između ostalog i zato što nemamo elitu koja bi se toga poduhvatila

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime