Zatiranje Srba – od juge do „male šengenije“

1
1691
Milijana Baletić / Foto: YouTube Screenshot

Tačno posle 100 godina, od kada su Srbe naterali u „bolju budućnost“ sa dojučerašnjom braćom u zajedničkoj nam Jugoslaviji – sad imamo novu „bolju budućnost“?! Ovo, u šta sad srljamo – smešteno nam je u okviru zvanom Rama-Kurti! E – posle toga – Srbija će biti dovoljno mala, da više nikome neće biti velika!!!

Ko kaže da demokratija nije živ organizam koji se menja i napreduje – ubrzano?! Evo Šiptari prete da ga Srpska lista, koja je na izborima 6. oktobra dobila 98% glasova tamošnjih Srba – u njihovu demokratiju ulazit neće! Mogu samo njihovi Srbi u njihovu demokratiju! A kad su krenuli da otvaraju koverte u kojima je bio glas Srba koje su proterali u centralnu Srbiju – svi se Šiptari, članovi CIK-a – potrovaše se! Članovi Srbi – ni jedan jedini!

Član CIK-a Srbin Stevan Veselinović, čim je rekao da ne oseća ni smrad iz koverti, ni svrab, ni trovanje – odmah ga je policija uhapsila i satima držala u ćorku?! E tako se to radi! On će njima – ne smrdi mu iz koverti i, neka što mu nije bilo loše, nego mu još bilo odlično dok je gledao šta je, baš, u tim kovertama spakovano?! Kad oni videše kako je Stevu dobro od koverti, odma je popio ćorku, a sve koverte na gomilu, neotvorene – zakatančiše! Sad najbolje da se oni zamajavaju brojanjem volje Srba, a – život im u pitanju?!

Tako ti dobismo ekskluzivu u demokratiji, gde – svaki glas proteranog Srbina s KosMeta – nije glas – to je čist otrov za Šiptare! Izem ti sva svetska trovanja pri trovanju koje Srbi sprovode nad njima – nevinim?! To što ga Srbi znaju zgotovit otrov – nema tih hemičara sveta koji su im ravni! Od njega – samo Šiptari padaju k’o pokošeni! To je jedini otrov na Planeti koji truje po nacionalnoj osnovi! E to je za Nobela – smisliti otrov koji ciljano truje, a ne ova dosadašnja mućkališta koja – truju redom?! Bravo! Ma je li ovo, kumim vas – sve iz vaše, prepametne, glave – ili vam je pomagano?!

Trovanje Šiptara, za one koji duže pamte, nije iznenađenje! Srbi njih truju decenijama! Još 80-ih godina, ja se sećam, tamošnjeg trovanja po studentskim menzama! Iz istog kazana su jeli pasulj i Srbi i Šiptari – Šiptari otrovani, a Srbima – ništa?! I svi otrovi do sad ,,prosuti“ po KosMetu – ne biše dovoljni da Srbi progledaju?! Nema tog otrova, koji će nama otvoriti oči?!

Evo sad smo sa – komplet Šiptarima na Balkanu – i sporazum sklopili da pravimo srpsko-šiptarsko bratstvo i jedinstvo u novoj Jugi, zvanoj – „mali šengen“?!

Da Vas podsetimo:  Od uzgoja OVE BILJKE može da se zaradi NEVEROVATNIH 6.000 evra godišnje

Nakon kosovskih izbora, u Novom Sadu je 10. oktobra održan trilateralni sastanak, Srbija, Albanija, Severna Makedonija (Vučić, Rama, Zajev). Tu pade dogovor da  naprave „mali šengen“ – brisanje međusobnih granica u ime trgovine i zarade! Vučić nam je objasnio da se dokument „zasniva na četiri ključne, međunarodno prihvaćene slobode, koje promoviše i EU. Dakle, sloboda protoka roba, kapitala, usluga i ljudi“. Ovo oko ljudi – posebno me je obradovalo?! To je suština!!! „To radimo zarad velike koristi koju će da imaju naši građani… Naš je cilj, da već do kraja 2021. godine napravimo uslove da maksimalno uz ličnu kartu možete da pređete svaku od naših granica. Mi danas sa Albanijom tu mogućnost nemamo. Verujem da, već na nekom od naših sledećih sastanaka (dogovoren je 10. novembar) možemo da kažemo da nije potreban pasoš za prelazak albanske granice i obrnuto. Ako mi ovo sve uspostavimo, zaista do 2021. godine, da ljudi, probaju da malo svoje emocije ostave po strani, to će biti izuzetni rezultati za naše građane… To je reč o boljitku za naše građane, ali je to i reč o jednom odgovornom odnosu prema našoj budućnosti “?! Divota jedna! Rama – presrećan!!!

Evo da poslušam predsednika oko emocija, i u’vatim  se suvih činjenica, oko tog „boljitka za naše građane“ i oko „odgovornog odnosa prema našoj budućnosti“?! Pri tome ne kažem da slobodan protok roba, kapitala i usluga – ne donosi uspeh u zaradi u jednom periodu, pod uslovom da vam je jedini uspeh – takva zarada! A što se tiče „slobodnog protoka ljudi“ – već smo to imali pod Brozom! Četiri uredbe je posle Drugog svetskog rata doneo kako bi nam smestio 250.000 do 300.000 Šiptara, koje je „slobodno proteklo“  iz Albanije u Srbiju na KosMet – pa danas to malo ne proteranih i ne pobijenih Srba tamo, živi u strahu po enklavama, a udruženje nekakvih  šiptarskih istoričara, zvano „Ali Hardi“, tvrdi kako su „Visoki Dečani manastir pravoslavnih Albanaca“ i traže da se „Srpska lista proglasi terorističkom organizacijom“?!

Tačno posle 100 godina, od kada su nas naterali da se sa dojučerašnjom braćom trujemo u onoj Jugi – sad su nam priredili da se još, ko zna koliko – sa Šiptarima – trujemo u zajedničkoj državi – „maloj šengeniji“?! E posle nje – Srbija će biti dovoljno mala, da više nikome neće biti velika!!!

Ovo, u šta sad srljamo – smešteno nam je u okviru zvanom Rama-Kurti! Za Raminu veliku Albaniju – znamo! I Kurti se, ali sad sa pozicija vlasti – nedvosmisleno, „oćitovao“! Neće Srbe iz Srpske liste, hoće svoje Srbe! Za sad su njegovi Nenad Rašić i Slobodan Petrović i zato što su njegovi, ‘će – ministri da budu i – tačka?! Svi ostali Srbi – agresori – ima da mu plate ratnu odštetu za „Kosova“! A „ Kosova“ hoće u Brozovim granicama, jer – hoće veliku Albaniju! Na sve ovo naši zapadnjački prijatelji – ni a!!! Bravo! Jedva sam čekala da Kurti, napokon, dođe na vlast! To je jedini način da, konačno, Srbi izvade glavu iz peska, podvuku crtu – i za pregovarački sto postave glavnog okupatora naše države – Albaniju! Beograd i Tirana treba da sednu za stolom i – na principu reciprociteta reše sukob – a ne da mi u okviru svoje države pregovaramo i diskutujemo u svojoj zemlji – kako da sa šiptarskim okupatorom delimo našu teritoriju?! Opet ću ponoviti ono što sam još 2013. napisala „Predlog rešenja srpsko-albanskog sukoba“. Neću ga prepričavati. Naći ćete ga pod tim naslovom na mom sajtu milijanabaletic.com.

Da Vas podsetimo:  Luna (9) prelazi 12 km do škole: Jedini je đak u selu, pomaže u domaćinstvu, a želi da bude učiteljica!

U svemu ovome, fascinantan mi je Zapad, koji, pogotovo po pitanju KosMeta, manipulacijama mlati sa Srbima čitavo stoleće, a mi – u dubokom snu?!

Predsednik Austrije Van der Belen u susretu sa makedonskim predsednikom Stevom Pendarovskim 11. oktobra u Beču, zabrinuo se – duša mala – za sudbinu Zapadnog Balkana i, iz petnih žila, založio za što brži ulazak u EUropu! Ako bi se duže blokiralo EUropejsko širenje, „nastao bi politički vakuum, a taj vakuum nikad ne ostane dugo prazan, već ga neko drugi ispuni. A ko su ti drugi – može se zamisliti“! Evo ja zamišljam i dođoh do zaključka da svi strahovi – zdravstveno načetoga Zapada – proističu iz pra-straha zvanog – Rusija! E da je Rusija rimokatolička – to bi ih izlečilo! Ovako, svi psihijatrijski kauči ovoga sveta kod njih počinju i završavaju se s Rusijom! Ne zna čovek šta s njima da radi! Niti ih lečiti, niti ostavljati u toj agoniji?! Plašim se ako bi im neko Rusiju izbrisao iz glave i izlečio taj centar mržnje koji ih pali – da bi trajno izgubili smisao svoga postojanja i ugrozili sopstveni opstanak! Koje bi to tek rasulo i muke bile – kada bi se među njima pokidali lanci tog moćnog kohezivnog nauma – kako smrviti pravoslavnu Rusiju?!

Evo na primer Hrvati. Šta bi, ne daj Bože, i s njima bilo kada bi ih neko napokon izlečio od patološke mržnje prema Srbima?! Ja se od same pomisli na to uplašim za opstanak – njih plemenitih! Zamislite, da oni takvi nestanu – koji bi to bio gubitak za čovečanstvo! Neka su oni nama samo živi i bolesni! Mora i takvih da ima!

Da Vas podsetimo:  Prosjakinja iz Knez Mihajlove svojim čoveštvom rasplakala čitav region

Da se ja vratim na Beč. Ako iko ima iskustva oko otimanja država – Beč ima! Oni su u tu svrhu koristili više metoda, od direktne i lične agresije (aneksija Bosne 1908.), do otimanja preko posrednika (stvaranje šiptarske države Albanije 1912.)! Oni su, pre nego što su Šiptari tada – prvi put u istoriji dobili državu – prethodno morali uložit debele novce i angažovat armije stručnjaka – da izmisle i naprave albansku naciju! Napravili su im i identitet i poreklo – staro hiljadama godina! Oni su, netrepnuvši, pokrali ovdašnji autohtoni ilirski narodi i Šiptare zakitili njihovim imenom (Teodora Toleva „Uticaj austrougarske imperije na stvaranje albanske nacije – 1896-1908“)! A kada se razgrnu sve ove laži bečke „kuhinje“ – arhivi i mape balkanskih prostora i naroda ugledaju svetlo dana – istina o narodima i državama Balkana – potpuno je drugačija!!!

Upravo na njihovoj mapi iz 1846. godine, koju su temeljno pravili o narodima i teritorijam na Balkanu (i nju ćete naći na naslovnoj strani moga sajta) – i to više od pola veka pre nego što su krenuli u sramni falsifikata sa Šiptarima – najveći narod, s najvećom teritorijom su Iliro-Srbi (Illyro-Serben)! Živeli su na prostoru od sredine današnje Slovenije, preko cele bivše Jugoslavije do Bugarske i bilo ih je 4.804.600!

Tu su i tri plemena, međusobnim razlikama nespojiva, to su sada Šiptari (Albaner). Živela su na delu današnje Albanije i ukupno ih je tada bilo 2.500!!! Ta tri nepismena plemena( bilo je samo 2% pismenih) imalo je „dvadeset različitih transkripcija albanskih dijalekata. Među njima tri su osnovna: jedan koristi arapska slova, drugi grčka /ćirilična/, a treći latinična… Koristili su posebne znake za obeležavanje specifičnih fonema u svakom dijalektu, koji ne postoje ni u jednom pismu“  (ista knjiga,Teodora Toleva)!

Može se samo zamisliti koliki je napor uložio Beč, kako bi od ove skupine napravio narod?! I sad mi – sa Zapadom – spašavamo KosMet?!

To zapadnjačko ludilo, ili možda bolje reći pokvarenost i drskost – da uz pomoć, njih takvih, otima starom srpskom narodu svetu zemlju u kojoj je ugradio svoje poreklo – još istorija zabeležila nije?! Napraviti od takve skupine – opismenjene pre 100 godina – faktor koji treba da zatre temelje kulture i civilizacije starog srpskog naroda – što je istovremeno i svetska kulturna baština – koji je 800 godina, pre no što su Šiptare naučili da pišu – imao sačuvano Miroslavljevo Jevanđelje – teško da se, i sa čim, može izmeriti?! E, ovo je sunovrat čovečanstva pod čizmom Zapada, koji – bez pristanka Beograda – ne bi mogao uspeti!!!

Milijana Baletić
Izvor: Vidovdan

1 KOMENTAR

 1. Bec je prestolnica zla zajedno sa Rimom.
  Vatikan je Hazbursku monarhiju smatrao Hristovim potomcima i tako se prema njima i ponasao. Istina, imali su osminu jevrejskog porekla isto poput Hitlera, tita, i mnogih nekadasnjih i danasnjih politicara, bankara i vladara iz mraka.
  Jednom recju oni pripadaju hazarima, jevrejskom plemenu.
  Nista od beclija dobrog ne moze biti, nit je bilo niti ce biti a mi Srbi ne smemo dozvoliti stvaranje neke nove unije bez obzira kako se zvala jer bi u svakoj tvorevini bili u manjini kao sto smo bili u Jugoslaviji, bili bi preglasavani i opet bi na kraju izgubili deo drzave i deo identiteta.
  Mi prosto nemamo taj luksuz bez obzira sta pricaju danasnji vladari Srbije da se po treci put ujedinjujemo na svoju stetu ni po koju cenu.
  Mozemo mi trgovati i bez malog sengena, bez stvaranja ekonomske ili balkanske unije, bez sklapanja specijalnih odnosa sa siptarima, albancima i makedoncima. Oni nam nikad nisu bili prijatelji.
  – Svi oni racunaju na nasu zaboravnost i oprostivost, nasu naivnost i dobrotu ali postoji ona stara izreka; ,, Koga su zmije ujedale taj se i gustera boji,,.

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime