Zatvoreni bazen, lažna obećanja i potopljene nade

0
251

Kraljevo je jedan od retkih gradova u Srbiji koji nema zatvoreni bazen iako je njegova izgradnja najavljena još 2015. godine. U jeku izborne kampanje 2016. na placu pored nove Hale sportova gradski čelnici svečano su obeležili početak izgradnje zatvorenog bazena. Tada je obećano da će radovi biti završeni za tri godine. Za početne radove podignut je bankarski kredit u vrednosti od 15 mil.dinara. Odmah nakon izbora radovi su obustavljeni uz izgovor da u budzetu grada nema dovoljno novca za tu investiciju.

Obećanje da će Kraljevčani konačno dobiti zatvoreni bazen “ podgrejano “ je 2018.godine kada je naš grad posetio ministar omladine i sporta Vanja Udovičić. On je obećao da će izgradnja bazena ubrzo početi i da će Kraljevo dobiti zatvoreni bazen za dve godine.

Radovi nikada nisu počeli. Sledeće obećanje dala je 2019.godine premijerka Ana Brnabić. Ona je prilikom posete Kraljevu obećala da će izgradnja zatvorenog bazena početi u proleće 2020.godine i da će iz republičke kase biti uloženo oko 600 miliona dinara a ostatak od 840 miliona trebalo je da uloži grad. Radovi nisu počeli ali su zato na društvenim mrežama i u medijima lokalni funkcioneri SNS u svrhu predizborne kampanje kačili i objavljivali fotografije budućeg sportskog centra  čiji je deo trebalo da bude i zatvoreni bazen.

Izbori su prošli u junu 2020. godine a početak radova nije se nazirao. Gradonačelnik je već u januaru 2021. godine izasao sa novim obećanjem da će zatvoreni bazen u Ribnici biti izgradjen do 2025. godine. Na pitanje :“Zašto ta kapitalna investicija nije predviđena budzetom za 2021.godinu?“

Gradonačelnik je odgovorio da će grad rebalansom budzeta opredeliti 120 mil. za tu investiciju. Tom prilikom je i direktor Direkcije za izgradnju potvrdio da će radovi početi čim vremenske prilike to dozvole.

Da Vas podsetimo:  Kako su pandemija i rat u Ukrajini uticali na cene novih i polovnih automobila u Srbiji

Ovih dana smo svedoci da radovi na izgradnji bazena još nisu počeli. Ograđeni prostor predviđen za bazen zarastao je u korov a ograda razvaljena.

Omladina grada Kraljeva i dalje je prisiljena da na treninge putuje u Kruševac ili Vrnjačku Banju.

Vreme prolazi, gradonačelnik zasipa građane novim, lažnim obećanjima u nadi da ćemo zaboraviti ona prethodna. Kraljevčani se zatvorenom bazenu više i ne nadaju, njihove nade su potopljene i zatrpane lažnim obećanjima.

Mi, iz Stranke slobode i pravde poručujemo gradonačelniku da ništa nije zaboravljeno, ni promašeni projekti, ni urušeni mostovi, ni skupe investicije kojima se kraj ne nazire..

Podsećamo ga da je dobio mandat da radi u interesu građana a ne u sopstvenom interesu i interesu svojih saradnika!

Gradski odbor Stranke slobode i pravde, Kraljevo

Izvor: Otvoreno

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime