Zavetnici traže otkazivanje utakmice sa tzv. Kosovom!

1
1538
Foto: Zavetnici

Srpski sabor Zavetnici poziva nadležne organe da otkažu održavanje utakmice između ženske juniorske rukometne reprezentacije Srbije i tzv. reprezentacije tzv. države Kosovo, koja je zakazana za 23. mart u Kragujevcu.

Nedopustivo je da se u gradu koji je oduvek baštinio slobodarsku i državotvornu ideju održava utakmica koja se direktno kosi sa ustavnim poretkom Republike Srbije i vređa dostojanstvo svih njenih građana.

Smatramo da je neprihvatlјivo da naša reprezentacija odustane od intoniranja svoje himne i isticanja srpskih državnih simbola kako na taj način ne bismo uvredili prištinsku separatističku tvorevinu.

Podsećamo da su sportske manifestacije vrlo često zloupotreblјavane od strane secesionističkih grupacija da bi se u široj svetskoj javnosti stvorio utisak da su one legitimne i legalne.

Država Srbija ne sme upadati u takve zamke naročito u trenucima kada je pritisak da Beograd prizna tzv. Kosovo izraženiji nego ikada.

Mi poštujemo trud naših mladih sportista i podsećamo ih da odustajanje od ovakve utakmice neće uticati na njihove sportske karijere, ali će učešće u njoj zauvek ostaviti sramni pečat kako na njih pojedinačno, tako i na čitav srpski sport i državu Srbiju.

Ovde nije reč o politici, već o zaštiti najvažnijih državnih i nacionalnih interesa i dostojanstva svih naših građana.

Naši članovi i simpatizeri okupiće se ispred dvorane „Jezero“ u Kragujevcu u petak u 14.30 i u miru i dostojanstvu izraziti svoj protest.
Srpski sabor Zavetnici

IZVOR: ZAVETNICI

1 KOMENTAR

  1. Jadan smo mi i kukavički narod niko nas ne poštuje a i kako će vode nas izdajnici a kukavički narod ćuti. Nikako s ovim izdajnicima sad će Vučić da im gradi autoput da lakše dođu do Niša ali s ovim izdajnicima mogu odma u Beograd. Najnovija podvala Srbima veliki izdajnici oporbeni i ovi na vlasti na čelu sa Vućićem naivnom i glupom narodu podmeću kako je opravdano podići spomenik izdajniku Đinđiću? I to slepom i gluhom narodu odlično objašnjavaju doći će nove generacije koje se ničeg ne sećaju pa će im se izdajnici podmetnuti pod heroje i oni će to naivni, lakoverni i glupi prihvatiti? Slažu se u tome i Vučić i oporbeni šefovi a glupom narodu i dalje ništa nije jasno. Sledeći potez je spomenik Sonji Biserko ili Nataši Kandić. Možda ženama u crnom jer svi ovi i mnogi drugi jedakom strašću mrze Srbe i Srbiju. Šta očekivati od izdajnika koji tvrdi da za 50 godina neće biti srba ni Srbije. Normalno njegovom zaslugom i onih sličnih njemu. Ispunjava sve zahteve svojih šefova dok njemu ni jedan jedini nisu ispunili ni Hrvati, ni Bošnjaci ni šiftari. Zadnje zajednica opština pa svi ga javno sprdaju a izdajnici bez srama govore mi moramo povući prvi korak? Pa vi ste iskoristili sve korake ljigavci odvratni izdajnički dok drugi guraju i zastupaju svoje interese. Narodu je sve jasno eu, vatikan i američke fašiste gurate narodu pod velike prijatelje? Ruse koji ako ništa drugo nikad nas nisu napali i bombardovali. Vučićevi prijatelji i svi šefovi oporbe podržavaju zlikovce koji su bombardovali našu državu. Pomogli Hrvatima da počine genocid i etničko čišćenje Republike Srpske Krajine. Oteli Kosovo , zločince iz Hrvatske, Bosne i Kosova oslobodili i od njih napravili heroje. Dok su Srbi trovani, vešani i ubijani u Hagu tom katoličkom kazamatu na sramotu Srbije i Srba. Lagano nam nameću i pokatoličavanje našeg naroda s izdajnikom Gligorijem na čelu. Nažalost narod je kukavički i izdaja i zaglupljivanje ide bez problema. Srbija je okupirana i porobljena samo narod to još nezna. Većina medija je u rukama stranaca i vlasti koj briše sve rodoljubive komentare. Narod je zbunjen i izgubljen ako nas Putin od ovih lešinara ne oslobodi golom silom mi ćemo nestati kao narod i kao država. Samo mi nije jasno dali Putin to vidi, pozdrav ruskome caru pomaži našem narodu ako Boga znaš. P.S. Delite gde god možete.

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime