Zavetnici u Putinovoj školi

2
2293

Zavetnici predstavili Srbiju na Putinovoj školi mladih političkih lidera

Danijel i Milica

Ruski predsednik Vladimir Putin posetio je letnju školu za buduće političke lidere, među kojima je bilo najviše Srba, i poželeo im da postanu istaknuti politički lideri svojih država i naroda.

„Mladi deputati i politički lideri“ naziv je jedne od šest sekcija Ruskog omladinskog foruma „Teritorija smisla na Kljazmi“, u Vladimirskoj oblasti, koji proteklih dana bio mesto susreta mladih deputata i političkih lidera iz cele Rusije i još 13 zemalja: Srbije, Crne Gore, Slovenije, Švedske, Indije, Poljske, Ukrajine, Jermenije, Belorusije, Uzbekistana, Mađarske, Moldavije i Južne Osetije.

milica

Portparol pokreta Milica Đurđević i predstavnik za dijasporu Danijel Igrec činili su delegaciju Zavetnika.

Danijel Igrec govorio je o političkoj situaciji u državi, aktuelnim problemima, srpskom državnom i nacionalnom pitanju, ali i o položaju Srba u regionu. Posebno je naglasio da je Rusija garant Dejtonskog sporazuma i samostalnosti Republike Srpske kojoj danas prete ukidanjem nadležnosti i nezavisnosti i zahvalio se na podršci referendumu koji je najavilo državno rukovodstvo Republike Srpske.

Delegacija Zavetnika upoznala je učesnike sa radom organizacije i političkim ciljevima pokreta. Predstavnici ruskih političkih organizacija zahvalili su se Zavetnicima na učešću na Forumu i pozdravili brojne aktivnosti pokreta na polju srpsko-ruskih odnosa.

Obe strane saglasile su se o neophodnosti daljeg jačanja saradnje i zajedničkoj promociji političkih, ekonomskih, kulturnih i duhovnih veza između dva naroda i dve države.

milica1

„Učešće na forumu pružilo je priliku da se upoznamo sa političkim i izbornim sistemom u Rusiji, vrednostima identiteta ruskog naroda, geopolitičkom pozicijom i osnovama unutrašnje i spoljne politike. Utisak je da se među mladim ruskim političkim liderima gaje vrednosti tolerancije, međusobnog poštovanja i uvažavanja različitog mišljenja“, poručila je portparolka „Zavetnika“ Milica Đurđević.

Đurđevićeva je s ponosom dodala da im je predsednik Rusije Vladimir Putin uputio pismo podrške i poželeo svim učesnicima da postanu istaknuti politički lideri svojih država i naroda. Ona ističe da su „Zavetnici“ ostvarili kontakte sa brojnim političkim i omladinskim organizacijama i dogovorili saradnju i zajedničko delovanje u narednom periodu. „Već u septembru bićemo domaćini studentima istorije sa moskovskog Univerziteta Lomonosov u Beogradu, a govorićemo o savezu i prijateljstvu srpskog i ruskog naroda kroz vekove“, dodaje Đurđevićeva.

Da Vas podsetimo:  Sudbina Ljubomira Mlađenovića iz bratunačke Ježestice

(Za Korene priredio: Danijel Igrec)

2 KOMENTARA

  1. Само изволи. За такве који на свако помињање интереса српског народа имају спремну етикету „мржња“ врата су широм отворена. Срећан пут (и у дупе крут…)

  2. Ova djevojka nazalost puna mrznje a govori o regionalnom pomirenju cisto sumnjam a ta predavanja njene politicke organizacije koja je odrzala skup s mladim nista tu nema konkretno ozgleda da cemo svi mladi iseliti se s ovi prostora

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime