Zbog mitinga SNS odložen niški Sajam turizma

0
912

2016-03-26_051248Kako bi 1. aprila Srpska napredna stranka mogla da održi predizbornu konvenciju u niškoj hali „Čair“, Sajam turizma koji je još krajem prošle godine bio zakazan za taj dan, gradske vlasti su odložile za kraj aprila.

Samo nedelju dana pred svečano otvaranje te tradicionalne manifestacije Turistička organizacija Niša (TON) je obavestila izlagače i građane da se Sajam zbog „nepredviđenih tehničkih razloga“ odlaže za 26. april.

Direktor Sportskog centra „Čair“ Dragan Perić potvrđuje da je za 1. april hala rezervisana za predizborni skup partije čiji je i on funkcioner, ali tvrdi da je to učinjeno nakon što je Turistička organizacija Niša već odlučila da odloži Sajam turizma.

Oni su nas samo obavestili da se iz tehničkih razloga Sajam pomera. Dakle, pomera se Sajam turizma i zato smo mi i mogli da damo termin SNS-u – kaže Perić.

Međutim, u dokumentu koji iz Sportskog centra „Čair“ poslat TON-u pre samo nekoliko dana, a koji je potpisao upravo Perić, piše drugačije.
Na osnovu odluke Uprave za omladinu i sport Grada Niša br. 568/2016-19 od 21. 3. 2016. koju vam dostavljamo u prilogu, obaveštavamo vas da je velika sala hale Čair zauzeta u petak 1. 4. 2016. zbog održavanja Konvencije SNS-a – piše u dopisu Sportskog centra „Čair“.

Da je do promene termina došlo po odluci Sportskog centra „Čair“ tvrdi i Uroš Parlić, direktor Turističke organizacije Niša, takođe kadar SNS-a.

Direktor SC Čair određuje termine. Oni su nas obavestili o promeni termina – napisao je Parlić u SMS poruci
Više detalja novinari nisu mogli da saznaju jer je Parlić odgovorio da je trenutno na Sajmu turizma u Moskvi.


Niški SNS ne zna za miting

U gradskom odboru Srpske napredne stranke u Nišu tvrde da ne znaju da će u Nišu 1. aprila, za manje od nedelju dana, biti održan veliki predizborni skup te partije.

Da Vas podsetimo:  Kad uključimo bojler ili šporet finansiramo bahanalije i promociju Zorane Mihajlović
2016-03-26_051315
Neobavešten; Milan Stanojković, foto: Arhiva JV

Poverenik niškog SNS Milan Stanojković kaže da će miting biti „za nekih nedelju dana“, ali da „još uvek to nije definitivno organizovano”, a za preciznije informacije je novinare uputio na šefa Izbornog štaba SNS i gradonačelnika Zorana Perišića.

Zoran Perišić nije odgovarao na telefonske pozive, a njegov zamenik u Izbornom štabu Nikola Ilić je rekao da ni on nije u toku i da je najbolje da se odgovor potraži preko Perišićevog portparola Marka Rajića.

Rajić je danas novinarima prvo rekao da mora da proveri „gore sa centralom“ i nekoliko sati kasnije „Južnim vestima“ potvrdio da će 1. aprila biti održana stranačka konvencija.

1. aprila je miting SNS u Nišu. Stranka je poslala dopis i dobila taj termin. Mi kao stranka nemamo nikakve veze za Sajmom turizma – kaže Rajić.


Učesnici iznenađeni odlaganjem Sajma

„Sajam turizma i aktivnog odmora“ svake godine okupi preko 100 domaćih i inostranih izlagača na skoro isto toliko štandova.

2016-03-26_051342
Turistički poslenici iznenađeni; Foto: Alex Mihis

Oni su sa rezervisanjem štandova počeli još krajem novembra, a veliku promociju Sajma turizma Turistička organizacija Niša je imala na beogradskom sajmu u februaru.Zbog toga je veliki broj izlagača iznenađen ovakvim potezom. Do sada se, kako su nam neki od njih rekli, ovo nigde nije desilo.

U jednoj od vodećih domaćih turističkih agencija „Astra travel“ kažu da ne znaju o kakvim se „tehničkim problemima“ radi, i ocenjuju da je to sve „malo neozbiljno“.

Iznenađeni smo da se nedelju dana pred održavanje pojavi neki tehnički problem. Ovo nas je sad poremetilo. Štampali smo kataloge specijalno za sajam. A i drugačiji su uslovi prodaje, krajem aprila su manji popusti – kažu u agenciji „Astra travel“.

Koja je „cena“ odlaganja Sajma turizma još uvek nije poznato, jer se ne zna ni koliki je broj učesnika otkazao svoj dolazak.

Da Vas podsetimo:  Sporna izgradnja male hidroelektrane na obroncima Kopaonika

Južne vesti

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime