Zbog paljenja automobila saslušani funkcioneri SNS-a

0
1133
Foto: Facebook Miloš Banđur

Nekoliko funkcionera SNS-a, među kojima i poverenik te stranke za Niš Zvezdan Milovanović, saslušano je u niškoj policiji zbog serije paljenja automobila, među kojima je i bio i automobil zamenika gradonačelnika Miloša Banđura (SNS), piše list Danas.
Foto: Facebook Miloš Banđur.

Kako je za Danas rekao Milovanović, on je „saslušan u svojstvu građanina i razgovor je trajao pet minuta“.

On je naveo da je razlog za pozivanje na razgovor slučaj paljenja Banđurovog automobila, te da je osim njega „salušano još nekoliko funkcionera SNS-a“.

Pozivajući se na svoje izvore list Danas navodi da je u policiji u svojstvu građanina, između ostalih, navodno saslušan i Dejan Andrejević, doskorašnji direktor JKP Naissus i funkcioner SNS-a, kao i da su neki od saslušanih „pristali na ispitivanje poligrafom“, a da su neki od njih to ispitivanje odbili.

BANĐURU 2010. VEĆ PALILI AUTOMOBIL

Ovo je drugi slučaj paljevine na automobilu Miloša Banđura.

Kako je Banđur rekao za Blic, tokom unutarstranačkih izbora za opštinski odbor SNS-a 2010. godine, zapaljen mu je automobil marke „hyndai acent“ koji je bio parkiran ispred kuće.

„Komšija je imao aparat za gašenje požara pa je samo manje bio oštećen i uspeli smo da ga osposobimo. Tada smo bili opozicija i počinilac je znao da će proći nekažnjeno“ rekao je Banđur.

Nakon serije paljenja i ekspolozije automobila u Nišu, pre četiri dana smenjen je načelnik Policijske uprave Niš Ninoslav Mitić. Odluka o smeni nije obrazložena a razloge za smenu nije hteo da komentariše ni sam Mitić.

U međuvremenu je iz MUP-a saopšteno da će funkciju načelnika Policijske uprave u Nišu, rešenjem ministra unutrašnjih poslova Nebojše Stefanovića, od 1. januara obavljati dosadašnji načelnik Policijske uprave u Pirotu Slaviša Virijević.

U poslednjih mesec i po dana u Nišu su izgoreli automobili dva gradska funkcionera, dva visoka službenika policije i dvojici građana bez javne funkcije. Da iza paljenja njegovog automobila stoje politički razlozi jedini je javno rekao zamenik gradonačelnika Niša Miloš Banđur. Njemu je automobil zapaljen u noći između 15. i 16. novembra, nakon čega je gradonačelnik Niša Darko Bulatović zatražio policijsku zaštitu za svog zamenika.

Kao potencijane razloge za paljenje njegovog automobila Banđur, inače član Srpske napredne stranke, naveo je nedavni konkurs za izbor direktora niških preduzeća.

„To je protekli konkurs za izbor direktora javnih preduzeća gde sam izneo činjenice o pojedinim kandidatima i tome da ne ispunjavaju uslove“, rekao je Banđur.

Na konkurs za izbor direktora javnih preduzeća u Nišu, raspisan još u julu, prijavilo se 120 kandidata. Najviše primedbi na kršenje propisa i procedure prilikom izbora direktora gradskog preduzeća stiglo je u vezi sa izborom direktora JKP Naissus.

Za ovu funkciju prijavio se i sam Miloš Banđur, a dok je konkurs trajao zahtevao je od Gradskog veća i Skupštine grada da postupak za izbor direktora tog preduzeća bude poništen jer je Komisija prekršila Uredbu Vlade Srbije o merilima za imenovanje direktora javnih preduzeća.

Na kraju sprovedenog konkursa ipak je odlučeno da se predlozi Komisije za izbor novih direktora lokalnih preduzeća Mediane i Naissus-a ne uvaže i predloženi su vršioci dužnosti direktora.

Četiri dana nakon što je izgoreo automobil zamenika gradonačelnika Banđura, 19. novembra zapaljen je i mercedes njegovog stranačkog kolege i novoizabranog direktora javnog preduzeća Tržnice Gorana Đorđevića. Istraga ni u ovom slučaju nije završena pa još uvek nije poznat koji su razlozi za podmetanje požara.

I dalje nepoznato ko je podmetnuo požare visokim službenicima policije

U poslednjih mesec i po dana u Nišu su zapaljeni i automobili načelnika Kriminalističke policije u Nišu Dejanu Utviću i zamenika načelnika Policijske uprave u Nišu Zorana Bogdanovića. Istrage u oba ova slučaja i dalje traju.

insajder.net

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime