Zbog vređanja Marinike Tepić REM pokrenuo postupak protiv Pinka

3
57

U izveštaju Službe za nadzor i kontrolu Republičkog regulatornog tela za elektronske medije (REM) navodi se da se da je pokrenut postupak po službenoj dužnosti protiv televizije Pink zbog gostovanja reditelja Dragoslava Bokana i njegovih uvreda upućenih na račun opozicione političarke Marinike Tepić, saznaje Nova.rs.

Snimak ekrana, Nova S

Podsetimo, reditelj Dragoslav Bokan u izjavi za TV Pink je, komentarišući blokade puteva širom Srbije u subotu, vređao potpresednicu Stranke slobode i pravde Mariniku Tepić na nacionalnoj osnovi. Pored toga, Bokan je Tepić proglasio za nacionalnog neprijatelja.

U izveštaju REM-a navodi se da povezivanje nečijeg političkog delovanja sa pripadnošću određenoj etničkoj ili nacionalnoj grupi predstavlja diskriminaciju.

U izveštaju se napominje da je „negativan stav o Mariniki Tepić postavljen u kontekst njenog pripadanja nacionalnoj manjini, pa je čak kao takva označena kao nacionalni neprijatelj, pozivajući državu da uspostavi mehanizme odbrane, što na način na koji je prezentirano predstavlja poziv na nacionalnu i državnu konfrontaciju sa rumunskom manjinom“.

“Povezivanje nečijeg političkog delovanja, ocenjenog kao štetno i neprijateljsko, sa pripadnošću određenoj etničkoj ili nacionalnoj grupi, te pozivanje na zaštitu od takvog delovanja, objavljeno u televizijskom programu, bez odgovarajuće reakcije voditelja na način kako to traži član 4 st. 2 Pravilnika o zaštiti ljudskih prava u oblasti pružanja medijskih usluga, znači diskriminaciju rumunske nacionalne manjine, odnosno diskriminaciju Marinike Tepić po osnovu njene navedene pripadnosti rumunskoj nacionalnog manjini”, navodi se u izveštaju REM-a do kog je došao portal Nova.rs.

U izveštaju se navodi da pomenut iskaz Dragoslava Bokana podrazumeva i a priori destruktivan i neprijateljski odnos rumunske nacionalne manjine u odnosu na nacionalne i državne interese, kao i poziv da se tome suprotstavi.

“Iskaz podrazumeva i a priori destruktivan i neprijateljski odnos rumunske manjine u odnosu na nacionalne i državne interese i poziv da se tome suprotstavi.Time je ispunjen uslov da slučaj bude kvalifikovan kao prekršaj člana 27 Pravilnika (Zabrana govora mržnje). Zaključak je da je sadržaj u neskladu sa članom 4 st. 2 Pravilnika o zaštiti ljudskih prava u oblasti pružanja medijskih usluga (Opšta obaveza) i člana 27 st. 1 istog pravilnika (Zabrana govora mržnje)”, navodi se u izveštaju.

Da Vas podsetimo:  Ružni blizanci: Kako su plagirani sajtovi postali novi vid pritiska na profesionalne medije

https://www.cenzolovka.rs/

3 KOMENTARA

  1. Gde je peticija? Peticiju i za prava vijretnamskih radnika….odmah. Sve to okaciti na internet. DA SVET VIDI, kako mi vodimo racuna i imamo dobru dusu. Mi brinemo….nasa kuca se raspada i imamo pocepano odelo. To nije vazno. Mi vodimo racuna o ljudskim i manjinskim pravima. Kuca i odelo nisu vazni. Umemo mi da budemo i bolji i ako nam je svakim danom sve gore. IMA KO CE DA VODI RACUNA o tome na pr. Monetarni fond (MMF), ambasodori kvinte (koji su nas bombardovali, jer smo po njihovom misljenju to zasluzili)…..sve ,,svetac,, do ,,sveca,,.

  2. Nemoguce je uvrediti Nenada Čanka ili Mariniku Tepić, ma kakvu ružnu verbalnu kfalifikaciju upotrebili, jer zalaganje za interese onih, čija se politička zalaganja,svode na stetu srpskih interesa, je čin koji zasluzuje najpogrdnije kfalifikaciije!!! Prema tome, ne sputavajmo se u ogolevanju ovo dvoje politicara, ciije delovanje se ne može drugačije kvalifikovat i uporediti, sem kao dejstvo slicno dejstvu kukolja !! A poznato je šta treba činiti sa kukoljem, pre nego što svojim dejstvom kukolj uspe da opogani ceo rod (žita)!!!

  3. Marinika Tepić objektivno pretstavlja opasnost za Drzavu Srbiju i Srpski Narod! Razlika izmedju Marinike Tepić i Natalije Kandić, Sonje Biserko, Čedomira Jovanovića, i svih ostalih Drzavnih i Narodnih neprijatelja, jeste u tome ,što ona djeluje na “ dva kolosjeka “ ! Sa jedne strane se bori protiv Vučića i njegove partije, bori se za ekološki zdravu sredinu, pokušava riješiti i pomoći u konkretnim slučajevima nepravde nad nemoćnim pojedincima………… Sve u svemu u takvoj ulozi zasluzuje najdublje poštovanje, podršku i pomoć ! Druga strana jeste njezin odnos prema KiMu i dogadjajima u Srebrenici, a taj je odnos ,za ogromnu većinu gradjana Srbije, apsolutmo neprihvatljiv. Stoga mislim da je ona znatno opasnija od gore pomenutih “ LEGENDI „, antisrpske politike, koji se krajnje „iskreno i predano“ kristalno jasno, bore protiv Drzave ciji su drzavljani. U svemu tome najmanju vaznost ima etničko porijeklo i stoga se čudim kako je Bokanu uspjelo da se tako „jeftino upeca “ ! Pomenute „legende“ navodno su SRBI , i time samo povećavaju učinak svog antisrpskog djelovanja u medjunarodnim okvirima, u jednoj porobljenoj Drzavi koja nema hrabrosti da ih smjesti iza rešetaka, jer ovi imaju podršku stranaca za koje rade i od kojih su plaćeni !

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime