Zbog Vučićevog pisma penzionerima poštari radili i u subotu

0
1007
Foto: printscreen

Poštari u Beogradu su u subotu 23. maja, neposredno po prestanku vanrednog stanja, radili vanredno zbog uručenja posebnih pisama predsednika Srpske napredne stranke Aleksandra Vučića penzionerima.

Pištaljka je došla do saznanja da su pojedinim poštarima ove pošiljke ujedno bile i jedina pošta koju su uručivali te subote, pa se zato obratila Javnom preduzeću Pošta Srbije da nam pojasni ovu situaciju i odgovori na pitanje zašto su poštari radili u subotu, kad je to dan kojim inače ne isporučuju poštu.

U odgovoru JP Pošta Srbije saopšteno nam je da se rad poštara po pravilu organizuje u okviru petodnevne radne nedelje, od ponedeljka do petka. „Međutim, u slučaju povećanog obima posla, odnosno prispeća velike količine pošiljaka za dostavu, nastaje potreba da se na reonima na kojima je to neophodno, organizuje rad i subotom, sve u cilju poštovanja rokova uručenja“, navodi se između ostalog u odgovoru Pošte.

Prema podacima sa sajta fonda PIO, broj korisnika penzija u Beogradu je oko 400 hiljada, dok podaci Zavoda za statistiku iz popisa stanovništva iz 2011. kažu da je u Beogradu živelo oko 270.000 starijih od 64 godine.

„Dana 23.5.2020. godine, u subotu, zbog povećanog obima posla u pojedinim poštama na teritoriji grada Beograda, bila je organizovana dostava pošiljaka korisnika, a sve radi postupanja u okviru garantovanih rokova uručenja u skladu sa planom distribucije pošiljaka korisnika usluga“, navedeno je u pomenutom odgovoru Pošte.

Pošta nas je obavestila da se saradnja sa Srpskom naprednom strankom odvija po ugovoru potpisanom 2016. godine kojim je regulisan prijem, prenos i uručenje poštanskih pošiljaka. Iako smo ovaj ugovor tražili, nije nam dostavljen.

JP Pošta Srbije smatra da rad poštara subotom nije u suprotnosti sa Zakonom o radu i Kolektivnim ugovorom ovog preduzeća.

Da Vas podsetimo:  Rio Tinto na čekanju do aprilskih izbora

Postavlja se pitanje odakle Srpskoj naprednoj stranci adrese penzionera u Beogradu. Takvo pitanje uputili smo nadležnoj službi Fonda PIO, međutim do objavljivanja ovog teksta odgovor nismo dobili.

Milan Pavlica
Izvor: Pištaljka

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime