Zbogom tatatatira…

3
1444

kockicaDoveka dragi čika Branko, ovo nije slovo razočaranog već tužnog tatatatirca, jer danas sam morao da odrastem, bez ikakve najave, naprečac, bez reči pardona i najave za poslednji čin.

Zašto sam tužan?! Zato što se i tvoje ime denulo među onih 650 javnih poslenika koji su podržali Aleksandra Vučića!

I nije to zbog Vučića, ni toga što se ni u čemu ne slažem s tragičnom politikom tog čoveka, već zato što si sebi dozvolio njega, bilo kog od njih…

Shvataš li me, čika Branko? Odavno ti nisi Branislav Milićević- već stotine hiljada srećnih detinjstava!

Odavno ti nisi Branislav Milićević, već onaj oblak za koji smo se mi, tvoji tatatatirci, držali verujući da iza njega možemo da se sakrijemo od svakog zla, muke, teskobe, odurnosti starijih kada se ostrve na nas „decu“!

Odavno si ti postao institucija da bi sada sebi dozvolio da podržiž nekoga ko Srbiju svojski želi da pretvori u instituciju za mentalno zdravlje, doveka dragi čika Branko!

Zbog svih nas, a rekoh- generacije su TI, nije ti mesto u tom blatu, nije ti stolica za stolom u društvu nikoga od njih, naročito ne onih koji su od svega čemu si nas učio shvatili samo da: „U svetu postoji jedno carstvo“, a potom odluzali u mračne misli dumajući kako tim carstvom da zavladaju doveka i pošalju ekipe s fantomkama i bagerima na kućice od čokolade..?

Pardon, uključili su se i negde pred kraj pesme, na onaj istih: „u njemu svako radi ono šta hoće“…pa tako i čine- šta hoće, kad hoće, kome hoće i koliko hoće, poštujući da u carstvu caruje i drugarstvo, ali zasnovano na bratstvovanju po partijskoj knjižici, dilu, talu i parališućem strahu od cara!

Da Vas podsetimo:  Treba li Srbija da oporezuje gastarbajtere?

Kažeš, doveka dragi čika Branko, podržao si ga jer je u mladosti gledao tvoje emisiji, te da čvrsto veruješ kako će u „Beogradu na vodi“ biti onolikooooo sadržaja za decu!

Pa, ko od nas nije rastao na „Kockici“?! Verujem i polovina potonjih kriminalaca, secikesa i svakojakih bašibozluka, pa treba li to da im se računa kao olakšavajuća okolnost?!

Baš zato što smo svi (ili doooobar deo nas rasli uz tebe) nisi smeo da izdaš tolika detinjstva predajući ih u ruke čoveku zbog kojih su detinjstva ovih i još ko zna koliko generacija tek kockice koje nikada neće moći da sastave u smisaonu celinu!

Kada se to, naš čika Branko, planina savijala da bi se neko uspeo na nju i seirio s vrha kako je osvojio, a ti jesi bio planina na koju smo se peli korak po korak znajući da nam se ništa loše ne može desiti usput i da nas ništa rđavo neće sustići na njoj, no…

Jednostavno, u ovom blatu nije bilo mesta za tebe, jer ako je i pad let- danas su mnogi od nas „poleteli“ svoj poslednji detinji let…

Ispostavilo se da je onaj oblak, iza kojeg smo mogli da se sakrijemo, tek mehur iz auspuha stotina autobusa što „spontano“ prate vođu kud nameri…

A, što se „Beograda na vodi“ tiče, čika Branko, iskreno ti zavidim ukoliko veruješ u njega, jer znači da je barem neko od nas ostao dete…

I, da, ne samo da će u njemu biti onoliko sadržaja za decu, već ih uveliko ima: vode, gomile peska i svakojakih mašina što ih vredne čike vozaju napred- nazad kao u luna- parku automobilčiće na sudaranje, tako da za decu već radosti onolike- ni skupljeg niti zabavnijeg cirkusa i igrališta, ali…

Da Vas podsetimo:  Korona je nekom majka a nekom maćeha

Na posletku, valjda je jednom i trebalo odrasti mada nisam želeo!

Tek mi je 41 godina, još s ćerkama volim da se šćućurim i gledam „Kockicu“ (kupio sam im sve diskove) i glasnije od njih pevam himnu generacija: „U svetu postoji jedno carstvo…“, s tim što u njemu caruje drugarstvo a ne „car“ sa svojim partijskim drugarima i troglavim zmajevima kojima prete da će poharati sve ukoliko ko drugi kroči u carevinu!

Nisam razočaran već tužan, rekoh, jer niko nije najavio da je poslednjem trzaju divote večitog detinjstva kraj!

Nije ti, čika Branko, mesto u tom mulju- nije, sve da si podržao bilo koga od njih!

Tatatatira je bila lozinka za ono skriveno mesto u svakom od nas, a svelo se na politički usklik i poklič!

Planina nije podnožje brega…

meden

Mihailo Medenica

www.dvaujedan.wordpress.com

3 KOMENTARA

 1. Ogorceni postupkom nekih dekana i profesora, studenti su pokrenuli ovaj proglas koji je sakupio preko 7 000 potpisa :

  PROGLAS STUDENATA

  Poštovane kolege, studenti i članovi akademske zajednice,
  Nakon javne podrške koju su predsedničkom kandidatu Aleksandru Vučiću uputili profesori, dekani i rektori univerziteta u Srbiji, mi, studenti Univerziteta u Beogradu, i svih ostalih univerziteta, ne smemo da ćutimo. Pre tri godine utvrđeno je da su ministar unutrašnjih poslova „dr“ Nebojša Stefanović i gradonačelnik Beograda „dr“ Siniša Mali plagirali svoje doktorske disertacije. Tada su mnogi vaši i naši profesori ćutali na grubo kršenje principa akademske čestitosti, a danas ponosno stoje uz Aleksandra Vučića koji je tad branio lažne doktore nauka.
  Ćutali su kada su prebijani ugledni profesori. Ćutali su kada su gradski fantomi rušili u Savamali. Ćute dok se guši sloboda medija. Ćute na konstantno rušenje institucija i vladavine prava. Ćute na suspendovanje zakona i Ustava naše države. Ali zato, ponosno stoje uz čoveka koji je zaposeo sve institucije, čoveka koji ruši i noću i danju. Mi, studenti, nismo ćutali tad, a ne ćutimo ni sad. Stidimo se svih profesora koji su javno podržali Aleksandra Vučića, a koji su tad sramno ćutali.
  Mi, studenti Univerziteta u Beogradu, pozivamo studente i celokupnu akademsku zajednicu da potpišu ovaj proglas i da svi zajedno stanemo u odbranu akademske čestitosti, časti, ugleda i dostojanstva naših fakulteta i institucija. Danas ne branimo samo narušen ugled naših fakulteta, već i naš ugled, ugled svakog poštenog i akademski čestitog studenta.
  Profesori, pogledajte nas u oči!
  Studenti Univerziteta u Beogradu

 2. Branko Milicevic – nesrecan covek u svakom smislu reci. Razumem da mu lik Kockice nije drag ali ako je vec bio takav talenat, zasto se nije odlucnije borio za svoje mesto i uloge? Neki mnogo losiji izborise se za svoje uloge a on ne – bas se pitam zasto. Izgleda da nije daleko od istine ona legendarna, Branko Kocka u venu se bocka…Ne mozes da nekim sada odraslim decacima kazes mr’s u p.m. ako te oslove sa Cika Branko ili taratatira! Kao sto je recimo Sona Konerija obelezila iloga Bonda, onda je i tebe, Branislave Milicevivu obelezila ta Kockica. Da sam bio na mestu tog momka koga si opsovao tako socno sada bi se ti zvao Branko Sljiva i tri preloma. Puzic Pozoristance – hajde malo da se salimo, hoces? A ne ne, sa tobom se ne sali, hoces da smotamo jedan ili da skuvamo nesto u kasiki? A, neces, dobro…Idi Branislave u legendu, nemoj se vracai. Tamo ti je mesto, tamo glumi sta hoces.
  U svetu postoji jedna realnost, u njemu ne caruje drugarstvo, tamo nije lepo, a nije ni nezno, tamo se niko ne raduje. Tu nisu kuce od cokolade vec oronule fasade. Prozori ni od marmelade, vec leti greju zimi hlade. Ali tamo stvarno radi ono sta hoce, i uveliko ubire zabranjeno voce….Sacekaj Beograd na vodi pa otvori Puz 2….Moja deca te nece nikada upoznati, Aca Pozstar je zakon!

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime