Zbunjeni smo trijumfom Jorgovanke Tabaković i dinara

2
1167

Danas su domaći mediji preneli vest koja je zvučala dosta neverovatno, ali kad guvernerka Narodne banke Srbije Jorgovanka Tabaković kaže da je dinar proglašen drugom najjačom valutom u svetu za ovu godinu, računaš zna žena šta priča.

Zato molimo guvernerku da javnosti predstavi tu „Blumberg“ listu na kojoj je naš, domaći dinar proglašen za drugu najjaču valutu u svetu.

– Pa, neka mi neko kaže da li je dinar prejak, da li se u Srbiji loše živi, da li je Srbija ugledna. Ne mogu da razumem da me neko pita da li je dinar tempirana bomba, a dinar je od strane Blumberga, nimalo prijateljski nastrojene prema meni ili Srbiji, proglašen u ovoj godini drugom najjačom valutom u svetu – navela je Tabaković.

I evo ne znamo šta da mislimo, jer smo tražili tu listu i nismo je našli. Ono što smo našli su liste najjačih valuta iz oktobra ove godine na kojoj je dinar zauzeo više pozicija u TOP 20. I da, na drugom mestu je isto dinar, ali bahreinski. I na prvom mestu je dinar ali kuvajtski. Ukoliko se radi o toj listi, nije nam jasno zašto Tabaković nije objavila da smo prvi. Ako se radi o toj listi, nismo ni na jednom od 20 mesta.

Eto, ne može čovek više pošteno ni da se obraduje, makar onako imaginarno. Kako sad da zamišljamo prejak dinar, dobar život? Ko to ruši ugled Srbije?

Da Vas podsetimo:  Pravi kraj rata

Da zaključimo tekst sa još jednom izjavom gospođe Tabaković.

– Moj je posao da građanima Srbije, koordinišući mere sa Vladom, kao na primer u digitalizaciji, učinim sve da ova Srbija bude mesto u kojem će i mladi rado ostajati da žive i rade – rekla je guvernerka. Poštovana, mašu vam mladi Srbi iz Bahreina.

Ivana Stojanov
Izvor: Noizz.rs

2 KOMENTARA

  1. Nabedjena novopecena doktorka g-dja Tabakovic jos jednom je dala izjavu i to bez stida i srama. Ona vise stiti strane banke a za dinar je bas briga. Vazna je samo plata i licna korist.

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime