Zdrave navike su pola posla

0
762

Sezona praznika i prejedanja je prošla. Ukoliko ste i vi doneli čvrstu odluku da smršate, prva misao koja vam prolazi kroz glavu je fizička aktivnost. Dakle, da biste skinuli višak kilograma prvo što morate da uradite je da izaberete adekvatnu fizičku aktivnost.

Kada kažemo adekvatna, mislimo na onu koja će prijati vašem telu, jer cilj je da ne odustanete. Najefikasnije aktivnosti za gubljenje kilograma su trčanje, plivanje, a za one koji su totalno van forme, šetnja može da bude odličan start.

Kardio je najbolji za mršavljenje!

Započnite zdrav život najpre laganom šetnjom u trajanju od sat vremena, a onda kada posle par dana podstaknete cirkulaciju, možete podići nivo aktivnosti odlaskom na plivanje. Plivanje je zapravo najbolja fizička aktivnost jer ne zamara, osvežava, a plivanjem pokrećemo bukvalno sve mišiće tela.

Dani su sada hladni i najbolje je da aktivnost obavljate u zatvorenom prozoru, a najbolje mesto za to je bazen. Kada doše vreme da podignete nivo fizičke aktivnosit i pređete na trčanje, vreme će već biti bolje i možete preći na novi izazov.

Ne forsirajte svoje telo!

Prvi savet kada je u pitanju mršavljenje putem kardio programa je da idete postepeno. Nemojte šokirati telo prejakom fizičkim aktivnošću jer će vas prva jača upala navesti da odustanete.

Pazite sa kalorijama!

Kardio trebnig je veoma efikasan u mršavljenu, ali pod uslovom da vodite računa o eventualnim zamkama, kao što je broj kalorija. Ovakvom aktivnošću troši se puno kalorija, ali podstiče apetit, pa vam se može dogoditi da pojedete više nego što je vašem organizmu potrebno.

Birajte namirnice!

Izbegavajte ugljene hidrate kojih najviše ima u hlebu, pecivima i žitaricama, a so je svedite na minimum. Ukoliko unosite previše soli, voda koju pijete mogla bi da se veže za so i upravo zato se većina ljudi žali na nadutost.

Da Vas podsetimo:  Novosađanku zvali da je pitaju za koga će glasati: Otkud im moje informacije?

Pravilo neupakovane hrane!

U Holivudu žene najbolje znaju kako da ostanu vitke, one žive od toga.

Pravilo neupakovanje hrane je njihova tajna a podrazumeva da se hranite namirnicama koje nisu industrijski obrađene. Dakle, najbolji način da podržite kardio trening je da se hranite zdravim proteinima. Naša preporuka je kvalitetno meso kao što je piletine, ćuretina ili riba koju možete da začinite sa povrćem po svojoj želji. Nemojte preterivati sa krompirom.

Voda, limunada, čaj

Neka to bude lista napitaka koje ćete piti, sve ostalo izbacite ili svedite na minimun. Jedna kafa je sasvim dovoljna.

Za kraj vam ostavljamo i galeriju sa obrocima koji se spremaju brzo, a idealni su za vaš novi režim ishrane.

Izvor: dnevno.rs

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime