Zelenoviću, mani se politike!

1
776
Nebojša Zelenović / Foto: YouTube Screenshot

Ako je iko mislio da gradonačelnik Šapca, Nebojša Zelenović ima kakvu takvu podršku u svom gradu – od večeras je shvatio da je živeo u teškoj zabludi!

Najnovija današnja sondaža šabačkog javnog mnjenja pokazala su i dokazala da Nebojša Zelenović na predstojećim izborima  ne može se ničemu dobrom nadati!? Doduše, ruku na srce, ništa dobro nije ni uradio za svoje sugrađane, pa je bilo i logggično da ova današnja podvala otimanja para Mesnim zajednicama neće proći! Zato je potučen do nogu!

O čemu je reč? Smislio je neko “ lukaviji i pametniji” od Nebojše Zelenovića kako da od građana uzmu pare, pa su organizovali danas izjašnjavanje u svih 8 gradskih Mesnih zajednica o izgradnji otvorenog gradskog bazena?

Štos je bio u tome, da se uzmu pare sa Mesnih zajednica i kobajagi utroše u izgradnju otorenogg bazena, što bi verovatno bio samo još jedan “ dosmanlijski trik”, kao što je bio slučaj i sa finansiranjem rekonstrukcije zatvorenog bazena, kada su nekoliko puta pare namenjene za taj posao – odlazile u nepoznatom pravcu?!

  • Naš zadatak je bio da građanima objasnimo, da nije njihova obaveza da sredstvima sa Mesnih zajednica  fnansiraju izgradnju otvorenog gradskog bazena, već da to treba da se finansira iz budžeta grada – kaže dr Boban Birmančević, narodni poslanik i poverenik GO SNS Šapca. – Građani su shvatili u čemu je trik, i rekli su svoje, da više neće dozvoliti da ih isti opet varaju i kradu sopstvene pare!? Mi smo morali da se uključimo u izjašnjavanje samo da bismo sprečili da se pare potroše na nešto sa čime Mesne zajednice nemaju ama baš nikakve veze…

I zaista rezultati izjašnjavanja građana po Mesnim zajednicama su više nego porazni za Zelenovića i njegov predlog?!

Da Vas podsetimo:  Iznos nije veliki, ali je od srca

Od 47.451 građanina koliko živi  u 8 gradskih Mesnih zajednica izašlo je na glasanje ukupno 4.039, što je u proseku negde oko 9,08 odsto od upisanih glasača!

Ono što je najbitnije i najbolnije za Zelenovića i njegove je činjenica da su od 8 MZ čak u 7 Mesnih zajednica glasali protiv izgradnje otvorenog gradskog bazena!!!

Ono što je tek kuriozitet glasanja po Mesnim zajednicama i što će tek zaboleti Zelenovića je podatak, da je na njegovoj MZ “ Žika Popović”, od 6.119 upisanih birača, na glasanje izašlo tek 411, a za Zelenovićev predlog je glasalo samo njih 138!!!  To je otprilike 2 odsto od ukupnog biračkog tela, što je u stvari precizan pokazatelj koliku podršku danas uživa gradonačelnik Nebojša Zelenović među svojim sugrađanima u Šapcu!

Pa, i malo viđeniji Šapčani bi sakupili više glasova od svog gradonačelnika. Eto, najnovijeg dokaza da su građani čvrsto odlučili da “drp politiku “  Dušana Petrovića zaauvek pošalju na političko đubrište…

E.E.
Izvor: embargo.rs

1 KOMENTAR

  1. Овај чланак је написан изгледа из малог мозга а не великог, јер је аутор овим текстом управо похвалио градоначелника Шапца Зеленовића за његово демократско понашање. Јер, за разлику од српског Председник Вучића, који је пензионерима незаконито и без икаквог питања или референдума отео 800 милиона евра, градоначелник Зеленовић је расписао референдум и питао грађане да ли се слажу са градњом базена! То је за похвалу и браво за демократију.
    Грађани су рекли не, и он ће као демократски градоначелник свакако испоштовати ту одлуку грађана. Ко не би пожелео таквог градоначелника – демократу?
    За разлику од њега градоначелник Београда Весић расписује на Веб-страници града Београда, уместо референдума, једну намештену и локалну анкету (јер, ко чита Веб страницу Београда) о његовом предлогу за премештање Старосавског моста у народни парк на Ушћу! У тој анкети је „гласало“ око 3000 људи – углавном СНС ботова, и Весић је прогласио своју „велику“ победу. Демократија a la СНС. Да подсетим читаоце – Београд има око 1,5 милиона гласача!

    Др Миодраг Кулић, Немачка

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime