Železnička stanica u Kragujevcu: Zaboravljena čak i u izbornoj kampanji

0
27

Zgrada kragujevačke železničke stance proglašena je za nepokretno kultutro dobro i kao spomenik kulture predstavlja jedan od najočuvanijih objekata iz 19 veka u celoj Srbiji.

Peroni su pusti, kroz čekaonicu, koja je sablasno prazna svira promaja sa svih strana, a nekoliko rasparenih klupa tužno svedoče da je nekada bilo putnika. Iskreno govoreći, današnji putnik i nema neki veliki izbor, gde bi mogao da otputuje. Vozovi kroz Kragujevac prolaze samo šest puta dnevno i to na relaciji Lapovo-Kraljevo, piše Nova.rs.

Kako izveštava Nova.rs , napuštena i zaborvljena, i od vlasti i od putnika, stanica je prepuštena sama sebi. Nekada velelepna fasada kruni se sa svih strana, na polupanim prozorima zakucane su daske, a tamo gde ima stakla vise požutela obeveštenja, od ko zna kad.

Da apsurd bude veći, uredno je istaknuto i kovid obaveštenje o obaveznim maskama i držanju distance od dva metra. U tom, gotovo stravičnom prizoru čamotinje i bede, forma je ispunjena!

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić, uveliko najavljuje da se „železnice u Srbiji vraćaju na velika vrata“, ali tih vrata, za sada nema u Kragujevcu.

Dok vlast dozvoljava da zgrada stanice propada, pitanja o rekonstrukciji godinama postavljaju predstavnici opozicionih stranaka, ali odgovora nema ni za stranke, ni za građane.

Stanica je nakada bila ponos grada

Puni kupei u kojima se iz Kragujevca putovalo do crnogorskog primorja, Beograda i Skoplja, danas su samo u sećanjima starijih Kragujevčana. Železnička stanica nekada je vrvela od putnika i „života“ i s pravom bila ponos Kragujevca, koji je krajem 19.veka, posle Beograda prvi dobio prugu.

Zgrada stanice podignuta je 1886. godine, a građena je od tvrdog materijala i opeke, prema projektu tipskih zgrada na evropskim železnicama i po svim tadašnjim standardima i principima. U takvom obliku sačuvana je i do današnjih dana, a značajna je kao izuzetan primer očuvanih građevina s kraja 19 veka, ne samo u Kragujevcu, već u čitavoj Srbji. Odlukom Vlade Srbije 1997. godine proglašena je za nepokretno kulturno dobro.

Da Vas podsetimo:  Nakon predsednika i potpredsednik sindikata „Sloga“ u GSP-u Beograd se suočava sa pritiscima...

„Železnice“ bez odgovora

Od „Infrastruktura železnice“,

rom, Nova.rs zatražila je odgovor zbog čega ovaj, arhitektonski značajan i zaštićen objekat, do sada nije obnovljen i da li je u planu rekonstrukcija stanice u Kragujevcu, ali do objavljivanja ovog teksta nismo dobili odgovore.

Piše: Aleksandra Petrović

https://www.glassumadije.rs/

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime